Inlägg

Inlägg som beejac har skrivit i forumet
Av beejac

Sitter själv på laptop med 540m och i3 sandy bridge processor, vilket kanske inte är något kraftpaket men det levererar på dem spelen jag är intresserad av! Tex smite går i 60+ på high men experience föreslår lägsta på allt. Ett annat exempel är tera som den föreslår 0 inställning på, trots att jag kan köra på medium-high i stabila 30+. Spelar dock inye det sistnämnda längre samt så skräddarsydde jag grafikinställningarna via nvidia kontrollpanelen för att det skulle fungera så pass bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av beejac

Geforce Experience

Fungerar denna molntjänst för någon när det kommer till att ge förslag på era spel-inställningar? Uppdaterade precis till version 1.8 och nu fick den flipp och föreslår low på alla spelen. Tidigare fungerade det åtminstånde på några, men nu efter uppdateringen börjar man ju undra om det ens ska fungera eller om det bara är en gimmick...

Av beejac
Skrivet av MIaHO:

Är man utloggad så ser man samma sak så det borde vara ett sätt o visa de rätta svaren. Yep spännande att se vilket förslag som vinner, själv hade man ett gamer god center som förslag

Det skulle förklara en del. Tack för att du dela med dig av det du fann!

Av beejac

Påminner lite om känslan när man som barn satt framför granen hela julaftonsdagen och vänta på klapputdelningen!

BTW: I tävlingsformuläret är fritext fältet tomt för mig trots att jag skrev in ett fruktansvärt bra förslag där när jag skickade in. Ska det vara så eller ska men kunna se det man har skrivit? I sånna fall kan det vara knas med mitt Chrome :/

Av beejac

Det som är mest intressant här är väl batteritiden, och den nämns inte överhuvudtaget?

Av beejac

Aww, kommer sakna herr Balmer och hans upptåg!

Av beejac
Skrivet av SellahiR:

Nvidias funkade inte för mig så hoppas amds gör det

Du är inte ensam. Gforce experience fick för sig att min dator inte kunde köra saints row 3 samt att Tera skulle köras på 0 läge i allt. Funkar klockrent med mina egna inställningar på high, men vad vet jag?

Lutar åt ett AMD kort vi nästa köp och ska bli intressant att testa då!

Skickades från m.sweclockers.com

Av beejac

Betyder detta att även företag kommer behöva betala tv-licens? För datorn på arbetsplatsen är ju avsedd till att strömma videos, särskilt från SVT?

Av beejac

Du hittar nog inte mycket bättre dator för det priset! Duger garanterat till WoW.

Av beejac

Själv hade jag ringt banken ASAP och cancelerat transaktionen. I genomsnitt tar det 3-4 dagar innan en betalning till utlandet blir genomförd. Svenska banker är vädligt tillmötesgående och kan oftast även hjälpa dig med information om du vill polisanmäla.

Av beejac

Har du otur fastnar du i tullen och datorn blir dyrare...

Näää jag föreslår att du letar inom skandinavien då vi faktiskt i stort sett har bättre priser på datorkomponenter/färdig byggda produkter i min mening.

Då det låter som att du gamear en hel del så tycker jag du även borde kolla in CDONs thor serie:

http://cdon.se/hemelektronik/thor_einride_intel_core_i7-4700m...

Lite dyrare, men pengarna där ligger på SSD, bättre grafikkort samt bättre nätverkskort som har stöd för 5GHz bandet över trådlöst.

Men visst, MSI är det inge fel på! Låter ju dock som att du kommer bli lite besviken på datorn du länkade...

Av beejac

BIOS har jag fått konfirmerat från ASUS att de ska vara det samma för dem olika processorerna. Gissar på att mitt MB som är revision 2.2 helt enkelt inte stödjer 2670qm då jag vet att det finns en revision 3.0. Vet dock inte vad skillnaderna är...

Märkte idag när jag satt och pillade att CPUn inte går igång överhuvud taget, den värms inte upp eller nånting. Är det ett definitivt techken på att moderkortet inte stödjer eller att processorn helt sonika inte fungerar? Är ju ganska ovanligt med processorer som inte fungerar men man kan ju ha otur... Blir även lite misstänksam då ebay butiken jag köpte ifrån helt plötsligt inte säljer någonting mer och har status "away".

Ska kontakta dem och se va dem säger, alt försöka göra ett byte mot en 2630qm eller i5:a med någon som är villig.

Av beejac
Skrivet av FoxOne:

Asus K53SV har bara officiellt stöd för;
i7 2630QM, i5 2410M och i3 2310M
Så sannolikheten att den helt enkelt inte är "kompatibel" med i7 2670QM är ganska hög.
Men för att vara på den säkra sidan kan du skicka ett mail till Asus-supporten och fråga.

Tack för svaret! Hittar dock själv ingen info om att de inte skulle stödja den då det finns k53sv med 2670qm i retail. Är ju något kompatibilitets problem men frågan är vad och om det endast handlar om firmware?

Av beejac

Tack för förslagen. Socket är den samma vad jag förstår och jag har skruvat in och ut den tre gånger utan förbättring. Glömde tilägga att jag satte in den gamla cpun och kör nu på den så jag vet att ingenting har gått sönder utan fungerar som det ska.

Kom gärna med fler idéer! Tack igen!

Av beejac

Byte av processor i3 -> i7, startar ej

Kära Sweclockers medlemmar,

Vänder mig nu till er för att kanske få lite tips och råd då jag söker klarhet ett problem jag har.

Sitter på en ASUS laptop med moderkort K53SV som köptes med processorn intel i3 2310. Bestämde mig nu för några dagar sen att uppgradera processorn till en i7 2670qm. När jag sätter i processorn och trycker på "on-knappen" så snurrar först fläkten inte, indikator lampan för processorn lyser inte alls, sen börjar fläkten snurra på max men fortfarande så händer ingenting - dvs skärmen är fortfarande kolsvart så jag kommer inte in i POST (BIOS)

Stänger jag av datorn för att sedan sätta på den igen så stänger den av sig efter 3 sekunder och hårddisken klickar till, sen startar den igen bara för att göra samma sak om o om igen.

BIOS är flashat till senaste version (320), moderkortets har Intel® HM65 Express Chipset som ska stödja Intel® Core™ i7 2670QM. Har även mejlat ASUS och frågat om de använder olika Bios men fick svar att de ska vara samma.

Satt och funderade på om de kunde ha att göra med att jag disablat core parking och att den förväntar sig det, eller att den inte får tillräckligt med volt då en i3a behöver mindre än en i7a. Ifall det är det sistnämnda, är det någon som har någon erfarenhet hur man gör det på en laptop?

Alla svar är välkomna och säg till ifall jag har glömt någon detalj så ska ja svara så fort jag kan!

Tack så mycket på förhand!

Av beejac

Stora frågan är väl ändå om det kommer att gå att koppla PS4an genom XBOX One?

Av beejac

Så många som gnäller över att man måste använda facebook... Sweclockers är ett företag och deras största prioritet är att få verksamheten att gå runt. Ger man bort en massa prylar utan att få något i värde tillbaka så håller inte det på längre sikt.

Jag misstänker att facebook har valts i marknadsföringssyfte av kalendern samt för att kunna kamma hem lite uppgifter om vad för typ av folk som vänder sig till tävlingen. Förhoppningsvis, men det vet man ju inte, så kommer mejl adresserna inte att säljas vidare...