Inlägg

Inlägg som ksw har skrivit i forumet
Av ksw

Det du letar efter är FDD-LTE B20 800mhz, vilket finns på ett par xiaomi telefoner, inofficiellt. ofta är det butikerna/återförsäljarna själva som blåser i mjukvara som låser upp SoC:ens sändare på den frekvensen.

Leta efter GLOBAL EDITION eller saker brandat med B20 på tex honorbuy eller hong kong goldway(aliexpress)

Själv väntar jag på Redmi Note 5 Global som väntas komma i oktober, med snapdragon 630 kretsen istället för 625 som note4 har. (inget fel på 625 iofs, men 14nm vs 10nm är strömsnålare)

dvs denna: https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redm...

Av ksw
Skrivet av iknight:

Min iPhone 5 är nu 'gammal' och jag kollar efter en ny mobil. Vilka 'kinamobiler' finns att köpa här i Sverige (eller Amazon) för under 2000kr som är bra?

Inga.

Tacka copyswede för det...

In other news:

Funderar på att beställa en Xiaomi Redmi Note4 från Hong Kong Goldway. Bu/bä för försäljaren, och någon som har telefonen och kan säga yay/nay?

Edit: okej, det finns en del "kina" tex Huawei och Lenovo/motorola som brukar ligga runt 2k, oftast i 16GB modeller vilket är i minsta laget. ett halvårs fotograferande och appanvändande och du råkar ut för klassiska "min telefon gnäller över lagringsutrymme, och hur mycket jag än flyttar till minneskortet så duger det inte" ...

Av ksw

Jag är av övertygelsen att ALLA datorer bör ha en SSD för operativsystemet etc. ingen dator i mitt hem eller min närmre familjs har kommit undan utan åtminstonde en 60gb SSD utöver vad de nu hade innan. en gammal core i5-750 som bootar på under 10 sekunder? jatack.

Av ksw

Frågan är snarare, Vad har du för setup och vad kan du får plats med?

Standard all-in-one kylarna med vattenburen värme och 120mm radiator är marginellt bättre än större luftkylare då de har liknande kylarea; enda fördelen de har gentemot luftkylningen är att du kan montera radiatorn så du får UT VÄRMEN ur chassit direkt och därmed får ner totala systemtemperaturen.

Men sure, jag gillar min corsair h60 v2, men å andra sidan, med mitt chassi, så var det den eller seidon 120V som får plats.

http://www.guru3d.com/articles-pages/corsair-h60-2013-review,...

notera skalorna på diagrammen dock. de är snarlika på både h60 och h100. vill du gå högre så behöver du en betydligt större kylarea med tex en alphacool eisbauer 240mm (https://www.techpowerup.com/reviews/Alphacool/Eisbaer_240/8.h...)

Av ksw

Om du tänker prestanda utanför spel, så finns det en hel del att hämta i att öka minnesfrekvenserna:

http://www.legitreviews.com/ddr4-memory-scaling-intel-z170-fi...

Tyvärr är det sällan där spel bromsas upp (förutom Fallout 4 då, helvete vilken skillnad det blev att öka på minneshastigheten)

Av ksw

@Mårten C: Se om du kan få tag på ett gammalt ASUS P7P moderkort, om jag inte missminner mig så klockade de jävligt högt back in the days. (processorn är ju cirka 7 år gammal idag så...)

Av ksw

allt det här om kostnad hit och dit, det handlar om vad man tycker det är värt; för få saker slår kollektivtrafik... Visst en trike är kul, på sommaren, men att sitta oskyddat i 120 blås i snö/slask är fan inte kul.

Av ksw

@Dockland: Khorium, inte thorium. jävla rarespawn, kan kanske komma up i 20 ore /timme...

Av ksw

@Dockland: Jisses, ja då har jag det bra fortf. vad är felslate på? går det att tjäna pengar på khorium farming i tbc?

Av ksw

Om du har 22k att lägga på en moped så borde du fundera över att köpa en helt ny så du får garanti etc. själv är jag helt frälst för veteranmopeder och dess charm; så jag vurmar rätt mycket för Quinji's europamärke, Romet. skall vara enkla att reparera om de går sönder enl amerikanska och polska forum, så, kika på dem! http://www.eumoppenomc.se/epages/moped.sf/sv_SE/?ObjectPath=/...

(som med allt annat du köper på distans, ta fram verktyg och efterdra alla muttrar etc så inget lossnat under transport samt dubbelkolla att oljan finns där utifall den skeppats torr)

Av ksw

Kör mining primärt för att sälja felslate, men med BOS-inflationen som pågår just nu är det oftast bättre att bara köra med boon of the bloodhunter enchanten och byta bloods för starlight rose (100-150g/st) på ah.

Mining/herbalism och kuta suramar runt i cirklar har jag hört ska vara förbannat mycket guld per timme det med. kommer nog sjunka rätt dramatiskt med flying i 7.2 dock så sätt fart medans det finns möjlighet, efter det kommer det vara alchemy för raid consumables som vanligt.

Av ksw

@QuadsZ: Tyvärr har WD2 likt andra stora titlar helt bizarrt usel cpu-optimering, de är riktigt tunga.

Med en gtx1080 SLI setup (dvs tar bort allt annat än cpu ur ekvationen) så har du dessa resultat:

http://gamegpu.com/images/stories/Test_GPU/Action/WATCH_DOGS_2/w...

oftast är det dock skuggor som skapar dessa resultat, så prova att lämna allt annat som det är och gå ner ett steg på skuggkvaliteten.

Av ksw

@kissekotten4: Jävligt få som ens använder två trådar i dagsläget, ännu färre som faktiskt flaskhalsar på en processor, på ett sådant sätt att det är värt det att uppgradera.

Av ksw

@kissekotten4: Å andra sidan, arbetsdator.

Jag kör solidworks 2016 på en core i5 750 från 2009; funkar finfint. Att man ska behöva uppgradera en workstation förstår jag inte, förr i tiden var det pga hdd:n som datorn slöa ner totalt efter ett par år, men med dagens ssd:er så är det en moot point.

Av ksw

Gör som jag brukar när det kommer till kontorsdatorer: Spelprestandan kommer ändå suga om något år eller så, så köp en barebone/Minipc/ Intel NUC som du kan sätta fast bakom tv:n om ett par år när du ändå uppgraderar så grabben kan spela.

Denna skulle nog funka utmärkt: https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/236770-...

Av ksw

Har efter mycket dividerande kommit fram till att en Asus Vivomini N3000 passar, dock över budget med 1799kr på webhallen. Inklusive Win10 home...

Av ksw

Det är en fruktansvärd skillnad på olika raffinaderiers egentliga sammansättning, men, statistiskt så håller dem allihopa samma oktantal; det är bara att titta på tex denna listan: https://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating#Examples

och som sagt, moderna motorstyrningssystem försöker alltid avancera tändningen så mycket som möjligt, för att öka motorns prestanda, utan att bränslet knackar; en del motorer ger enbart sim märkeffekt med 98 oktan eller bättre, en del klarar knappt märkeffekten med 95 oktan (hej ford mustang ecoboost, på hemmamarknaden USA så får man tanka "91" AKI-oktan eller bättre för att få ut märkeffekten)

Av ksw

@JuniorWictor: Låter som någon kopplat kablarna fel i uttaget, lyft av kåpan och kolla att det är straight och inte något annat.

ska vara https://sv.wikipedia.org/wiki/EIA/TIA-568

Av ksw

Har kört Ikea Markus stolar sedan 2005; är inne på mitt andra exemplar då vinylen började släppa efter 10 år på min föregående.

Köp inte en gimmickstol bara för att det är på modet, köp ergonomi.

Av ksw

Extrembudget ersättare för Athlon64 3500+ ... typ 1000-1500kr

Funderar på begagnad eepc eller liknande, typ MSI Cubi-N så tangentbord och skärm kan användas (VGA endast).

Kom gärna med alternativ, förutom chromebook. personerna som ska använda burkfan är inte kapabla att "inte windowsa"...

Användnignsområden:

Läsa mail
skriva ut saker med usb-kopplad skrivare, dvs på traditionellt vis.
internetradio.

... ja, det är precis så illa som ni tror att det är. smartphones klarar detta, men dessa personer klarar inte smartphones.