Inlägg

Inlägg som Vact har skrivit i forumet
Av Vact

Greattech har en fantastisk förmåga att dra till sig riktiga stollar, t.ex killen tidigare som gjorde en liknande tråd tills det framkom att han hade uppgivit en felaktig adress.

Av Vact

Lista ens bästa spel är nästan omöjligt, finns så många mer än 5 man vill nämna. Och hur jämför man ett MMORPG med ett platformsspel? Tänker fuska lite genom att dela upp i PC och Konsol.

PC
1. Anarchy Online (innan alla expansioner)
2. UT99
3. Tactical-ops
4. MC
5. Titan Quest
(Skulle vilja nämna shootmania, älskar konceptet men med sämsta netcoden ett FPS någonsin har haft är det lite svårt)

Konsol
1. Street Fighter 2
2. Zelda A Link to the Past
3. FF 4-8
4. Resident Evil 0-3
5. Tomb Raider (endast första)

Av Vact

Ålder: 33
Plattform: 99% PC, 1% (S)NES (alltid nostalgidag på nyårsafton och långfredagen)

Spelar nu: Shootmania och MC har varit spel jag faller tillbaka på senaste åren när inget annat finns, däremellan slukas de flesta Action RPGs, old school FPS och övriga co-op spel.

Spelade förr, överlägset mest timmar lagt i: Tactical-Ops och Anarchy-Online.

Väntar frenetiskt på: Critical Point: Incursion ("uppföljare" till Tactical-ops) och Grim dawn (uppföljare till Titan Quest)
(Skulle du googla på Critical point se till att ta med Incursion annars kommer ett väldigt annorlunda spel(?) upp )

Av Vact

Du vill alltså ta värdet från en textbox, kryptera det och matcha mot ett lagrat krypterat värde, alt. dekyrptera värdet från textboxen och matcha mot ett okrypterat lagrat värde?

Borde gå aldeles utmärkt med javax.crypto.

Du kan läsa lite mer om det här.
http://stackoverflow.com/questions/4319496/how-to-encrypt-and...

Av Vact

I princip varenda rad är ju kommenterad, exakt vad är det du undrar över?

Av Vact

Jag har aldrig använt mig av geom eller kodar mycket java för övrigt. Men provade att använda contains och det fungerade, dock är den metoden knappast effektivt mot att lösa det på "egen hand". Så om det var sättet tidigare postare syftade på ser jag ingen anledning att blanda in Area-klassen när det bara handlar om hela pixlar.

Av Vact

Söker likasinnade Minecraft-spelare. Äventyr/utmaning/extra content

Hej

Vi är ett par 30åringar som spelar MC bland mycket annat och tycker att det skulle vara kul att ha lite nytt folk att spela med. Ska dra igång en ny server i MC inom kort (helgen troligen).

Vi gillar moddar med mycket content men tar avstånd från saker som är overpowered. Ore i överflöd, armor som gör en odödlig, ringar som man kan flyga med och liknande går bort direkt. Även om content-moddar lite per definition gör det enklare försöker vi väga upp det med andra moddar som gör monster farligare osv.

Det vi kommer köra är ett eget modpack fokuserat på mycket biomes/alt världar, extra monstertyper och en hyffsad mängd maskiner utan att göra det för lätt även om det är en svår balans. "Överleva första natten"-känslan vill vi ha kvar så länge som möjligt. Samt mycket blocks för design/byggande, onödigt ambitiösa byggprojekt är något jag inte kan hålla mig ifrån

För att ge en bild av vad vi kommer köra även om det inte är 100% spikat, de lite större moddarna. Självklart öppna för förslag.

Biomes:
BiomesOPlenty
Highlands
ExtrabiomesXL
Galacticraft
NetherX
Twilightforest
The Erebus
Mystcraft

Monster:
InfernalMobs
LycanitesMobs
MoCreatures
SpecialMobs
zombieawareness
Mutant_Creatures
Dungeon Mobs

Content:
Tinkers Construct
Thaumcraft4
Forestry
Buildcraft
Factorization
Mekanism
ProjectRed
Chisel

Kommer bli Private/white list med schemalagda backups som kan laddas hem om så vill.

Om någon skulle vara intreserad så skicka pm.

/vAct

Av Vact

tearing: irriterande
v-sync: ospelbart

Jag förstår inte att vissa inte märker av v-sync, och jag säger inte det i nedsättande ton, jag förstår det bara inte. Visst hur påtagligt det är beror på ett par olika faktorer men det är något jag känner av absolut direkt. Och man behöver knappast vara profs. V-sync är som att ha pointer trails påslaget fast man bara ser den sista pointern.

Spelar man på en någolunda hyffsad nivå kommer v-sync garanterat begränsa en, ju snabbare spel, desto mer.

Sen att folk (beroende på spel) väljer input lagg före tearing det är en annan sak och det kan jag förstå även om jag själv aldrig kan välja grafik över spelbarhet/kontroll.

Av Vact

Exakt var gränsen går är svårt att säga, när jag spelade UT99 med CRT skärm så var det enorm skillnad på 60 och 85. Men det var ju också enorm skillnad på 85 och 200+ i flytet även om skärmen inte klarade av mer än 85.

I riktiga shooters (UT/QUAKE-stil) är fps viktigare än allt annat. Dessutom är det ofta enklare att utskilja spelare från bakgrund (och för mig i varje fall, mildare för ögonen) med låga inställningar så det kommer hand i hand. För övriga spel är fps inte så noga så länge som man inte uppfattar hoppen mellan frames.

Men vad är spelbart? Ibland har man ju spelat MMOs i situationer där man snarare har spf än fps och det "fungerar" även om det inte är njutbart.

Nu för tiden spelar jag mest shootmania, hur skulle det gå om jag hade 30 fps? Jag är övertygad om att jag fortfarande skulle göra bra ifrån mig, samma med 60fps men jag skulle också vara handikappad. Spelbart men knappast njutbart och definitivt begränsande.

Min enda måttstock är nog:
Snabba shooters -> Max fps
Övriga spel -> max grafik tills man börjar uppfatta enskilda frames.

Av Vact

Jag jobbade på SDR i 3 år under 90-talet och jag kan inte relatera till de tider du skriver. Att sorteringen skulle ta längre tid än utdelningen låter högst osannolikt. Jag kommer inte ihåg hur många brevlådor jag hade men jag hade 2 distrikt (ibland 3) så betydligt fler och det tog mig aldrig mer än en timme att sortera, med undantag kanske kring jul. 4 timmar för 220 sorteringar? Det är runt 1 sortering per minut och ett fullständigt slötempo eller fruktansvärt dåligt strukturerat arbetssätt.

Utdelningen är väl svårare att kommentera då jag inte vet hur ditt distrikt såg ut men för ett av mina distrikt fick jag en extra summa på för det ansågs besvärligt, stort villaområde i branta backar och några 3-4 timmar tog det aldrig såvida det inte var IKEA/DinDel-kataloger eller liknande som skulle delas ut.

Jag menar inte att vara för hård här, ungdomar som jobbar respekterar jag stort. Men att argumentera för högre lön genom att påstå att det skulle ta 1 minut att stoppa in ett par reklamblad i ett annat, eller 1 minut att gå från en brevlåda till nästa kommer inte fungera.

Det sagt så finns det väl ingen som kan påstå annat än att lönen är skit.

Av Vact

Du ska definitivt besöka läkare igen och nöj dig inte med massa lull lull om det inte fungerar. Jag började få lättare migrän när jag kom ur tonåren och till en början blev jag också skickad till tandläkare, optiker, KBT-strunt och inget fungerade. Sedan fick jag tillslut en läkare som började skriva ut medicin som fungerar varenda gång.

Har du väl medicin som du litar på kan du börja experimentera vad som orsakar migrän för dig utan att oroa dig för attacker, jag vet numera tämligen exakt vad som orsakar min även om jag inte nödvändigtvis kan göra något åt det. Men jag vet framförallt vad som inte orsakar migrän. Att ha en lång lista med saker man undviker för att det möjligen kan vara orsaken är inget du ska behöva dras med.

Av Vact

I regel blir det Shootmania elite tills jag blir för trött att sikta ordentligt, då blir det slöspelande i minecraft eller något actionRPG.

BF och övriga slowmotion/camping FPS har aldrig intresserat mig.

Av Vact
Skrivet av Sweede:

Alien Swarm (rekommenderas och är gratis på steam)

Gillade ni den så finns första Alien swarm (i mitt tycke är ännu bättre) som mod till ut2k4. Ifall ni inte viste för den finns inte på steam. http://www.blackcatgames.com/asv1/

Av Vact
Skrivet av Soserious:

Så du vill ha en värld där du inte får returnera en vara? Inte ångra ditt köp? .

Låter suveränt! Då slipper man riskera att få begagnade produkter för att folk velar eller inte orkar spendera ett par minuter på research innan köp, för att inte tala om alla som missbrukar systemet.

Av Vact

Vad står högst upp på eran önskelista? Att slippa julen.

Av Vact
Skrivet av FL3JM:

Minns att jag körde .mod-filer i ModPlug innan WinAmp kom med allt vad mp3 innebar. Nån här som också körde ModPlug?

Vilken nostalgi alltså, måste gräva fram lite gamla mod-filer nu känner jag.

ModPlug, jajamänsan, tror jag hakar på din idé efter jobbet.

Av Vact

Kan inte säga att jag använt Winamp på flera år sedan den började överbloatas men det känns ju lite sorgset att se den försvinna. Winamp + Milkdrop = Nostalgi.

Av Vact

Har handlat från Komplett, Webhallen, Inet och Netonnet det gångna året. Allt gått absolut smärtfritt, inklusive två kontakter med kundtjänst/service. Min röst gick till komplett då jag tycker de har bäst utbud och när alla andra kriterier är likvärdiga. Pingvinstänger och annat trams imponerar inte på mig.

Av Vact

Om du kollar hur många kortplatser det finns på baksidan, är det 7 eller mer stödjer lådan ATX och högst troligen det mindre mATX. Jag har nog aldrig stött på ett ATX chassi som inte har skruvhål för mATX men det finns säkert något så lovar inget.
ATX och mATX delar de 6 översta hålen så det kommer säkert sitta rätt bra om det till förmodan inte skulle finnas hål för de 3 nedersta.

Av Vact

Det är nog bättre att du säger vilka chassin du har.