Inlägg

Inlägg som Krass har skrivit i forumet
Av Krass

Verkar som om de flesta som kommenterar här bara läser rubriken och blir glad.
Vad PTS faktisk säger är att det är fritt fram för Telia att särbehandla vissa sidor så länge man har minst 1 byte kvar på surfen. Det är enbart när den är helt slut som de inte får lov att tillåta surf på sina "gratissidor".
Så facebook, twitter etc kommer inte dra något från din surfpott, även efter PTS beslut. Enda skillnaden är att man inte kommer åt dessa sidor när surfpotten är helt slut, vilken man kan idag.

Tyvärr ett riktigt uselt beslut för oss som vill ha nätneutralitet :(.

Telia kan visserligen även fortsättningsvis behålla nollpriset på surf i sociala medier och musiktjänster. Men när datatrafiken tagit slut, för att kunden använt andra tjänster som inte ingår, måste all datatrafik stängas av, säger Emma Närvä, chef på enheten för elektroniska kommunikationstjänster på PTS. Är surfpotten slut, så gäller det alla tjänster.
http://www.idg.se/2.1085/1.671446/pts-telia-fri-surf

Av Krass
Skrivet av KungFredda:

Nypris på 1m HDMI låg på 349, 10m 1090 och RCA 375. Så vad sägs om 600+frakt?

Lite väl mycket för mig så jag skippar 10m kabeln, skickar PM.

Av Krass

Hur mycket vill du ha för dessa?

3st Supra HDMI-HDMI, 1m långa.
1st Supra HDMI-HDMI, 10m lång.
1st (inte 3) Supra 3,5mm-2RCA, 1m långa

Av Krass
Skrivet av eXim:

Den nycklen som änvänds är samma på alla maskiner i helavärden som updaterats från windows 7/8(1) i alla varianter som updateras till pro dessa är generiska och kan inte användas vid ominstalation.

Sök på google med den nyckeln du har så hittar du den och förmodligen är det ett par milioner som har samma nyckel som du.

Oh fuck me sideways :(. Jag som uppgraderade min laptop (som numera kör linux istället) i tron att min win7 cd keyn blev uppgraderad till en Windows 10 key. Hade planer att använda Win10 licensen på min nya dator som ska inhandlas till våren. Borde läst på lite mer noggrant.

Av Krass

Jag använder mig av KeePass. En opensource program som sparar lösenorden i en krypterad fil. Vart du sedan sparar denna filen är öpp till dig. Jag har den på mitt onedrivekonto. Men det går lika bra att ha den på valfri FTP eller webDAV.

Det finns plugins till såväl Chrome som firefox. Har inte testat firefox men i chrome så trycker du ctr+alt+A för att logga in (kommandot simulerar att du skriver in användarnamn+lösenord och klickar på login knappen). Fungerar även i vissa desktopapplikationer i Windows som t.ex. Steam & Battle.net

Androidappen jag använder heter Kepass2Android.
Stöd för linux finns. Jag kollade snappt i appstore och där finns också appar.
Vet att det fanns en app till windows Phone 8, (har inte använt WP på flera år så oklart hur det ser ut nu) dock så var inte alls i närheten av lika bra som android appen.

Av Krass
Skrivet av Oneone:

Jag är på Blizzcon och var på panelen 20 year anni där de visade gameplay... vet inte riktigt vad de tänkte men det är ingen "remake" de har i princip gjort om AIn och grafiken samt lagt till de nya bossarna. Kartorna är helt annorlunda, det finns ingen gammal tristram med NPCs osv... skittråkigt. Sen har de retro UI osv och 8 directions istället för 360 så animationer o allt såg inte bra ut i nya motorn haha , de kallar det för "retro mode" men vetifan. Hoppas jag har fel men det såg inte kul ut alls när de visade upp det.

Får väll testa på PTR nästa vecka

Det var precis detta jag var rädd för när jag såg öppningsceremonin av BlizzCon då de utannoncerade denna nyhet :(. När de nämnde att man kunde spela sina nuvarande karaktärer så förstod man detta skulle bli något katastrofalt.

Skrivet av Wolmer:

@havoc: Tror folk gärna hade betalat för att se en riktig remake/uppdatering av Diablo. Snarare än att få något halvdant gratis.

Exakt, jag hade lätt betalat ~$30 för en riktig remake med 1080 grafik och modern spelmotor.

Av Krass
Skrivet av ClintBeastwood:

Kom direkt att tänka på Asus Aura när jag läste namnet, någon annan? Kanske inte det man vill som tillverkare..

Det första jag tänkte på var att det var väldigt likt Asus. Tänkte inte ens Aura, men den kombon är ju skrämmande lik. Gigabytes idé kanske är att sno marknadsandelar av Asus pga namnet.

Av Krass
Skrivet av Göteborgaren:

har några steamnycklar tillövers också till lite småspel men igen säg till vilka som e tagna så folk slipper testa använda keys

Alla är tyvärr redan tagna utan att någon skrivit om det i tråden

Av Krass

Jag köpte själv en Netgear R7000 för 2 månader sedan. Super nöjd sedan dess. Stor skillnad mot den routern som min ISP hade skickat med. Köpte den i första hand för att det trådade hade brutala packetloss ibland på min tidigare router. Använder inte wifi så mycket, men har en 65m^2 stor lägenhet och har inga problem alls med wifi täckningen trotts att routern står i ena hörnet av lägenheten.

Jag har dock installerat dd-rt istället för netgears standard firmware. Funderar dock på att återgå till netgears egna igen då dd-rt inte erbjuder någon extra funktionalitet som jag faktiskt använder. dd-rt är dock sjukt mycket mer tekniskt anställningsbart om man vill grotta ner sig i det.

Av Krass

Användare: @MonkeyIsland:
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Swish
Produkt: Bose QC 25

Positivt:
Bra & snabb kommunikation
Snabb betalning

Negativt:
Ingenting

Slutbetyg: 5/5

Av Krass

Enligt denna logiken så borde ju lokaltrafiken (SL/Västtrafik/Skånetrafiken etc) betala de som tjuvåker böter. Då de gjorde det möjligt för dem att tjuvåka genom att köra bussen....

Eller Volvo kanske borde betala min fortkörningsböter nästa gång. De säljer ju faktiskt en bil som det går att köra mycket snabbare än 110 km/h med.

Av Krass
Skrivet av shelter:

Tar nog inte lång tid förrän nån har tagit lådan/chassit och stoppat in en raspberry pi i den med retropi på.

Det är precis vad jag har planerat att göra

Av Krass

Själv kör jag med Koss SB45, tror jag är inne på 4e exemplaret just nu. Kan rekommenderas, speciellt för er som vill ha ett billigt (~350kr) headset men inte vill köpa skit. En trevlig funktion är att man kan vända på headsetet så att sladden på högra sidan istället för vänstra som 99% av alla headset har. Utan att komforten försämras.

Dock så lutar det åt ett trådlöst headset nästa gång.

Av Krass

@jnsson: Ahh, det stämmer, missade det. Skyller på att Telia själva använde ordet norden i sitt pressmeddelande trots att Island inte ingick.

Av Krass
Skrivet av anon159643:

Ligger Norge i EU?

För oss som bor i väst är det dit vi oftast åker, jag har dock hört rykten om att vissa leverantörer har billigare i norden.

Vet inte hur det är med alla operatörer men Telia är det redan gratis att ringa & surfa med i Norge (samt övriga länder i Norden & Baltikum.
http://www.telia.se/media/2015/12/17/telia-slopar-roamingavgi...

Av Krass

Testa att stänga av vertical sync. Kommer ihåg att en kompis till mig hade liknande problem på grund av den inställningen.

Av Krass

Vart i västra götaland bor du?
Tänkte om man kunde komma och hämta pajen så hade det underlättat att veta vilken stad

Av Krass

Exakt vad för mallar du är ute efter? Färdiga omslag till filmer som när man köper dem?
Eller en mall med rätt mått där du själv kan lägga in bilder & text som tex den här?

Av Krass
Skrivet av skagget78:

Eller plocka ur tv mottagaren ur tv'n så klarar du dig..

Det där gäller tyvärr inte längre, det gjordes en lagändring för några år sedan för att tecka igen det kryphålet för privatpersoner. Företag kan dock fortfarande ta bort tvmottagaren och slippa betala. Om en produkt hade en tv-mottagare när den var ny är den licenspliktig oavsett vad man tar bort/förstör mottagaren.

http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Vanliga-fragor-och-s...

Helt fucket up...

Av Krass

Jag skulle hellre köpt en begagnad Sony Xperia Z1 än någon av de du länkar. Brukar ligga runt 1000kr på blocket/tradera.