Inlägg

Inlägg som beejac har skrivit i forumet
Av beejac

Tips är att kolla med fler bolag. De har olika data på olika raser så vissa är betydligt billigare än andra. Själv kör jag folksam.

Av beejac

Har sweclockers börjat med följetonger? Ni hade ju en artikel just om detta den 16/6

Av beejac

Har du testat ändra när du startar datorn i felsäkert läge också?

Vad är det för mapp?

Av beejac

Hur effektiv har skatten varit i att minska de miljöfarliga kemikalierna i elektronikprodukter? Efter fem år bör vi ju kunna svara på detta?

Av beejac

Testa vet jag. Annars tror jag Microsofts supportsida finns på svenska också om du letar lite

Av beejac
Skrivet av Litenskit:

Hur blir det i svenska versionen av excel? Samma?

Det du vill göra är ett custom format, så det bör vara samma.

Av beejac

Det kan du ju styra under datumformat för cellerna det gäller.

https://support.microsoft.com/en-au/office/format-a-date-the-...

Av beejac

Tips är att aktivera din ersättning så den bara laddar 85% av batteriet så håller den längre.

Av beejac

Tror ändå du behöver komplettera med en baslåda. 2.0 funkar men det saknar ofta djup.

Av beejac

Finns ju kvm extenders men det är inte den billigaste lösningen kanske. Jag tror inte du kommer känna skillnad på 6 meter så jag skulle nog börja med vanlig kabel då det är det billigaste alternativet.

Av beejac

Eftersom du nämnde hemmabio så behöver han naturligtvis en bass shaker!

https://www.hembiobutiken.se/produkter/subwoofers/bass-shaker...

Av beejac

Annonsen är avslutad

Av beejac
Skrivet av DasIch:

Att generera bilder är helt väsensskilt från att skapa. Det går inte att jämföra att skriva en prompt till Midjourney med att måla.

Det kommer krävas mer praktiska lösningar än att hoppas på att alla uppfostrar sina barn bättre.

Den stora frågan är ju hur den nya världen kommer utformas och hur vägen dit ser ut. Potentialen för både gott och ont är enorm.

Måla är inte den enda konstformen. Varför kan inte genererade bilder vara konst? Samma typ av diskussion som om e-sport ska räknas som idrott eller ej eftersom schack gör det.

På detta är min poäng överlag är att människor mår inte bättre av att vara upptagna av tankar de inte kan hantera själva. Fokusera istället på det som får dig att må bra och om du kan, lägg då fokus på att förbättra tekniken. Alla kan inte hantera ovisshet och det ska vara okej.

Se mig gärna som naiv och godtrogen, men jag tror att dessa företag vill ta fram en framtidssäker teknik som gynnar både företaget, men även mänskligheten. Liksom dynamiten kommer detta ge otroliga fördelar men också en massa hemskheter vi inte kan förbereda oss på. Så varför stanna våra liv för något vi inte vet kommer hända?

Av beejac

Inte första gången världen stått för en större teknologisk revolution där du haft grupperingar som gått mot. Läs bla https://sv.wikipedia.org/wiki/Ludditer.

Jag tror AIn kommer kunna göra så mycket gott för världen då vi själva kommer kunna lägga mer tid på det som räknas och låta AIn ta hand om det operativa. Konst är ett bra exempel. Det är inte så att det är den första bilden som AIn tar fram som är häpnadsväckande och har ett större djup. Nej, den tränas på ett set och får prompter för att förbättras. AI är inte kreativ på eget initiativ utan gör bara vad den är tillsagd att göra. Vi styr fortfarande penseln men på ett annat sätt.

Sen som med alla verktyg så är de inte bättre än användaren. Så länge det finns avundsjuka, våld, påstådd religiös rättfärdighet, etc i världen kommer många säkert hitta hemska sätt att använda det på. Om alla föräldrar i världen (framförallt männen) spenderade mer tid med sina barn så kanske det skulle se annorlunda ut. Vem vet.

AI är nästa revolution vi står inför vare sig ni vill eller ej. Det kommer ge otroligt mycket bra möjligheter, och samtidigt kommer den användas till det som är dåligt pga människans natur. Det är inget vi kommer kunna påverka oavsett vad vi själva gör så varför spendera tid på tankar som bara får en att må dåligt isf?

Av beejac

DDR4 G.Skill Ripjaws V 16gb 4000mhz cl16-19-19-39

Säljer mina minnen som använts till gaming. Har suttit på B550-E med ett Ryzen 5900X. Funkat bra men fick endast upp moderkortets fclk i 1890mhz. Någon annan kanske har bättre tur.

De ska funka out of the box med en intel processor. Funkar såklart med ryzen också men då får du pilla i bios själv.

Märke: Ripjaws V
Typ: DDR4
Storlek: 8gb x2 (16gb totalt)
Hastighet: 4000mhz
Timings: 16-19-19-39
Volt: 1.4

Frakt tillkommer eller häntas centralt i Stockholm.

Läs hela annonsen här

Av beejac

Bara jag som kommer tänka på mästerverket till film: eXistenZ?

Av beejac

Håller med om att Etsy nog är bäst för ert ändamål. Gör du en egen sida med t.ex. Shopify behöver du nog börja marknadsföra sidan för att hitta kunder.

Av beejac
Skrivet av hakank222:

Har testat 1/2 timma och det ser lovande ut trots TPS. Man kan ju testa 8 timmar gratis. Skall fortsätta efter skidorna. Har du spelat det mycket?

Jag spelade ettan väldigt mycket men endast kört igenom tvåan en gång pga tidsbrist. Bra spel, men onlinespel kräver ju att man har tid att nöta gear

Av beejac

Testat the division 2? Är ju dock TPS o inte FPS.

Av beejac

En kill gissning skulle vara att den nya kabeln vikts någon gång vilket gör att den inte längre fungerar.