Inlägg

Inlägg som Krass har skrivit i forumet
Av Krass
Skrivet av D.Larsson:

Jag har bara Couger Vortex fläktar i mitt FD Define R3. Hur nöjd som helst med alla utom dom 2 140mm i taket, dessa skapar vidrationer som fortplantar sig i chassit & ner i skrivbordet. Kan det vara så att Vortex fläktarna inte gillar att hänga ner?

Jag antar att du har satt fast 140mm fläktarna med skurv i taket, eller använder du ljuddämpande gummipluggar? Du råkar möjligtvis inte veta hur mycket ström 140mm fläktarna drar? Hittar ingen sådan info när jag googlat, varken i tester eller på tillverkarens hemsida :(. Funderar nämligen om jag paralellkoppla in 2st 140mm fläktar utan att min fläktkontroller går sönder.

Av Krass
Skrivet av Swe91:

Precis! Fat 32 klarar av filer som är strax över fyra gb men det är ju för lite space för en hd film..men samtidigt så har dem ju fortfarande inte mkv stöd!:O Trodde det var en självklarhet hos en ny mediaspelare..
Källa över MKV

Att PS3an inte stödjer .mkv eller att dess hårddisk är i FAT32 är en sanning med viss modifikation...
Det stämmer att PS3 officiellt inte har stöd för .mkv-filer, Dock så går det att streama .mkv-filer med hjälp av PMS (programet som det länkades till tidigare i tråden). Sedan så använder sig PS3an inte av FAT32 utan någon egendesignat hemligt filsystem som bara Sony känner till. Jag har själv tex the Independence Day i 1080p som är 12GB på min PS3a. Så på den interna hårddisken(som enkelt går att byta ut till en större utan att förverka garantin) kan du ha större filer än 4gb. Dock så kan du inte ansluta externa hårddiskar via USB som är NTFS, utan de måste vara FAT32.

Av Krass
Skrivet av Zcenicx:

Du har full laglig rätt att göra exakt detta, men som sagt får du stå frakten åt båda hållen ur egen ficka.

Tvivlar på att en större firma typ Inet eller Komplett bråkar om det heller, de vet hur lagen ser ut.

Fel, man behöver betala frakten ena vägen, från kund till butik. Återförsäljaren ska betala tillbaka hela köpesumman, inklusive frakten.

Av Krass

Ett annat alternativ är Ubuntu One. Det är precis som dropbox fast med 5gb utrymme. Oroa dig inte över namnet, det är fullt kompatibelt med windows.

Av Krass

Ursäkta att jag typ kidnappar denna tråden lite halvt men hittade ingen bättre tråd att posta i...

Precis som TS är jag sugen på att köpa denna fläkten, närmare bestämt 2st till en P&P-konfig till Antec Kühler 620. Dock har jag börjat kolla på andra fläktar och har fastnat för Scythe 120mm S-FLEX 1600. Denna fläkten ska enligt Scythes egna specs ha samma Db fast med högre flöde, för en prisskillnad på 10kr (Inet). Dock så läste jag att S-FLEX har vattenlager medan Gentle Typhoon har kullager, vilket är bäst och spelar det egentligen någon roll?

@hackeron: Vad heter den fan controllern du har?

Av Krass
Skrivet av isorill:

De tar inte inte det kortet. Det är ju listat som beställningsvara, så först efter att någon kund lägger en beställning, gör Inet i sin tur en beställning av Asus.

Av Krass

Jag hade samma fundering när jag skulle köpa en produkt hos webhallen för ett tag sedan, så jag skiakde iväg ett mail innan och frågade. De svarade då att distanslagen inte gäller. Dock så skrev jag att jag beställer på nätet men hämtar & betalar i butiken. Vet inte om vart man betalar har någon betydelse eller inte.

Av Krass
Skrivet av nickenajs:

Jag tror du kommer behöva 2GB och om du ska ultramaxa Diablo 3 behövs säkert HD6970, men minst 6950. Tycker du ska vänta tills Diablo kommit ut med att köpa om du verkligen vill omptimera inför det spelet.

Jag hade tänkt och vänta men det gamla grafikkortet som sitter i datorn idag gick sönder. Och jag är inte så sugen på att lägga ut pengar på ett skitkort för att sedan köpa ett riktigt ibörjan av nästa år. Därför tänkte jag köpa ett nytt grafikkort redan nu. För vad jag fattat som så kommer det inte komma några nya radeon-kort inom ett halvår.

Av Krass

*CPU= Intel I5 2500K
*PSU= Corsair HX 650w
*Moderkort= Asus P8P67 Pro
*CF/SLi= Ja
*Gränssnitt= PCI-E
*Spel: Diablo 3
*Speplupplösning: 1920x1080 (har dock 3 skärmar inkopplade men spelar bara på 1)
Budget spelar inte så stor roll, vill dock komma undan så billigt som möjligt.

Detta är väl egentligen inte rätt tråd för att jag är inte ute efter ett så bra grafikkort för X antal kronor. Men jag testar här istället för att posta en helt ny tråd. Jag är dock ute efter ett så billigt grafikkort som möjligt, som dock klarar av de presetandakrav jag har. Jag har nämligen bestämt mig för att köpa något av följande 3 Radeon-grafikkort från Gigabyte: 6970. 6950 eller 6870. Jag användar inte datorn så jättemycket till spel. Men jag vill kunna köra Diablo 3 på högsta grafikinställningar på 1920x1080 med bra flyt. Jag vet att D3 inte har släppts än, men betan är ju ute så tänkte om folk har ett litet hum om vad spelet kommer kräva. Till vardags har jag 3st skärmar inkopplade. En 1920x1080, en 1600x1050 och en 1028x1024. Dock så användar jag bara en till dem när jag spelar och har skype/msn/övriga chatprogram på den andra och en webbrower på den tredje.

Så vad kommer jag behöva ett 6970 grafikkort eller kan jag komma undan med något av de övriga uatn att få försämrad prestanda till mina ändamål? Kommer jag tex ha behov av de 2gb minne som finns på 6970 modellen?

Av Krass
Skrivet av polaritet:

Jag vet inte om det redan tagits upp här, men Comhem har allvarliga problem med modemet CG3100. Det är många av dem (en felprocent på 50-60%) som går ner om de belastas hårt.

Jag har mejlat mycket med en av deras ansvariga firmwareutvecklare, för att få bukt med problemen. Comhem erkänner inget utåt och deras vanliga kundsupport vet ingenting om detta, men internt har de jobbat febrilt sedan december 2010 (!) med att lösa problemen som uppstod när de uppdaterade mjukvara som krockade internt. Först under hösten 2011 räknar de med att ha löst problemet, och då kommer alla anslutna kunder att få den nya firmware installerad automatiskt.

Symptomen är dessa: Om du tankar ner med bittorrent-protokollet (av någon orsak jag inte vet) är de extra känsliga för att gå ner. Om du tankar i över 50mbit/s är du i riskzonen, i synnerhet om flera trådlösa enheter är anslutna parallellt med kabelburna. I vårt hem har vi sju enheter anslutna varav min kabelburna tankar i 100mbit/s. Om då en åttonde försöker ansluta går modemet ner, och det kan ta en timme innan den får kontakt med servern. Ofta får jag reseta hela burken. Dåliga veckor kan detta hända femtio gånger, andra veckor ingenting. Det VÄRSTA ÄR: när modemet går ner, lyser alla lampor på panelen som de ska. Ringer du då en kundsupportare som kan mindre än du kan detta leda till stor frustration, eftersom de inte känner till att detta problem existerar och de anser problemet vara löst om lamporna lyser (kontakt med servern-lampan också). Be dem då kolla manuellt om de från sitt håll får kontakt med ditt modem, så ser de att de har fel.

Detta är alltså ett känt problem som de inte vill ska läcka ut. Så sprid informationen. Och framför allt - ring och klaga och kräv att få prata med någon annan än nyutbildade-comhem-teknikern-på-linjen

Jaha, det är därför båda mina modem från comhem har en tendens att sluta fungera ibland. Enda "lösningen" jag har hittat är att stänga av såväl dator som modem i 5min samt att dra ut nätverkskabeln i båda ändar. Trodde det var min kabel som var defekt på något sätt, men har inte orkat byta ut den för att felsöka mer noggrant.

Av Krass

Nej, det går inte att koppla fel. Såhär ser de olika kontakterna ut:
USB 3.0: http://cache.megatechnews.com/wp-content/uploads/2010/12/USB3...
USB 2.0: http://www.cable-trader.co.uk/images/items/Internal%20USB%202...

Av Krass
Skrivet av edasvangen:

Tänk efter lite nu, om någon annan hade sagt det, vad hade du då tyckt om du själv inte ville ha delen?

En ny "addon" vara till ett chassi, och ett uppgraderat chassi som lanserades/uppgraderades efter ditt köp är verkligen inget man kan förvänta sig att få gratis/billigare bara för att man köpte den förra versionen, det spelar ingen roll om du köpte varan en dag eller två år före nya versionen kom ut, du fick vad du betalade för.

Inet kan däremot vara snälla och kanske bjuda på en adapter till de som köpte chassit typ en vecka innan eller något, men ett krav? verkligen inte..

Inte bara riktat mot dig men mot alla som gnäller så fort något nytt kommer eller någon prissänkning sker kort efter ett köp, var inte så giriga! då borde det även vara så att ni får betala extra om prishöjning sker någon dag efter ett köp? samma princip..

Jag är mycket väl medveten om att varken Inet eller Fractal Design inte har någon skyldighet att kompencera de som har köpt ett R3-chassi den senaste veckan. Jag hoppades mer på att Inet ville vara lite extra trevliga mot de kunder som nyligen köpte ett R3 eftersom den nya versionen kostar nästan exakt samma som chassit utan 3.0-portar. Hade priskillnaden varit 50kr eller mer så hade jag inte brytt mig. Men eftersom den bara är 9kr så tänkte att det skadar ju inte att fråga. En av anledningarna till att jag köpte mitt chassi från just Inet är att jag har hört och läst att de ska ha mycket bra kundesupport. Om jag däremot hade köpt hos någon annan butik så hade jag inte ens funderat på att fråga.

Jag visste sedan ett tag tillbaka att det skulle komma en tilläggssats för USB 3.0 (efter att ha läs en recension som klagade på att det inte fanns något USB-uttag där framme till skillnad mot Arc:en, Varpå FD skickade ett mail till recenten och bad han lägga till info om att ett USB 3.0-kit var under utveckling). Men jag trodde inte att Fractal Design skulle sätta in det i alla nya chassin som standard. Och speciellt inte för samma pris.

Av Krass
Skrivet av inet.se:

Vi har nu fått in Fractal Design R3 Svart med USB 3.0 på lager!

http://www.inet.se/artikel/6901316/fractal-design-define-r3-u...

För er som redan köpt så finns det uppgraderingskit till USB 3.0 att köpa för 99:-.

http://www.inet.se/artikel/6901356/fractal-define-r2-r3-usb-3...

Mvh / Inet

Behöver vi som köpte ett R3 chassi bara för någon vecka sedan betala fullpris för USB 3.0 adaptern eller kommer det komma något erbjudande/rabatt till oss?

Av Krass
Skrivet av Zcenicx:

Inget särskilt ovanligt, fungerar med vissa förstärkare men inte med andra. Kör med en separat SPDIF eller optisk kabel så löser det sig och så slipper du bildfördröjningen.

Varken SPDIF eller optisk kablar klarar ju av att överföra bildsignaler, eller har jag missat något? De är ju rena ljudkablar och det är bilden i första hand som jag vill få över.

Sitter problemet i förstärkaren eller kan man med lite tur köpa ett Radeon 6970-kort istället och fortstätta använda HDMI-kabeln?

Av Krass

Problem med GTX 570 & Hemmabioförstärkare

För ett par veckor sedan köpte jag ett ASUS GTX 570 DCII. Idag uptcäkte jag ett litet problem, nämligen att signalen inte kommer fram om jag kopplar in datorn i min Onkyo TX-SR607 förstärkare. Utan jag måste koppla in datorn direkt i TV:n för att få någon bild. Det spelar ingen roll om jag använder mig av grafikkorterts HDMI-port eller om jag kopplar in mig från DVI-portertn med en DVI->HDMI kabel. Det är inte något fel med förstärkarens ingångar eftersom det funkar fint med Playstation 3 i samma port, samt att jag inte har några problem med att koppla in min gamla dator med ett grafikkort från stenåldern (Geforce GT 8600).

Är det något i mitt kort som är defekt eller är det en begränsning från nvidias sida?

Av Krass

Kan man lämna in en produkt man vill returnera enligt ångerrätten till någon av era Pick-up-point, eller måste man betala frakt genom att själv skicka den till ert centrallager? Och hur dyr blir isåfall frakten för en produkt som väger 1,9kg?

Av Krass

Om du eller någon du känner har vägarna förbi Göteborg så kan jag ge bort mitt Think Tank-chassi.
http://img.tomshardware.com/us/2004/09/13/why_8_new_miditower...

Dock är mitt i silver och inte i mörkgrått som på bilden.

Av Krass

Står i artikeln om nätaggregat att det är en bra tumregel att bara kolla på nätaggregat som har 80+ brons certifikat eller bättre. Exakt hur viktigt är denna tumregel? Är det någon stor skillnad mot att köpa ett nätagg som bara är 80+ basic certifikerat? Funderar nämligen på att köpa ett OCZ ModXStream Pro 600W.