Inlägg

Inlägg som Krass har skrivit i forumet
Av Krass

Det skapades en bra tråd om detta för ca ett halvår sedan. Om du inte redan läst den så finns det en hel del bra tips där.
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1348151-soker-ny-skruvd...

Av Krass

Om man redan har aktiverat win10 upgrade. Kan man då formatera om hårddisken och installera om Windows 7 på nytt denna veckan, och fortfarande få win10?
Hade tänkt göra det för att få en så clean win10 som möjligt.

Av Krass
Skrivet av Nick91k:

Kan påpeka detta med jag bor i en stad som har ungefär 150000 tusen invånare.

Skrivet av Nick91k:

jag har planerat Borås.

Du borde nog kolla upp lite närmare hur stor borås är. Bor ca 65k där, inte 150k.

I övrigt hoppas jag att du lyckas med din affärsidé. Den här typen av ställen tror jag kommer dyka upp mer och mer igen de närmsta 10 åren. Speciellt de som sänder proffsmatcher med kommentatorer på storbildsskärm likt en klassisk sportbar.

Av Krass

Låter inte som om det är ett stort företag. Jag skulle rekommendera att han ansluter sig till "Gmail för företag". Det gjorde min bror som startade egen firma med några kompisar för ca 1 år sedan. Vet att även att många stora företag med över tusen anställda också använder sig av gmail för företag.

1. Om han inte redan har köpt domänen nissesbygg.se så måste detta göras först. Gå till tex loopia.se för att göra det.
2. Sen surfar han in på https://www.google.com/work/apps/business/products/gmail/ och klickar på "starta kostnadsfri provversion"

Det kostar lite grann att ansluta sig, första månaden är dock gratis. Tror det kostar ca 50kr i månaden per användare. Och då ingår alla gmails tjänster som google drive & docs etc. Notera att kostnaden är per användarkonto, inte per epostadress. Du kan tex koppla flera epostadresser till samma konto. så att både fornamn.efternamn@nissesbygg.se, fornamn@nissesbygg.se, info@nissesbygg.se går till samma konto och det kostar inget extra för det.

Av Krass

Då ni saknar en dedikerad mobiltråd här på Swec så hoppas jag det går bra att posta här.

När kommer ni få in http://www.webhallen.com/se-sv/mobilt/222214-sony_xperia_z3_s... i lager?

Av Krass
Skrivet av oledoledof:

Men kommer 6s ha lika stor skärm som 6 plus? För stor skärm är ett MÅSTE för mig !

Står mellan galaxy note 4 & iphone 6 plus :/ svårt val!

Vad jag har läst så ryktas det om att det ska komma 2st Iphone telefoner till hösten. 6s & 6s Plus. Båda med samma skärmstorlekar som förra årets modeller.

Av Krass
Skrivet av anon185723:

Radiotjänsten gick ut med felaktig information till sina kunder. Det påstående höll inte i högsta förvaltningsdomstolen. En internetuppkoppling räknas inte som en tv-mottagare. Du har rätt att få igen pengarna för den tiden som du har felaktigt betalt tv-licens för. Bara att skylla på Radiotjänsten för felaktig information.

Stämmer bra. Jag fick till och med ett brev med information om hur jag skulle gå tillväga för att Radiotjänst kunde betala tillbaka den tvavgift jag hade betalat för att enbart ha en internetuppkoppling/dator.

Av Krass
Skrivet av Emaelisthashit:

Elektronisk förhandsinformation har mottagits

Det betyder att CDON har paketerat den och bokat frakten. Men att fraktfirman inte har hämtat upp paketet än. Dvs det finns fortfarande i CDONs lagerlokal. Skulle misstänka att de använder Schenker som fraktfirma. Då de vanligtvis inte hämtar upp paket varje dag, utan 2-3 ggr per vecka ifrån större företag de har avtal med för att minska kostnaderna (och därmed cdons avgifter).

Av Krass
Skrivet av -=Mr_B=-:

Redan tagen.
Skönt att den som tog den har sagt tack...
B!

Jag fick ett tack i ett PM kl 00.00 av han som tog den för att han inte vill "skräpa ner tråden".

Av Krass

Beta key till Heroes of the Storm:

GPNNFF-CMMM-ZYåttaTBW-sexDnioZ-HTNEVF
små bokstäver ersätts med siffran

Av Krass
Skrivet av makn:

Nvidia har inte uttalat sig mer antar jag?

Det finns en liknande tråd i Asus forumdel, och där har ASUS_Caroline svarat med vad Nvidia har sagt till dem:

Citat:

Den info vi har fått från Nvidia här i Norden är att kortet fungerar precis som det är menat att göra, och det var en typo i ursprungliga versionen av review-guiden. Dvs, exakt samma info som media och återförsäljare har fått. Hela händelsen finns väl sammanfattat här: http://www.tomshardware.com/news/nvidia-geforce-gtx-970-speci...

Om man har köpt ett 970 och tycker att fysiska produkten inte motsvarar vad som lovats på papper får man gör RMA. Vi har informerat de större återförsäljarna i Norden som vi har kontakt med att vi behandlar detta som vanlig RMA.

Av Krass
Skrivet av Icte:

Tror det blir att kolla på lite fler modeller och annanstans än Elgiganten

Vad är förresten skillnaden mellan en flatbäddsskanner och en dokumentskanner?

Flädbäddscanner öppnar du på ett lock, lägger i pappret stränger och trycker på en knapp. Dvs en "vanlig" scanner.
En dokumentscanner däremot lägger du pappret där du utskrivna papper hamnar. Och sedan matas de in igenom skannern. Dokumentscannrar kan därför vara mycket mindre. Kolla ett par sekunder på denna videon så förstår du vad jag menar: https://www.youtube.com/watch?v=cq7gi1Se5bM&t=39

Av Krass
Skrivet av Icte:

har ej hittat några laserskrivare med inbyggd scanner? Finns dessa?

Jodå, de finns. Billigaste på prisjakt kostar 790kr.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s207378014&o=produkt_pr...

Av Krass
Skrivet av Wheezymoon:

Fungerar den bra på alla band och sånt i Sverige? hittade den här länken: http://www.mobicity.co.uk/sony-xperia-z3-d6633-4g-lte-dual-si...

Väldigt intresserad om det fungerar bra här i Sverige.

Den fungerar i Sverige.
http://www.swedroid.se/forum/threads/z3-med-dual-sim.114493/

Av Krass
Skrivet av emilakered:

Har svårt att se speciellt många scenarion där 4 GB kommer vara notervärt bättre än 2 GB med Geforce GTX 960. Kortet som helhelt är helt enkelt för svagt för att kunna jobba vid de kvalitetsnivåer som är aktuella. Jämför med till exempel 4 GB-versionerna av GTX 770 och GTX 680 vilka i de allra flesta fall gav få eller inga prestandavinster. Undantaget är väl möjligen SLI eller annan voodoo..

så om jag kopplar ihop ett GTX 960 med ett gammalt Voodoo kort ifrån slutet av 90-talet så kommer jag märka av en prestanda ökning tack vare 4GB ? :P:P

Av Krass
Citat:

Försök bli den som inte är ansvarig för abonnemanget ifall grannen får för sig att göra olagligheter.

Dessutom så kan det vara bra om ISPn upptäcker att de delar på det. Eftersom alla ISPer har inskrivit i sina avtalet man skriver under när man blir kund att det inte är tillåtet.

Av Krass

Tror han menade att han sett många som köpt dator utan OS då de länkat till inköpslistor hos Inet etc.
Du måste inte köpa ett OS, men du måste ha ett OS på datorn för att den ska fungera. De som köper en ny dator utan OS har antingen ett OS hemma som de använder, eller så laddar de ner Linux som är gratis.

Av Krass
Skrivet av Bredband:

Äntligen kom dom på att det kan vara bra med 4 st RJ45 100/1000 Mbit

Kunde inte sagt det bättre själv. Måste varit en praktikant som kom med förslaget om att minska på RJ45 portar på deras höghastighetsmodem. Hur det sedan kunde gå igenom alla besluts förstår jag fortfarande inte... De som köper de snabbare abonnemangen har oftast flera datorer eller annan utrustning som ska kopplas in i modemet. Och trådlöst är inget alternativ för såpass hög hastighet. Blev själv tvungen att köpa en switch :(.

Av Krass

Som fler andra redan skrivit så ligger problemet hos comhem. Hade själv samma problem för ett par timmar sedan (med Googles DNS). Kunde tex inte komma åt Yahoo. Dock så verkar det vara löst för mig nu.

Av Krass
Skrivet av Spille:

Den är lite klen när de kommer till o dra skruvar dock 15Nm kommer man inte så långt med

Står ju iof att den har 30 Nm. Men visst den går inte att jämföra med de starkare 18V maskinerna.