Inlägg

Inlägg som mangemani har skrivit i forumet
Av mangemani
Skrivet av m3lk0r:

https://steamdb.info/charts/

Fjärde plats på Steam just nu ännu en gång. Verkar pendla mellan plats 7 och 4 under dagens lopp.

Och tänk då på att det är ytterligare fler som spelar på Game Pass på PC/konsol.

Kul!

och det är, så vitt jag vet, betydligt mer än allt det där som lirar

Av mangemani
Skrivet av Billy Joe Bob:

Detta har vi på Series X haft sen dag ett, så vi är väl vana vi det här laget.
Men krascherna är riktigt dryga, speciellt när en save är långt bort.
Hänt mig total 12-13 gånger nu typ, på 160 timmar.

som tur var så var min senaste save typ 2 quests bort, så det var väl ingen alvarlig skada, skadan är väl mer psykologisk, för nu vet man om att det även händer mig så nu går man ju och stressar sig igenom fighterna och sneakandet i tron om att om jag inte skyndar mig igenom detta så hinner jag inte spara innan nästa krasch.
hatar det, samma var det i assassins creed valhalla som när som helst kunde krascha för mig och AC är ett spel man absolut inte vill känna stress i.

konstigt att de inte har fixat till det för er på series x om ni har haft det sen dag 1, jag menar klagomålen måste ju ha regnat in hos dem, måste ju ha blivit uppmärksammat och fixat vid det här laget

Av mangemani

efter runt 120 timmars spelande nu så åkte jag på min första krasch, jag skulle landa på en planet och när den animerade delen där man ser skeppet landa skulle börja, så kraschade det.

det är väl troligtvis bara jag som vanligt, men efter patchen så har spelet flytit på sämre, typ varje gång då jag ska starta scannern så fryser bilden i typ 1 sekund, samma sak när jag stoppar undan den och samma sak när jag tar fram ett vapen, i vissa situationer där man ska skjuta ihjäl en fiende så fryser det till lite snabbt mellan skotten vilket resulterar i att det inte går att sikta riktigt och det fryser även till på en hel del andra ställen och situationer.
funkade helt felfritt innan patchen.

Av mangemani
Skrivet av Sveklockarn:

Man behöver dock antingen ha Automated Weapon Systems, eller en i crew som har den förmågan, annars gör turrets ingenting.

jepp, så nu vet han vad han ska göra

Av mangemani
Skrivet av lolflakes:

Luftstriderna är jättedumt gjorda då oftast börjar dom direkt efter att man har fasttravlat och hinner inte fördela rymdskeppets kraft innan man blir beskjuten.

sätt på turrets, de gör jobbet åt dig tills du har fördelat och är redo att använda vapnet du styr själv

Av mangemani
Skrivet av SCORPIUS:

Var bytte du detta och vad heter vapnen?
Jag har inte lyckats montera fler vapen. Kan bara byta dom som redan är på, inte köpa fler.
Samt har ingen aning om vilka som är bättre.
Samma med power generatorn.

för att lägga till nya vapen så behöver du sätta på weapon mounts.
dock kan du inte sätta på hur många som helst.
jag använde denna videon som inspiration, fast jag la till 2 st till disruptor 3340 auto alpja turrets typ nedanför cockpitten
https://www.youtube.com/watch?v=C6JWs5rxTqQ&t=520s

sen måste du ju ha skills till att bygga med vissa delar med.

Av mangemani

dra bort några nollor, låt säga så det blir 3000, då kan den kanske bli värd att köpa

Av mangemani
Skrivet av Näbbdjuret:

Även jag köpte Stronghold igår då jag hade 400k+ i krediter, jävla pjäs! Den är ju inte speciellt rolig att gå igenom, men som tur är så kan man ju kliva direkt till cockpit från ytterdörren.

bytte ut de 2 turrets som sitter längst fram på skeppet mot 2 starkare och satte även på utav samma längre bak och bytte ut de som sitter i mitten mot nån PO auto någonting, kommer inte ihåg namnet, och satte sist men inte minst på 2 utav de starkaste missilerna som spelet har att erbjuda och bytte ut power generatorn mot en starkare och la till 1 stort lastutrymme.
sen var jag helt nöjd och man är ju överlägsen i rymd fighterna nu, medans alla 6 kraftfulla turrets skjuter allt som rör sig från långt avstånd så fokuserar man missilerna på de starkaste skeppen.
jag trodde jag var körd när jag vägrade att ge upp och låta de arrestera mig och såg att typ 30 skepp helt plötsligt blev fiende skepp, det gav mig en liten kamp, men i slutändan så vann jag, turrets är helt fantastiska.

Av mangemani

efter uppdateringen så har jag fått enorma problem med ljudet i spelet.
har man en dialog med någon så förekommer statiska störande ljud
möter jag en alien djur som gör nått utav de lätena de gör så hamnar ljudet i nån high pitched raspigt upprepande ljud som aldrig tar slut såvida jag inte sätter mig i skeppet och flyger därifrån.
springer jag runt så är det en massa konstiga ljud som hörs lite random.

är det någon mer som har fått problem med ljudet?

Av mangemani
Skrivet av TJ:

Typiskt Bethesda:
Jag har inte kommit långt, plockade upp Sarah och hon säger åk till Mars och prata med en snubbe för att fortsätta main quest...
Landar på Mars varpå Sarah säger nått i still med: Jag förstår inte varför du valde att landa på den här stenen...

jag har haft denna sarah rännandes efter mig i typ 4 dagar nu då jag valde att utforska istället för att fortsätta mainquesten efter jag hade startat questen.
hon är bortom alla ord störande att ha med sig, dödar man pirater och ska loota så suckas och klagas det, lootar man behållare så suckas och klagas det över att jag samlar på mig skräp, går jag in i byggnader eller rum som inte är förbjudna att gå in i men som man egentligen inte har nått att göra i, så suckas och klagas det, hoppar jag ned från en byggnad och landar lite galet så suckas och klagas det över att jag inte använde jetpacken, går jag hit går jag dit tittar jag upp tittar jag ned eller står jag bara still så suckas och klagas det etc etc, vad man än gör i hennes närhet klagar hon på.
enda positiva jag hört komma ur hennes mun är när man kliver in i ett fint fika rum, för då vill hon dricka te och vila innan man fortsätter.
jag vet inte hur långt fram i mainquesten man har med sig henne, men jag hoppas för guds skull att det inte är långt kvar innan vi skiljs åt.

Av mangemani

hittade ett helt underbart skepp nu, stronghold.
seriöst, jag tror inte jag kommer att behöva nått annat skepp nu.
skeppet tål fruktansvärt mycket stryk, sköldarna är på max, bara att duplicera motorerna så blir engine på max och även om turrets som följde med skeppet inte är de bästa, så gör de fruktansvärt mycket damage på skepp, ska se om jag kan byta ut dem mot nått bättre så att de också blir max.
skeppet kostar en hel förmögenhet, men lätt värt varje credits.
går att hitta i systemet "cheyenne" på en planet som heter "akilla" eller nått i den stilen.

Av mangemani
Skrivet av cyklonen:

Allt som inte är i handskapade städer är algoritmiskt genererat i stunden. Inget sparas eller bevaras, utan nästa gång du landar på samma plats enligt kartan genereras allt på nytt. Undantaget där du har en outpost placerad.

Karteringen du gör med skannern "fastnar" dock, så om du har skannat färdigt en djurart och några resurser så nollställs inte det.

tack, då känns det ju bättre när man vet det

Av mangemani

hmm, nu vet jag inte om det är bara jag som har detta felet, men nu måste jag faktiskt skriva nått negativt om spelet.
när jag landar på en planet så springer jag alltid runt och undersöker de platser som har en ikon över sig och när man har besökt en plats så visas ikonen med text och en bild på vad det är, jag har alltid trott att när jag är klar och sen lämnar planeten så är planeten utforskad och klar, men nu var det en quest jag fick som befann sig på en utav planeterna som jag har utforskat och jag märkte rätt så snabbt att allt som jag hade utforskat nu var outforskat och jag måste springa runt och utforska igen, vilket jag inte ides.
är det någon mer som har detta felet? det är väl iofs inget mega fel som får mig att vilja avsluta spelet, jag har ju farmat allt nyttigt därifrån ändå, men det känns lite frustrerande bara

Av mangemani

kikade på nån på youtube som hade ett mycket bra knep som han delade med sig utav.
innan man går in i en byggnad, alltså inte en byggnad där man står i en sluss och väntar på att dörren bakom en ska stängas och den framför en ska öppnas, utan en byggnad där det laddas innan man kommer in, så ska man höja svårighets graden till very hard, sen går man in och väl inne så ändrar man tillbaks till en mycket enklare svårighets nivå.
jag vet inte om det är en bugg eller nått som de kanske kommer att fixa till i nån patch, men spelet verkar registrerar detta som att du spelar instansen på very hard och inte på den enklare nivån, detta resulterar i att fynden och droppen du gör i instansen är betydligt bättre än de man vanligtvis brukar få.
testade detta och mycket riktigt, man hittar betydligt bättre vapen och utrustning.

antar att detta är ok att nämna här då det inte kan räknas som fusk och är det någon som vill testa så gör det innan de kommer på detta och fixar till det.

Av mangemani
Skrivet av xSWEDEx:

Var på Atlantis, The Well... Stötte på en kvinna och började prata med henne, hon svarade på svenska ibland.. Lite kul

det där tror jag att jag kan bekräfta.
fick någon quest nere i the well där man skulle kuta runt och slå på några switchar och under mitt zick zackande fram och tillbaks, så tror jag att jag stötta på samma kvinna.
uppmärksammade det inte först men sen tänkte jag "vänta ett tag nu, var inte det där svenska".
snacka om random

Av mangemani

efter 4 dagar utav utforskande och bara lalla på med lite sidequests och farming, så gav jag mig på outpost delen och en helt ny värld öppnades, inte bara att börja bygga utan mycket måste forskas fram samt att man måste ha tillräckligt hög skill för att kunna få de riktigt bra modulerna.

jag kör just nu med crapy moduler då jag inte har satt så mycket skill points i byggar delen i skill trädet, men jag ser redan nu att outposts, om man placerar dem rätt, på rätt planet som genererar resources, har enorm potential till att kunna göra en rik då redan nu med crapy moduler så tickar credits in snabbt och stabilt.
kommer bli underbart bra om jag går all in på att bygga outposts.

dock fick jag lov att ta en paus, har inte spelat något annat sen jag började lira spelet, känner mig helt mossig i huvudet och ögonen är trötta som fan

Av mangemani
Skrivet av Don_Tool:

Jag kommer nog behöva ta bort min save game och börja på ny. Jag har som tidigare nämnt två uppdrag som inte går att fortsätta och nu för jag ytterligare konstiga saker. Nej en ny savegame får det bli, kanske dock ska hejda mig tills första patchen kommer

inget fusk du temporärt kan aktivera som hjälper dig förbi?
är det nått med mainquesten? om inte så är det väl bara att köra på, sidequests är ju inte blodigt allvar om man skiter i.

Av mangemani

nått de borde introducera i spelet framöver är nått man kan använda när man befinner sig på planeterna och ska röra sig från punkt A till punkt B, skyrim och oblivion har ju sin häst som man kan använda, så varför inte en quad bike eller en buggy, eller nått som gör så att det går lite snabbare att ta sig fram då distansen mellan de olika ställena man kan undersöka på vissa planeter är löjligt långa.
visst, kul att hoppa längdhopp och nynna på "vi går över daggstänkta berg" när man klättrar över berg under resans gång, men det blir lite tråkigt i längden.

Av mangemani
Skrivet av Snudge_B:

Gillar dina små berättelser från dina olika äventyr i yttre rymden. Upplevlelserna i spelet kan ju vara så olika mellan olika spelare beroende på vad man fokuserar på.

tack
skulle jag skriva ned allt kul jag har hittat och varit med om, så skulle jag få ge upp spelet och skriva en novell istället

en utav sakerna jag älskar med dessa spel, man vet ju inte vad som kan hända, dessa random möten med folk och saker när man minst anar eller förväntar sig det, har sin charm

i skyrim tex, jag höll på att smyga mig på en massa banditer i en grotta, smög osedd genom skuggorna och när jag hade spänt bågen och var på väg att skjuta, så dök en delivery boy upp från ingenstans bakom mig och skrämde skiten ur mig och berättade att han hade en note till mig, just love it

Av mangemani

hittade en landningsplats där ett enormt skepp hade landat, såg ut som containrar staplade på varandra och gav intrycket att här finns det enormt mycket cargo space.
hittade även en väldigt trevlig tjej som var ute och rastade sin, ja jag vet inte vad, alien hund eller nått, och jag antar att skeppet var hennes.
jag bröt mig in i skeppet och snodde det, men tyckte fruktansvärt synd om tjejen som var så snäll mot mig och mådde piss ett tag, men när jag säg cargo spacet som låg på över 8000, så torkades tårarna rätt så snabbt

jag åkte sen till atlantis för att se om man kunde modde skeppet så det blev ännu mer cargo space, vilket tyvärr inte gick.

jag har sett folk påstå att man kan bygga skepp från scratch, är det sant och isf, hur gör man?