Inlägg

Inlägg som Don_Tomaso har skrivit i forumet
Av Don_Tomaso
Skrivet av traetaona:

Om det tar mig 2-3 timmar att göra något så är det för att man har lagt åtskilliga timmar på att 1) antingen lära sig det eller 2) återskapa det från något tidigare projekt. Någon annan i bolaget hade kanske behövt 1 dag… ser inte riktigt problemet om bolaget är nöjda med ens jobb…

Den där "någon annan" som du refererar till kanske gör samma sak som du, och motiverar det med att du inte heller får mer gjort på dina dagar.

Det låter för mig som att många vill ha det toppstyrt med hög nivå av micro management. Hur tolkar ni mitt kontrakt som säger något i stil med "normal arbetsvecka är 40h" och mina arbetsuppgifter är "utveckla spel"? Alla mina kontrakt hittils har varit formulerade på det sättet. Jag ser ingen annan tolkning än att jag ska försöka maximera prestationen inom "utveckla spel" ca 40h per vecka. Inte att jag kan permanent jobba halvdagar i smyg för att jag har listat ut att arbetsgivaren inte märker något.

Av Don_Tomaso
Skrivet av SuperDuperKillen:

Vi hade väldigt precisa mål och jag anser att när jag nått 100% eller strax över så hade jag gjort "ett dags arbete". Ska jag göra mer än så får de betala för det, allt annat är dålig business.

Det låter som väldigt precisa mål. Är det även enligt anställningsavtalet eller mer månadsplaneringen som innehåller "så här mycket behöver vi göra varje dag för att nå vårt mål"?

Av Don_Tomaso
Skrivet av SuperDuperKillen:

Beror ju på hur högpresterande man är. Tex på mitt förra jobb så gjorde jag en dags arbete på 2-3 timmar. Resten dötid.

Många andra klarade inte ens att göra samma arbete på en hel dag.

Fast då var det väl inte en dags arbete om det bara tog 2-3 timmar?

Av Don_Tomaso
Skrivet av KAD:

IPv6 fungerar utmärkt, tyvärr förstår folk inte bättre än att köpa slit-och-släng-router-hårdvara som har diverse hård- och mjukvarufel, inklusive säkerhetsbrister.

Så det fungerar utmärkt, förutom tillsammans med hårdvaran som finns lätt tillgänglig. Jag hade nog klassat det som "inte utmärkt" i det fallet.

Av Don_Tomaso

Jag har haft. Efter något år av nätverksstrul (sidor som laddas/resolvas långsamt, appar som timear ut, osv) så lyckades jag komma på boven i dramat var: IPv6. Jag stängde av IPv6-anslutningen på routernivå för någon månad sedan, och nu fungerar allt felfritt.

Jag har ingen aning om vad som egentligen inte fungerade, men problemet slutade när jag stängde av det. Jag vill gärna stödja IPv6, men tyvärr så fungerar det fortfarande undermåligt...

Av Don_Tomaso

Men Thunderbolt 4 är väl i grunden USB4 (utan versionssuffix), och alla USB4-enheter bör fungera problemfritt i en Thunderbolt 4-kontakt. Kommer då denna "nästa generations Thunderbolt" vara baserad på USB4 Version 2.0, inkluderar de nya protokollen osv som finns där?

Det borde det göra, men USB-klubben väljer ofta sin egna väg.

Av Don_Tomaso
Skrivet av Miska:

Typiska svenska dubbelmoralen som kommer fram här. Du får, men ändå inte.

Exempel på dubbelmoral: Du måste vara 20 år för att handla alkoholhaltiga (och alkoholfria) drycker på Systembolaget, men du kan lugnt gå på krogen när du är 18 år och köpa samma drycker där.

Det är ju Epidemic Sound själva som har valt att publicera sina låtar på YouTube, en plattform där folk kan både titta och lyssna på videon samt ladda ned materialet fritt, som gör att folk anser materialet vara fri för publicering och då finner man det i t.ex Meta-koncernen samt flera andra ställen.

Det är väl skillnad på att handla alkohol på krogen och på systemet ändå? På krogen så får du inte ta med drickan ut och krogen själv har, om jag inte minns fel, ett visst ansvar att bara servera folk som inte är för packade. Handlar du på systemet så ansvarar du själv för att hantera alkoholen respektfullt.

Eller tycker du det är samma sak?

Edir: Och tycker du att du har fulla rättigheter att hur du vill reproducera allt material på Youtube?

Av Don_Tomaso

Problemet med behörigheter för min del är inte nödvändigtvis att veta vilka en app vill ha, utan snarare att appar som man vill använda kräver onödigt mycket. T ex Whatsapp som kräver tillgång till hela internminnet för att visa/ladda ned bilder, eller liknade för många andra appar som vill ha internminnet för att kunna skicka bilder.

Av Don_Tomaso
Skrivet av DasIch:

Att komma som vegan till ett jaktlag vore väl förvisso det sociala samspelets motsvarighet till Dark Souls. Just sayin'.

Haha, ja, veganer i jaktlag kanske inte är det smartaste. Men om veganen vill vara där, förstår syftet med ett jaktlag och inte förstör så varför inte...?

Skrivet av DasIch:

Annars kan jag för all del tycka det är tråkigt att allt som sägs och skrivs nuförtiden ska tas på så jäkla stort allvar. Om någon säger ett fult ord ska personen garrotteras. Själv kunde jag inte bry mig mindre vid enstaka händelser av att folk säger fula saker.

Det handlar inte bara om "ett fult ord". Det handlar om något som kan jämföras med mobbing. Det du säger är enstaka händelser är absolut inte enstaka händelser för vissa, utan snarare mer regel än undantag. Att gång på gång på gång höra folk som trakasserar dig kommer att bryta ner dig till slut, oavsett hur starkt psyke du har.

Av Don_Tomaso
Skrivet av Moton:

Jag anser att du har fel för att konsekvenserna är väldigt tydliga online iom. att man oftast förlorar matcher där laget är väldigt toxic.

Har du någon data på den procentsatsen? Är ganska säker på att de flesta som beter sej som svin online också gör det privat.

Vissa beter sig illa för att de tycker det är roligt, de bryr sig inte om de förlorar någon extra gång. I verkligheten hade det fått konsekvenser för _dig_, inte bara i resultatet på det ni försöker göra. Den effektiva anonymiteten (att inte behöva träffa samma personer igen) gör att det inte blir några sociala konsekvenser att bete sig illa när det är match making inblandat.

Av Don_Tomaso
Skrivet av Parmenides:

Jag skulle inte kalla det Riot gör integritetskränkning men ja, spelandet glider över till att bli en styrd verksamhet där dagens sociala normer, som ju är i ständig rörelse, ska appliceras på alla som deltar. Det är inte en sandlåda för gamers längre vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Det känns lite tillspetsat som att alla i jaktlaget ska få den nytillkomne veganen att trivas.

Att alla i jaktlaget ska få den nytillkomne veganen att trivas tar jag för givet. Ingår inte det i allas uppfostran, att vara sjyst mot varandra? Det gäller även sandlådan för gamers. Beter du dig som en rövhatt i en riktig sandlåda kommer de övriga säga åt dig, och om du inte skärper dig kasta ut dig eller ringa polisen beroende på vad exakt du gör.

Jag förstår faktiskt inte vad du försöker förespråka. Att man ska kunna bete sig hur som helst mot andra människor helt utan konsekvenser?

Av Don_Tomaso

Ytterligare en gång så plockas det fram som fördel att man kan se fiender tidigare. Denna gång räknar jag till att 144Hz-skärmen är 5-6 frames bakom 500Hz-skärmen.

Detta borde väl enkelt kunna lösas i spelet. T ex genom att istället för att jämna ut positionen över 5 frames så gör man detta över 35 ms, oavsett hur många frames det är (5 frames i 144Hz eller 17 frames i 500Hz). Om spelet medvetet har med sådana brister så ger det ju en onödig fördel till vissa. Eller är det något jag har missförstått?

Av Don_Tomaso
Skrivet av medbor:

Från youtubes perspektiv är ju majoriteten det, allt som tittas på mer än några gånger är ju vinst

Jag tänkte mig de personer/organisationer som laddar upp innehåll. Frågan innan mig handlade om att EU Video skulle sakna massor av innehåll pga att uppladdarna inte kunde få något för det.

Men vad jag minns så var Youtube stort redan innan de delade ut pengar till uppladdare...

Av Don_Tomaso
Skrivet av kinkyboo:

Lite den tanken jag också har, hur ska en kanal som idag skapar innehåll med förutsättningen att gå i vinst kunna överleva och producera kvalité på EU Video

Hur mycket av videomaterialet på Youtube läggs upp med syftet att generera vinst per tittning?

Av Don_Tomaso

Lite oklart vilka storlekar på händer som musen passar. De har en storleksguide men den säger ju bara om ens hand anses liten, mellan eller stor. Funkar den bara för små händer eller också för mellan? Eller också stora? Deras "sizing guide" på produktsidan är ännu mer förvirrande då den hänvisar till "MX Vertical" om man har "larger hands". Är det om det är större än stora?

Av Don_Tomaso
Skrivet av TurboTorsten:

https://www.webhallen.com/se/product/324745-Corsair-CV650-Dua...

Kan även ev vara intresserad av äldre 24” skärm som sekundär skärm

Jag har en gammal gedigen trotjänare i form av en Dell 24" 2405FPW (den fyllde precis 17 år enligt datumet på min recension här: https://www.sweclockers.com/forum/trad/444293-minirecension-2... ) med kunglig valmöjlighet för input som DVI, VGA, RGB och komponent eller vad de nu kallas. Skärmen är, trots sin nästan myndiga ålder och att den har använts flitigt sedan inköpet tills för en vecka sedan, i gott skick utan döda pixlar, backlight bleed repor eller inbränningar. Jag höll på att bära upp den på vinden ("kan vara kul att ha till barnens datorer i framtiden") men kom på att den troligtvis bara skulle samla damm.

Det är lite vemodigt, men... skulle du gå med på ett byte? Jag hittar inga recensioner på CV650 över huvud taget.

Av Don_Tomaso
Skrivet av Komplett:

Många bra frågor och funderingar! Särskilt från en viss @Don_Tomaso Vi har lite att diskutera innan vi kan ge alla svar, så vi återkommer.

// Victor & Erik

Har ni diskuterat klart snart? Nu har det gått 2 veckor.

Av Don_Tomaso

Antalet personer som använder sig av VR har väl ökat också i motsvarande utsträckning? Kanske till och med att antalet olyckor per VR-timme har minskat då jag gissar på att antalet VR-timmar har ökat med mer än 31%.

Av Don_Tomaso
Skrivet av Komplett:

Det står tydligt vad som gäller för FLEX-byte under “Läs villkor” för respektive produkt. Klicka på ”LÄS MER” under FLEX-knappen på produktsidan och därefter ”Läs villkor”.

I utgångspunkt så går båda produkterna under samma avtal och skall då returneras/slutbetalas tillsammans. Att separera två produkter i ett avtal är inget vi i dagsläget har stöd för i dag men det är möjligt att vi introducerar det längre fram. Den var lite klurig att svara på och hur man på bästa sätt formulerar detta i en FAQ. Vi ska se på detta och återkommer i frågan.

Alright.

Citat:

Ja, du kan inte välja en del produkter på FLEX och andra att betala direkt. Frakten blir på det sättet också, att den bakas in i månadskostnaden, precis som ett tillbehör till din FLEX-produkt. Vi kan i dag inte separera fraktpriserna i FLEX-avtalet så det blir ett prispåslag som matchar löptiden. Det innebär att 99kr blir 120kr om man byter efter 24 månader och exempelvis 195kr över ex: 39 månader. Det är inte helt optimalt men det är så det fungerar i dagsläget. Dock är alltid standardfrakten fri över 500kr.

Fast om det står 99kr så kan ni väl inte ta 120/195kr? Som att Coop skriver ut 10kr för mjölken i hyllan, men sedan tar 12kr när man kommer till kassan. Eller inte skriver ut priset i kassan heller utan kunden får räkna ut mjölkpriset bakvägen via totalbeloppet. Nä, om något bör ni väl skriva ut det högre beloppet (195kr om längsta löptiden är 39 månader) för att inte råka lura folk.

Citat:

Ja, vi ser FLEX som ett abonnemang och det är något vi kanske behöver förtydliga. Det är inte en regelrätt avbetalning och samtidigt vill vi särskilja oss från vanliga avbetalningslösningar.

Men om ni ser det som ett abonnemang, vad är det ett abonnemang på?

Av Don_Tomaso

En fråga till från mig till @Komplett (som för en gångs skull inte har negativ ton):

Vid köp av produkter över ca 10000kr så är er vanliga avbetalningsplan på 36 månader suboptimal, och ibland kan det bli billigare totalt sett att flexa (och behålla) än att köpa kontant. Exempel:

Uppgraderingspaket för 13299kr avbetalat på 36 månader blir totalt 19551kr.
Men om du istället för att avbetala det lägger till en Xbox Series S (värde 3457kr) som du flexar så blir den totala flexkostnaden 19307kr utspritt på totalt 43 månader. Och då får du en Xbox på köpet.

Så du kan förlänga avbetalningstiden, få fler produkter OCH en lägre total kostnad.

Eller så kan du skicka tillbaka Xboxen efter 24 månader för att avbryta avbetalningen/abonnemanget, och vips har du köpt uppgraderingssystemet för endast 10776kr. Både ca 2500kr billigare än att betala kontant och utspritt på 24 månader.

Är detta en bugg i ert system eller är det meningen?