Inlägg

Inlägg som ksw har skrivit i forumet
Av ksw

@PelleRell: Helt klart värt att kolla upp!

Av ksw

Sonyreciever som knäpper till, protect-läge ibland?

Hej,

Har en STR DE545 från 2001 som tjänat mig väl i femton år, och gör precis vad jag behöver av den, men den har på senare tid börjat bli lite finurlig.

Ofta på sommaren så överhettar den och går in i Protect-läge, men det har bara varit att sänka volymen så funkar det efter en reboot;

Nu den senaste månaden så har det dock börjat knäppa till om förstärkaren, inte i högtalarna, utan från själva plåtlådan. Ett ljud som påminner om relä-tillslaget när man slår på den, medans den är igång.

Är det någon som har en aning om vad det kan vara, och om man kan fixa det själv mha en lödkolv och lite google-fu?

Har inte direkt cash så att köpa en ny reciever är helt ute ur bilden.

Av ksw

@Jonssown: Ärligt talat, stockkylaren är inte kass, den är högljudd. stor skillnad

Av ksw

@underwatch

Just läst igenom tråden.

Dessa magsår om vad som hänt med bilen tidigare, detta är skälet till att jag bara köper billiga nya bilar. Har just beställt en Peugeot 308 SW för ca 110k efter inbytet på gamla bilen (Seat Leon 1.2tsi -11).

Nybilsgaranti slår eventuell framtida reparationskostnad med hästlängder i prisklassen 150-200k.

Av ksw
Skrivet av thenameismine:

980 finns för ca. 2900 kr på Dustin idag...
Är Gtx 1060 bättre än 980:n?

Du kan kika här på sweclockers prestandaindex för att få en idé om hur det kommer bli prestandamässigt. Generellt brukar JAG säga att allting under 30%ig ökning är inget man märker av i spel, men att tex gå från ett AMD till NVIDIA i samma prestandaklass kommer allt som oftast märkas på en jämnare upplevelse. inte aktuellt i ditt fall hursomhelst.

Mellan GTX960 och GTX 980 skiljer det ca 50% till det senares fördel i upplösningen 1920x1080. GTX1060 och GTX980 ligger på samma indexsiffra men det skiljer sig från spel till spel!

Av ksw

Köpte tvåan mest för att komma bort från ev jordfel i morderkortens inbyggda ljudkort; USBljudkortet som följer med är riktigt bra, men surroundfunktionen är som vanligt bara trams.

(USB-ljudkortet är den ENDA skillnaden hörlurarna sinsemellan; behöver du spara pengar köp Cloud I och köp en hörlursförstärkare i efterhand när du har mer pengar om du inte har det nu)

Av ksw
Skrivet av Spiffman:

10 amp per 1mm.
Känns tveksamt att du drar 40 ampere ens till tillbaka till framtiden högtalaren

Inte ens i närheten...

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps...

Förstärkaren kan som mest lassa ut ca ~10A på en 2ohms kanal. 2.5mm^2 räcker utmärkt till allt annat än bilstereo med sina tunga klass-D förstärkare på "2000w"

Av ksw

Undvik Elite-chassina, finns ingen ljudisolering öht. har försökt tysta ner mitt 130 i två år nu och fortfarande så känns det som om det står, idle, och vrålar på skrivbordet brevid mig; det enda som snurrar är grafikkortets fläktar... och marginell rotation på H60 pumpen.

Av ksw

Glöm skolådechassina iaf. Du får helt sonika kompromissa på grafikkortet och köra på itx grafikkort typ amd r9 nano eller gtx970 itx.

tips: https://www.komplett.se/product/813857/datorutrustning/chassi...

Dock kan du aldrig få det chassit TYST. tro mig, har försökt med storebror 130, grafikkortet är alltid det som låter mest.

Av ksw

@Klubba: Sommarledigheten 2013... vet inte varför @yusuke40 ägnar sig åt trådnekrofili.

Av ksw

@chibby: bättre dator billigare, take it!

Av ksw

Revit är i princip bara cpu, så köp valfri gaminglaptop med 15" och lite upplösning så det går att jobba på den.

Prioritera efter högsta grundfrekvens, inte turbofrekvens, då kylningen ofta är dimensionerad efter grundfrekvensen... men det är ju alltid en budgetfråga.

Denna borde passa (Core i5-6200U...) : https://www.dustinhome.se/product/5010964906/probook-650-g2
(8322kr om du skapar ett studentkonto hos dustin via Mecenat)

Av ksw
Skrivet av Baalex:

Rip batteri. Tur att man har en powerbank sen innan. Den har aldrig varit så användbar som nu.

Fixa GPS-inställningarna på din lur; Skit i hög noggranhetoch energispar, kör på rak gps mottagning och stäng av wifi/bluetooth

Av ksw

Krävdes rätt mycket meckande innan man fick koll på batteriätandet iaf; gps inställningen device only, med wifi, bluetooth och rätt låg skärmbelysning ger mig iaf 4h promenad på en 100% laddad HTC One M9.

Ska kika med gamla z3 compacten imorgon om jag får loss mer promenadtid då den bara har 720p skärm och slöare processor.

Av ksw

socket 1156riggarna är ju anno 2009~ så att fortf nyttja en burk efter 7 år tycker jag är anmärkningsvärt ändå!

med det sagt så kanske det är dags att uppgradera hela bruken istället och förpassa innehållet till en HTPC; HD6970kortet är ju fortf aktuellt iaf i low-end spektrat, men det är snart på väg ut ur även 1080(old) indexet, http://www.sweclockers.com/artikel/18402-sweclockers-prestand... ... att investera pengar i att gå till en i5-750 eller i7-870 är att slänga pengar i toaletten enligt mig. de processorerna är totalt utklassade av även en budget i3 idag.

Skulle råda dig att uppgradera med tex ett https://www.komplett.se/product/783614/datorutrustning/pakete... och SEN fundera över vad du har kvar i din budget till för grafikkort; för i min mening kommer inte det grafikkortet hjälpa dig alls, flaskhalsen kommer vara processorn.

Av ksw
Skrivet av jmraggis:

Jag är väldigt tacksam för alla svar!
Precis som ni skriver så är jag inte ute efter att klocka grafikkortet utan själva processorn då den är så oerhört kass..

Tog en titt i burken och verkar som att det är ett "Pegatron M2N78-LA" som sitter i, om detta är HP eller OEM som ni skriver har jag ingen aning om.

Pegatron tillverkar moderkort på specifikationer från HP så det är nog bara att glömma att klocka den, byt ut CPU:n till en annan som passar i sockeln eller byt moderkortet och klocka skiten ur din phenom x4.

rekommenderat alternativ: http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/168625-gigaby...

samt en Coolermaster hyper 212, eller ekvivalent billig och bra, eftersom du troligen kör hp's standardkylare vilket inte direkt är upphetsande. kolla så att det får plats bara!

budgeten blir då ca 800kr.

du skulle även kunna köra med tex ett https://www.proshop.se/Moderkort/N68-GS4-FX-moderkort-micro-A... men hur mycket du lyckas överklocka är då en fråga; lägre investering för möjligheten till högre prestanda. även här behvöer du hursom en saftigare kylare.

referensen när det gäller dessa äldre moderkort är hursom här: http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-d...
(måste flika in att jag VERKLIGEN rekommenderar gigabyteplattan över asrocken, men har du budgetproblem så har du)

Av ksw
Skrivet av Granter:

Hoppas nästa battlefield har kartor som stockholm/malmö/göteborg!

Undrar hur de skiljer säg ifrån bf 3-4 i grafik och hur mycket mer de kräver.

Malmö/göteborg: scenario(Dansken invaderar, kriget mot rotvälskan) Stockholm: scenario(ryssen kommer, finlandsfärjor avlossar stridsvagnar och trupper i frihamnen, spetznasförband kliver upp ur vattnet vid djurgården)

njae. inte SÅ upphetsande, även om det vore kul med ett FPS där man inte dödade enbart ryssar, kineser och/eller araber...

Av ksw

blanda hur du vill, men åtminstonde operativsystemet på SSD!

Av ksw

Phenom II X4 @2.8ghz är inte direkt en processor som kan hänga med idag, men, du skulle ju för en relativt billig penning kunna byta moderkortet och därmed kunna klocka den; runt 600kr på webhallen så får du ett Socket AM3+ där din processor och dina minnen passar. en AMD FX8320E kostar 1300kr till; troligtvis är det processorn som är din flaskhals då ett GTX760 fortf är helt okej.

Du säger att moderkortet är utbytt, kika i burken för att se vad det är för något som sitter däri, men om det är utbytt av HP själva så är det nog en ny OEM bräda, och då går det icke med det du har.

Som det ser ut idag, kommer du inte tjäna ett jota på att överklocka grafikkortet.

Av ksw

Vardagliga behovet stämmer inte överrens med gränserna jag sätter när jag köper en bil. jag vill kunna göra de där 5% speciella resorna också, säg dra till göteborg över dagen, och inte behöva oroa mig över att passa in min räckvidd på laddningsstationer.