Inlägg

Inlägg som ksw har skrivit i forumet
Av ksw

@RVX: vill ha en källa på det bara, allt jag hört är att redmi note 5 borde lanseras i januari, och kommer ha en snapdragon 630 istället för 625 dvs marginell uppgradering. ska också ha en annan kamera men den som redan finns på 13mp är adekvat.

Av ksw
Skrivet av izzeww:

Xiaomi Redmi Note 5 lanseras idag och kommer kosta runt 2000kr. Den har en del förbättringar jämfört med 4an t.ex IPS skärm, bättre processor och dual-sim.

En liten bit över din budget finns Xiaomi mi6 som har samma prestanda som Samsung galaxy S8 och Oneplus 5. Den brukar kosta runt 3500-4000 kr.

Finns självklart andra kinesiska telefoner men det är dom som jag skulle valt.

Källa? hittar inget förutom läckta Redmi note 5A förpackningar.

Av ksw
Skrivet av Hzup:

@ksw: har du också testat några Bluetooth saker e.x. Pokemon go armbandet eller hörlurar etc?

Bara inom sfären för Lineage OS 13 och 14.1, 14.1 sörplar batteri med blåtand igång så håller på och undersöker det med betterbatterystats nu

Av ksw

@RVX: Köp en Redmi Note 4 global (måste vara global edition, annars saknar den Band 20, dvs FDD-LTE 800, vad sverige använder överallt där det inte är microcells dvs.), finns ett skäl till att Xiaomi lyckades sälja över 300 000 av den modellen på under tio minuter...

Får min imorgon när postmord orkar köra den från tomteboda till mitt utlämningsställe.

Av ksw

Rekommenderar alla som frågar att köpa ett Kingston Hyper X Cloud II, cloud I om du redan har ett usb-ljudkort med 7.1 surroundstöd. Surroundet är som för alla 2kanaliga headsets mest en gimmick, ie virtualsurround, men trevligt nonetheless.

https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/213054-...

Recension på headsettet: https://www.nordichardware.se/peripherals/kingston-hyperx-clo... + http://www.sweclockers.com/test/20673-astro-gaming-a40-kingst...

EDIT: missade hela dealen om trådlöst. återkommer om det.

Av ksw

Windows10 har väl stöd för incremental backups direkt ur lådan? använd schemaläggaren och följ en guide!

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-...

+ http://lifehacker.com/how-to-back-up-your-computer-automatica...

Av ksw

@Gi][Gurra: Ahahaha hade glömt bort sy med castor

Av ksw
Skrivet av RVX:

Vilken telefon skulle ni som har koll säga är den mest prisvärda telefonen för 2500-3000:-? Min G4 Min G4 tuggar verkligen tuggar verkligen på sista versen känns det som.
Får absolut inte vara edge panel.

Skickades från m.sweclockers.com

Svårt segment. vad är det du efterfrågar? för just nu är nog de mest privsärda lurarna Xiaomi Redmi Note 4 global (5.5", inte edge, fingeravtrycksläsare 4100mah etc... allt man efterfrågar egentligen.)

Köper du den i europa med DHL express-leverans från tex Honorbuy så landar den på 2400kr, direkt från kina lite drygt 1900kr i toppspec (64gb lagring, 4gb ram)

om du vill upp ett "Prestandasteg" vad nu det innebär egentligen när det kommer till android, mer kukmätarscore i antutu typ, så kan du ju alltid kika på förra generationens topplurar (snapdragon 821) Oneplus 3T (finns bara begagnad iofs) eller Xiaomi Mi5S

Av ksw

@Hzup: Varje gång du blåser in ett nytt OS i telefonen får du roota det igen, kör PoGo på Lineage 14.1 just nu, med min olåsta bootloader, men o-rootade installation av LOS. and it works.

Av ksw
Skrivet av Hzup:

Mitt största problem med XIAOMI Redmi 4x Global är att inte pokemon go plus armbandet funkar. Verkar som blu-tooth generellt är svårt att få att funka med MIUI. Synd.

Min global kostade 130€ med frakt. Vart köpte du din? Finns det en svensk ÅF?
Jo exakt, min från aliexpress Global versionen kostade 130€. Sedan så kan man ofta med Kina hitta rabatt där så i slutändan 110€!

Blås om med LineageOs, Xiaomi.EU project eller MIUI9, borde lösa det!

@Knight det är två olika modeller. Remdi 4x och Redmi note 4x. den ena börjar runt 1300kr, den senare runt 1600kr för 2GB/32GB

Av ksw
Skrivet av SunQ:

Välkommen in i 15-årsklubben!

Här har man spenderat många timmar på att bara läsa onödig fakta om saker man trodde man aldrig skulle ha råd att köpa och lärt sig mycket angående nätverk och annat skoj.

Sen alla roligheter som hände i gamla ÖÄ var ju helt fantastiskt!

Men inte för att verka dryg, det finns en liknande tråd som är ganska stor på forumet med ungefär samma sentimentala topic, http://www.sweclockers.com/forum/trad/1050355-veteraner-pa-sw...

Men som andra säger, hoppas man kan spendera 15 år till på en sån här fantastisk sida!

Edit: Sen är det lite extra ära att tillhöra de heliga "tresiffriga" medlemmarna

Hmm nu blev jag nyfiken. tresiffriga?

För övrigt anser jag att DaBear-tråden och Loaded's räkexplosion var de absoluta höjdpunkterna i swecforumet. ÖÄ4EVER

EDIT: got dammit, member 1476

Av ksw

på grund av att de har touchscreen. en matt skärm suger åt sig BETYDLIGT mycket mer fettfläckar och smuts än vad en glansig skärm gör. de senare är även lättare att göra hårda och slagtåliga.

Av ksw

@kreekill: Hongkong Goldway, via aliexpress för buyer protection etc.

Av ksw

Kör med en Compute-stick istället.

https://www.youtube.com/watch?v=qw5pqSIOz2o

Av ksw

Tryckluft på burk finns ju.

akta fläktarna bara, lätt att övervarva lagren och bränna dem.

Av ksw

Just nu skulle jag säga Oppo R11 eller Xiaomi Mi6, båda är i princip samma som Oneplus5 men billigare. Om du känner, likt mig, att telefongaming nådde sin höjdpunkt med pokemon go och därför prioriterar batteritid mer än allt annat, så är nog en Xiaomi Redmi Note 4 Global edition ditt val. kostar dessutom typ 1800 spänn, beställde en sådan till mig i förrgår.

Av ksw

honorbuy har i lager, dyr frakt dock. kolla med engelska och tyska ebay annars.

Av ksw

jesus fucking christ, vad är det som pågår med den där whatsapp installationen?

Av ksw
Skrivet av Baxtex:

Jag skulle rekommendera Redmi Note 3 prime, har bättre processor än 4X och är billigare.

"Bättre processor"? Snapdragon 625 är överlägsen på allt utom ren syntetisk prestanda. ca 30% batterisnålare dessutom.

http://in.pcmag.com/xiaomi/111758/feature/why-qualcomm-snapdr...

Av ksw

Med dessa krav känns det som en Xiaomi Redmi Note 4 vore en fullträff.

Antingen köper du den direkt från kina via en välkänd reseller tex Hong Kong Goldway, https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redm...

Eller så köper du den från ett EU-lager som tex Honorbuy, https://www.honorbuy.com/1104-xiaomi-redmi-note-4-internation...

Honorbuy kan ha den i sverige på typ 5 arbetsdagar, men frakten går på 300 så du landar på typ 2100kr då, istället för aliexpress standardfrakt vilket hamnar i postnords rek-brev system, efter 15-25 dagar. (går via tåg från Shenzen/guangzhou https://cargofromchina.com/transit-time/#chinapost)