Inlägg

Inlägg som Vact har skrivit i forumet
Av Vact
Skrivet av Jaxione:

Men du hittade en utan sen eller?

Jag gav upp och tog en break ifrån att testa skärmar, tar ett nytt tag efter juletider när jag får ork igen.

Jag har aldrig lyckats köpa en felfri skärm från Asus, till och med min padfone2 för 6(?) år sedan hade fel på både telefonen och plattan fast det brydde jag mig inte om.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vact

Min senaste PG278QR hade en förvirrad pixel.
Vit blev blågrön
Blå och grön blev röd
röd blev svart
svart blev dock svart, så well done.

Jävla pina det ska vara att köpa/byta skärmar.

Av Vact

9/10 missade right thing.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vact
Skrivet av frazze77:

"Som utlovat efter vårt samtal i förra veckan har jag nu försökt få ett tydligare besked från försändelsens avsändare beträffande deras önskan - eller avsaknad därav - att driva reklamationsärende 02839873 vidare, men tyvärr måste jag meddela att situationen är oförändrad. I mina telefonsamtal med avsändaren hänvisas jag till mejlkontakt, och mina mejl besvaras inte. Vi kan alltså inte slutföra utredningen av reklamationsärendet."

Ser med andra ord ut som denna tråd kommer avslutas på samma sätt som alla andra GT trådar gjort hittills, synd bara för GT att 95% av alla slutar läsa efter ett par poster.

Av Vact
Skrivet av L'ombra:

Fast då tycker jag det är lika lätt att tänka sig att du mappar musmattan mot skärmen, sedan blir det uppenbart för mig vad som är upp och vad som är ner. Förstår heller inte riktigt skillnaden du gör på blick och vapen? Varför blir vapen fram = upp menar du? (du skrev "ner" men jag antar att du menade upp)

Mus bör inte jämföras med spak, om du nu inte menar musflygning.

Jag säger inget om vad som är rätt eller fel, logiskt eller ologiskt, det är enbart om hur man upplever det. Vad är skillnaden mellan "flymode" i ett FPS, mot spectator camera, mot ett flygplan? För mig styr jag enligt bilden ovan i tråden, om jag vinklar ett huvud, flygplan, kamera är ingen skillnad. Det är så vi med inverted mouse upplever det. Alternativet, är att man rör vapnet eller siktet och då håller jag med att framåt är uppåt, men det är inte så vi upplever det.

Av Vact
Skrivet av Destromath:

För en gångs skull så är det faktiskt inte skojarföretaget Greattech som har gjort fel utan det är kunden i detta fall, den paketeringen är så långt ifrån vad man skall göra så det finns inte. Spara ALLTID kartongen som chassit kommer i samt frigoliten för behöver du skicka in datorn så skall den skickas tillbaka i samma kartong som den kom i med samma embalage!

Så det var GTs fel när kunden hade angivit fel adress, eller när kundens konto var spärrat i banken, eller när kunden struntade i att kontakta swea och fakturan hamnade i inkasso, eller kunden påstår att GT inte följer ARN utan att ens varit i kontakt med dom. Osv osv. samma visa varje gång, GT har en förmåga att locka till sig riktiga stolpskott. Folk borde läsa mer än första inlägget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vact

Det beror ju helt enkelt på vad man anser händer när man rör musen i ett spel. Likställer man det med att rikta vapnet eller att rikta blicken (Pannan). I moderna spel tar ju vapnet upp 80% av skärmen så då blir det väl naturligt för yngre att framåt är uppåt. Jag kom in i FPS med att enbart ha crosshair på skärmen, alltså var det inte vapnet man siktade med när musen rördes, utan huvudet som vreds. Rör du pannan framåt så tittar du ner, rör du pannan åt höger tittar du åt höger. Precis som med flyg.

Skickades från m.sweclockers.com

edit: uppåt.

Av Vact

Tråkiga frågor, varenda en var "Vilken generation.....".

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vact
Skrivet av Ozzed:

Hade man knappt 2 procents marknadsandel under sina glansdagar så var man nog ingen värdig konkurrent till att börja med. Självklart hade jag tyckt att det här var tråkigt om det var en produkt som uppskattades på bred front. Men Det har hela tiden kännts som om WP endast existerat för att fylla ett hål i Microsofts låtsasekosystem.

Per den logiken antar jag att du skulle bli lika glad om Linux försvann? Måste bli besvärliga intresse konflikter när allt man skriver ska anpassas till någon wannabe-rebell-hata-företags-ideolog.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vact

10/10 med random gissning på ouya.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vact

Kom igen nu grabbar, 13 FPS är allt vi behöver, för då upplever vi det som rörelse.

Av Vact
Skrivet av Jockew1989:

Fast den avhandlingen du refererar till verkar ju snarare stödja den motsatta tesen

"The user studies presented in this work provide a critical insight for modern display designers. The flicker fusion rate is much higher than was previously thought for some types of content, and existing international display standards will need to be revised"

Jag ser inte vert du har kommit fram till annat men du får gärna rätta mig om jag missat nåt

Nej han har ingen aning om vad han snackar om. "Humans perceive flicker artifacts at 500 Hz" är titeln på den vetenskapliga artikeln hans wikipedia-klistrande sammanfattar. Lustigt nog så refererar även artikeln till inte mindre än 9 andra vetenskapliga artiklar som säger mellan 50-90 hz. Inte för att det har något med gaming att göra visserligen.

Att andra kan se skillnad på 30 och 60 räknas inte för ingen har länkat till en vetenskaplig artikel och egna upplevelser räknas inte, gränsen för lagg däremot ligger på 18fps för det är vad han upplever och därmed vad som gäller. Samtidigt är detta killen som hävdade att socialbidrag inte är en kostnad för samhället så jag vet inte riktigt poängen att argumentera med honom.

Av Vact

@hACmAn: Starfox NTSC körs i 19FPS tydligen Vad det blev för PAL vet jag inte. Dvs. samma siffror som senaste Zelda ("världens bästa spel någonsin") droppar till, men ovetande 12åriga vAct skulle avfärdat det som ospelbart.

Av Vact
Skrivet av FredrikMH:

Men frågan som är intressant är att hade de tyckt det var okej om de bara sett 30 fps eller bara 60 fps?

Svaret är nej, som kid avfärdade jag många spel som ospelbara långt innan jag ens viste vad FPS var. Starfox till SNES t.ex, ett spel jag så gärna ville spela men min hjärna klarade inte av delayen som blev pga av låg FPS!

Av Vact

@Ohem: Lyssna på din veterinär, men kolla också upp RC. De har lobbat in sig på veterinärutbildningar, betalar veterinärer för att sälja RC, har ställt Intel liknande krav att andra märken inte får säljas, utreds för kartellbildning tillsammans med Hills och Nestle i USA (eller nått åt det hållet).

RC och Hills har gått igenom många kliniska studier så att rekommendera dom är ett safe ”go to svar”, och som sagt, RC är bra mycket bättre än skiten som säljs på ICA.

Jag är inte veterinär men när kattmaten innehåller detta så kan man ju fundera i varje fall
Majs, vegetabiliskt proteinisolat, lignocellulosa, majsglutenfoder, majsmjöl, cikoriafibrer, vete, ris, betmassa, jäst, fruktooligosackarider, sojaolja

Av Vact

@Ohem: Och då väljer du ett märke som använder spannmål och ägs av Mars?

Royal Canin är så klart bättre än Friskies och annan dynga du kan köpa på ICA. (Mjao helt ok) Men ryktet RC har kommer från framgångsrik lobbying, inte kvalité.

När mina två katter kom från Katthemmet fick de först RC (som de åt på katthemmet) men de var tammefan konstant hungriga och ena katten hade också småirriterad hud. Bytte till Thrive efter lite olika provande och de har inte tiggt mat en enda gång sedan dess och hudirritationen försvann också. Först trodde jag de inte gillade maten men de blir helt enkelt så mätta och stannar mätta länge. Min ena katt som kom lite småknubbig har gått ner i vikt trots jag bytte från indoor/Sterilised-mat till ”vanlig”. Välj något spannmålsfritt med hög proteinhalt, finns många att välja på. Och så klart, så mycket blötmat som möjligt före torrfoder även om det kanske inte alltid går.

Av Vact

Ni har nog ett tufft jobb att bygga upp någon form av tillit här på sweclockers, åtminstone inom datorkomponenter. Däremot vet vi ju vad vi vill ha så säljer ni det billligast och med bäst vilkor så varför inte.

Av Vact

@Moi: Även om du inte vill ha något med GT att göra längre så vore det lämpligare att be swec om lite felsökningshjälp innan du springer iväg och köper en helt ny. Om datorn trots allt går igång så är det väl inte så sannolikt att alla delar skulle vara trasiga. I värsta fall bör det väl räcka med ett uppgraderings-kit men kan ju vara något så enkelt som kylaren.

Av Vact

Har inte haft några problem med postnord där jag bor, tycker det är behändigt att man kan be dom dumpa paketet utanför dörren om man inte är hemma, till skillnad mot DHL där man måste ta en semesterdag för att kunna ta emot utan strul.

Av Vact

Låter som du spelar helt fel spel, hitta ett där du kan vara rambo och skitsamma vad du har för lag, visst du kanske förlorar matchen, men du fick mer score än någon i vinnande laget. Det är för övrigt hur jag spelar publics i FPS, jag vill vara på förlorande laget och hamna i 1 vs 5 lägen, det är ju då man kan briljera utan någon som helst press.