Inlägg

Inlägg som Vact har skrivit i forumet
Av Vact

Vad? Du har två datorer, den ena med ett ATX-moderkort och den andra med ett mATX? De delar vissa hål men uppenbart inte alla.

De flesta chassin för ATX stödjer också mATX men det står i manualen för chassit.

Av Vact
Skrivet av Leedow:

Du har angivit fel belopp att dividera med. 10 kronor är 100 ören, du har angivit det som 1000 ören.

Vad säger du? 149,50kr är alltså 154kr?

Nej 10kr är 1000 öre.

Av Vact
Skrivet av Blondin:

Efter 3 dagar är det ända jag har kommit fram till och som är total fel:

Din output fel och aningen förvirrande att läsa men den räknar rätt. Stuvade om den lite så ser du att det blev rätt.

Console.WriteLine("\n" + totalore + " öre är\n" + "\n10kr : " + kroner10 + "\n5kr : " + kroner5 + "\n1kr : " + kroner1 + "\n0.5kr : " + kroner_50 + "\nrest : " + restore);

Skrivet av Blondin:

kan någon förklara mit på ett enkelt sätt som möjligt hur det är med dessa (((totalore % 1000) % 500) % 100) / 50; satser?
Jag vet att / är division och att % ger resten.

Men jag förstår förtfarende inte hur det hänger ihop.

Du räknar paranteser först, alltså om totalore är 2679;

(((2679 % 1000) % 500) % 100) / 50; lös parentes (2679 % 1000) = 679

((679 % 500) % 100) / 50; lös parentes (679 % 500) = 179

(179 % 100) / 50; lös parentes (179 % 100) = 79

79 / 50;

int kapar decimaler så 1

Av Vact
Skrivet av Nostalgic:

Själv spelar jag nästan bara uteslutande äldre spel, bland annat för att det är enklare grafik, mer lättspelat och för att det inte är så förbannat mycket att hålla reda på som det är i dagens spel. För att inte tala om nostalgikänslan som infinner sig.

Lustigt jag spelar rätt mycket äldre spel fortfarande men delvis för jag har den motsatta åsikten angående det jag boldade.

Dagens spel är i regel så simplifierade att jag bara blir uttråkad. MMOs snarast tävlar om vilket som kan vara mest generiskt och komma undan med minst character customization, senast var det FFXIV som bara är pinsamt på detta

FPS handlar om att gå i en korridor med autosaves varje 10meter, I want my keycards! Vare sig det är single/multi så är bara tanken på att röra sig och skjuta samtidigt är uteslutet pga dynamiska crosshairs som ger 0 accuracy om man inte sitter och väntar i 10 sec först. Vad hände med tiden då man behövde klara av att både sikta och göra sig svårträffad samtidigt? Ja just ja xbox kom och då skulle spelen anpassas för gamepad.

Lite gammalt som fortfarande spelas
Anarchy-Online fortfarande bästa MMO som jag alltid ramlar tillbaka till
UT
Tactical-ops
Dungeon siege 1/2
Gamla C&C/RA/SC:BW
Och självfallet nostalgiturer med NES/SNES/PS1

Av Vact

Tearing irriterande
vsync ospelbart

Av Vact

Hade inte coil whine men fläktar som ylade väldigt likt coil whine på 3st AX1200 i rad när den kördes i låg load. Tillslut orkade jag inte rma:a längre och stoppade in en noctua fläkt. Aldrig mer en produkt med yate loon fläktar för min del.

Av Vact

Kul galleri, känner igen sig själv i vissa bilder

Av Vact
Skrivet av tvelander:

Inverted mouse haha

Get skilled with that and you will be cool <3

Tack!

Fast inverted mouse har ju knappast något med diskussionen att göra. Det är ju bara en fråga om perception. Rör man på huvudet eller rör man ett vapen på skärmen, muskelminne fungerar lika bra för båda. Själv vill jag inte se något vapen på skärmen, bara en pixel i mitten(även om det inte är möjligt i alla spel) och då blir det, för mig, mer naturligt att ha "flygplansstyrning". Egentligen rör du ju inte musen upp och ner, utan framåt och bakåt vilket för oss motsvarar hur du rör pannan. Dvs lika som i verkligheten, ska du kolla upp rör du huvudet bakåt.

Musacc åt andra sidan är ju bara nonsens, en robot skulle kanske bli mer effektiv med det man aldrig en människa.

Av Vact

Kan man ens böja en pinn en usb-hane? Jag tror inte ens jag skulle klara den om jag försökte. Jag har sett bärbara som tappats i golvet och landat på ett usb-minne, minnet gick i bitar, porten höll fint. Jag vet inte hur många gånger jag haft någon enhet ikopplad med sladd som man ryckt till i eller fastnat med foten i och aldrig har en pinn böjts. Stoppa in usb-enheter har man väl gjort tusental gånger, oförsiktigt och i konstiga vinklar men aldrig lyckats böja en pinn. Hur gör man?

Såvida Sweede inte varit inne och rotat med skruvmejsel eller liknande i porten har jag svårt att se att han(?) orsakat skadan, inte för min åsikt spelar roll, finner det bara osannolikt. Hoppas det löser sig.

Av Vact

Var ytterst skeptiskt först när han tog av sidopanelen, men efter komponenterna var monterade såg det ju riktigt trevligt ut, på insidan, utsidan gillar jag inte.

Av Vact
Skrivet av Brudo:

Jag skulle inte godtagit ett Gigabyte GTX 680 SOC då det är en hemsk kylare på det. Det är flera små fläktar som skapar ett irriterande vinande ljud.

This, håll dig långt borta från det här kortet.

Av Vact
Skrivet av Ninjaflipp:

Nej, jag håller med om att det var dåligt skött av dem men å andra sidan, vad skuille de ha gjort?

Du får det att låta som det är skrivet i sten att Åge gjorde detta medvetet. Men för någon som inte följer hårdvarumarknaden och var medveten om översvämningarna är detta verkligen så anmärkningsvärt?

Åge hade tidigare köpt en 2TB disk för strax över 400kr, på vilket sätt är det orimligt att en 1TB disk kostar 161kr ett år senare? Det låter som en fullständigt normal prissättning i de flesta situationer.

Av Vact

Precis lagt en sista beställning på diverse diskar, som jag egentligen inte behöver, från en svensk återförsäljare. Från och med nu blir det att beställa från utlandet även om det ev. blir dyrare och krångligare. Skulle de 100kr gå till våra svenska återförsäljare skulle jag inte bry mig ett skvatt om prishöjningen men aldrig att jag betalar en krona till CS. (eller RT för den delen)

Av Vact
Skrivet av coopish:

Men kan alla sluta kommentera hans syfte för att köpa datorn, det är helt ointressant. Det skrämmande i detta fall är komplett som letar upp en mikroskopisk repa för att sedan neka öppet köp/ångerrätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Mikroskopisk? En tydlig 2-3cm repa handlar det ju om. Jag skulle aldrig acceptera den begagnade datorn som ny om jag beställde och fick den. Har man för avsikt att utnyttja öppetköp eller ångerrätten(som för övrigt är vansinnig och borde avskaffas) får man väl ta och filma uppackningen. Om Soserious är helt ärlig så håller jag med honom(?) att det inte är troligt att han skapat repan men det är fortfarande hans ansvar att visa att varan var oskadd när han skickade tillbaka den, alternativ att den var skadad när han fick den.

Det daltas alldeles för mycket med veliga kunder som bara leder till extra kostnader för företag och massa begagnade produkter som säljs som nya.

Av Vact
Skrivet av Vact:

Har du något exakt datum när vi får 780Lightning i svenska butiker?

Svarar på min egen fråga då Såg att komplett har ett fåtal inkommande till den 3 sep ifall någon annan är i köptankar.

Håller tummarna på att man får korten nästa vecka

Av Vact

ClassicShell med "Classic" alternativet, Windows 7/XP startmenyn är onödigt bloatad även om man i XP kunde välja classic också. Tacka vet jag win98 menyn, enkel och ren Egentligen är man tämligen sällan där och rotar men att inte ha möjligheten ger klaustrofobikänsla.

Av Vact

Alla FPS som belönar camping genom ta bort accuracy när man rör sig. Oj vad jag saknar tiden då man behövde klara av att både sikta och göra sig svårträffad samtidigt. Borde täcka upp 5 st

Av Vact

Har du något exakt datum när vi får 780Lightning i svenska butiker?

Av Vact

Vad är det egentligen folk listar i denna tråden, för det är knappast 5 sämsta spelen. Möjligt 5 största besvikelserna eller 5 mest överhypade spelen. Skulle det verkligen vara 5 sämsta spelen skulle listorna bestå av action52-liknande spel där det knappt går att röra gubben osv, eller kanske Big Rigs där man kan köra igenom varenda byggnad.

Av Vact
Skrivet av Tune:

=D ser fint ut.
Vad kan det vara för rund sak som sticker ut på baksidan av kortet?

GPU reactor, en liten extra PCB för stabilare strömförsörjning till GPUn, vet inte om den är avtagbar på 780.