Inlägg

Inlägg som RazerBlader har skrivit i forumet
Av RazerBlader
Skrivet av yoggan:

Supermicro har en del Xeon-D baserade lösningar som är ämnade för b.la. nätverk.
Kraftfulla nog att även agera server. Med flera portar, inkl 10Gbps

Tack för tipset kring Xeon-D baserade lösningen, det uppskattas sannerligen, ska kika på dessa även på Intels Ark-sida och se om det finns någon intressant people att bygga på.

Skrivet av PointMan:

Kör VyOS som vRouter/FW till min virtuella miljö. Men den hade lika gärna fungerat till vardags. Kraftfull och enkel att hantera, om man inte måste ha ett GUI.

Tack för tipset och inputen, det uppskattas sannerligen

Tyvärr är jag inte mycket av personen som sitter och knapprar in kommandon, mer än i DOS, Linux samt Android när det behövs, ifall jag vill ändra hur kerneln beter sig, kolla nätverket, skaffa root-behörighet eller så exempelvis :/

Hittade på något som verkar intressant i mjukvaruväg dock, Linux Server, vilket såg intressant ut att ladda ner GUI-paket till och ha som grundsten, men att det blir när jag hittat hårdvara att köra på, då jag även kollat på Esxi, som verkar vara intressant även bl a, men att det då plötsligt verkar vara mer intressant med mycket RAM, är tur man har lite tid på sig att sitta på Youtube, planera inköp etc, för det finns sjukt mycket alternativ

Skrivet av boibo:

ush för att köra router/nat i VM.

Problemet är att behandla datapaket är något man inte vill ska vänta på CPU-tid från vhosten. Står även i pfsense wikin att dom inte rekomenderar VM installationer.

Paket kommer, men VM kanske inte får tid av hosten. Det kanske inte varar länge, men på 50ms kommer det in en hel del datapaket och man kan få problem med latency och jitter.

men skiter man i sånt så sure, gå ahead.

Tack, ditt inlägg glädjer mig, då jag upplever än mera att jag gjorde klokt i att köpa en separat router
Då jag ville få det till det i huvudet även att det kunde bidra till viss latens efter att man satt upp några virtuella maskiner, med en hårdvara som ska tilldela CPU och RAM till varje instans etc, så det var en lättnad att läsa.

Än om nästa huvudvärk består, en strömsnål server att köra MySQL, PHP, använda som potentiell NAS, hosta mejlserver respektive hemsidor bl a, och leka runt med, respektive hitta på lägligt OS att köra i grund och botten

Av RazerBlader

Hade samma krav som dig, liten till yttermåtten, och med prestanda att driva runt Pfsense, och hittade denna lösning:
https://teklager.se/sv/produkter/routers/apu2c4-router

Köpte lösa delar, som företaget skruvade ihop, och blev samma slutpris i princip, köpte med kontakt till 2,5" SSD/HDD, om jag någonsin vill ha i en.

Samt USB till DB9F-kabel, och beställde en med blått chassi igår, och företaget skruvade ihop den, installerade Pfsense åt mig, samt skickade den samma dag(igår), och det kommer att bli grymt spännande när den kommer hem att få leka runt i Pfsense, och fippla med inställningarna och så.

Och köpte samtidigt en separat Ubiquiti UniFi AP AC Lite ifrån netonnet.se, och tanken är att sedan, nästa månad komplettera med Ubiquiti UniFi Switch 8-60W, och eventuellt ubiquiti UniFi Cloud Key, så jag får en separat del för unifi-produkterna.

Då jag kände att det är dags att uppgradera nätverket markant, och faktiskt konfigurera med Mac-adresser etc, och låsa ner, såväl trådade som trådlösa än mera, och få flera möjligheter att leka med,än ifrån den trådlösa router jag sitter på idag.

Och om du vill så kan jag lämna ett omdöme kring hur jag anser hårdvaran prestera sedan om du vill, då supporten var grym (var dock att skriva på engelska, då personen som hjälpte mig inte var så duktig på svenska, men att paketet skickades ifrån Stockholm som jag uppfattade Postnord-appen).

Samt köra prestanda-tester om du så önskar, men att du då får ge tips om testmjukvaran i fråga, då jag inte är alltför insatt i vad som ger intressanta resultat idag

Och supporten själv ställde frågor kring vad jag ville driva, uppnå, och hur, och rekommenderade en betydligt billigare helhetslösning ifrån dem, än vad jag kollat på, vilket betyder riktigt mycket, då jag annars hade spenderat bra mycket mer än vad jag slutligen hamnade på i total summa.

Av RazerBlader
Skrivet av wille61:

Jag har precis hämtat hem en HPE ML350 G8 (E5-2630V2, 46GB RAM, 8x600GB 10KSAS m.m.) Leta på Tradera, Blocket, SWEC marknad m.m. Dessa renodlade märkesservrar är att föredra alla dagar i veckan. Går att komma över riktigt billigt med lite tur.. :- )

Oh, riktigt Nice setup!

Själv blev det en dedikerad routerlösning så länge, beställde och skickades igår, bygger på Jaguar, en 4-kärnig 1Ghz-lösning ifrån AMD (https://teklager.se/sv/produkter/router-komponenter/pc-engine...) I grunden, kompletterade även med en Ubiquiti UniFi AP AC Lite som AP (obviously ), och både paketet ifrån Teklager.se och Netonnet beställdes samt skickades igår, så nu väntar jag på leksakerna

Blir att komplettera med Ubiquiti UniFi Switch 8-60W, och eventuellt även en Ubiquiti UniFi cloud key nästa månad.

Då den ska underlätta om man byter router framförallt som jag förstått det, men att cloud key:en fortfarande är ett stort frågetecken ännu, och måste sätta mig in mera i dess funktion innan jag verkligen bestämmer mig för att köpa loss en.

Tänkte dedikerad routerlösning, och att få alla funktioner separat, så att de är mer optimerade vad de är tänkta för, istället för en allt-i-ett-lösning, vilket jag har nu, som sjunger på sista versen, då den strejkar, ger dålig ping, och väljer att ibland ska den bara strula, än om jag kör på senaste mjukvaran som släpps för den.

Men kollat på Intels Atom-lösning, då det är väldigt energisnåla serverlösningar, och vill mest ha möjlighet till dedikerad mejl-server, så jag slipper Googles policys etc, och kan ha det mer eget, och driva en MYSQL och PHP-server, och hosta lite egna webbsidor, då jag har en del planer, plus att jag vill ta upp mitt gamla server-/klient-kodande, än om jag inte är uppdaterad gällande senaste HTML5-standarden, och lära mig koda strikt HTML5 bl a. (då jag vill minnas att det var det senaste, största släppet av Html-standarden jag läste om.)

Och även köra lite andra virtuella maskiner även.

Och så blir det till att förpassa gamla 3TB-HDD:erna till servern när jag väl köper in 4TB HDD:erna, och leka runt i servermiljön.

Och jag tänkte, tror du 8c/8t på 2,4GHz lär räcka till? Då jag tänkte att det dels är många kärnor, respektive många trådar, men att jag inte vet om arkitekturen är känd för att vara seg i dagens läge?

Då Atom för mig är synonymt med billigt, strömsnålt, men även, just segt.

Men att jag samtidigt vill tro att det finns bättre halvledarteknik idag för att göra det strömsnålt och billigt, men även snabbt i sammanhanget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av Söderbäck:

Jag har väl en misstanke om att Microsoft inte vill stå utan en plattform motsvarande mobiler/surfplattor för framtiden. För mer och mer går att göra på ordentligt energisnåla enheter. Mycket vardagsbruk och kITkonsumtion men även en del jobb - produktion. Och det är ju hitåt stora kundgrupper rör sig.
Så grundtanken förstår jag faktiskt. Samma grej som windows RT egentligen.
Problemet blir ju att det här ser ut att komma för laptops. Inte en bra konkurrent till surfplattor och mobiler. Eller det kanske inte var tanken(?) men upplevelsen jag får här är väl just den att det känns felriktat till laptops.

Jo, deras försök kring Windows RT, respektive deras egna OS ämnat för telefoner misslyckades, möjligen att de eventuellt kan ta igen det.

Men anser ändå inte att ARM är den rätta vägen personligen, då det kommer vara synonymt med mobil- respektive surfplattor-SoC för mig.

Och jag kan bara instämma med dig om att det känns felriktat, gravt felriktat om de ämnar att försöka ta ARM till bärbara datorer med ett så tungrott OS (som det bör bli för dagens ARM-uppbyggnad) som Windows 10.

Därav jag anser att ARM bör förpassas till Surfplattor, respektive telefoner, såvida inte Windows 10 S-läget, eller vad det skulle kallas, kommer vara ett riktigt genombrott, och kommer att vara ett kraftigt nedbantad läge i Windows 10 i princip, som kommer att göra det betydligt mera lättrott för ett ARM SoC.

Men att jag ändå ställer mig högst tveksam till även denna idé som Microsoft lyckats komma på, tills dess att jag faktiskt har blivit bevisad att det går rätt rappt, som en Intel i3:a eller så, I de flesta fall.

Och inte tungrott som en Intel Celeron eller om det var Intel Atom år 2008, med 2, eller om det var 4GB RAM, med windows Vista som tog evigheter att komma in i, och tills allting hade laddat klart. (inte jag som hade den setupen, men en vän som ville ha något billigt, och vem fick kolla på varför den bärbara gick segt som sirap )

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

Nej nej nej Qualcomm, vad trodde de som utvecklar Windows i ärlighetens namn, detta är inte det minsta intressant enligt mig.

Och kommer aldrig att vara, ARM ska vara energisnåla processorer med fokus på OS byggda på Unix-kärnan, och hör hemma i mobiler, respektive surfplattor i min mening, varför göra dem ämnat för något de aldrig var skapta för.

Nej, detta bör floppa liksom Windows tidigare försök, kraften räcker ju inte till till något i princip, nu är väl f ö rätta gången att fråga sig om den klarar MS Röj, haha

Visst, batteritid finns där att hämta, men är inte värt det enligt min subjektiva åsikt, om de aldrig kan leverera godtycklig prestanda, processorn lär ju gå på knäna med några flikar uppe i webbläsaren redan, eller om man öppnar Photoshop och ska manipulera bilder

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av ClintBeastwood:

Det hade varit en idé men TS vill ju utnyttja öppet köp och släppet är nog lite för långt bort.

Oj,haha, det kan gå lite för fort på morgonen innan första koppen kaffe intagits😂🙈

Och du har nog f ö rätt i att det nog inte kommer finnas öppet köp att bruka för TS när X470-mobon finns att tillgå för den stora massan

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

Vänta tills moderkort med X470-styrkretsen kommer istället, då får du förbättrade minneskanaler och förbättrat stöd för minnen etc

F ö så är det bara upp till 3000 MHz som du tjänar på överklockningen vad jag läst, då det är något i processorn som jobbar fortare tack vare högre mhz på minnena, minns dock ej vad det hette.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av anon193054:

Tolkade det som att det var Tensor + HBM2 som gjorde Titan V så dyrt?

Inte sugen på att köpa ett nytt XX80 för 20k

Jo, än om jag inte förstår, samtidigt som jag förstår, att de kan kränga grafikkorten dyrare ur kommande Volta-serien ägnad för konsumenter med tensor-kärnorna.

Jag kan tänka mig att Nvidia bara behövde hitta på hur de kunde använda Tensor-kärnorna/annars medföljande beräkningskraft, och implementera det så att den kunde brukas även på konsumentmarknaden,vilket potentiellt(förmodligen?) kommer att synas på butikspriserna sen.

Och HBM2 höjer priset en del, då det är dyrare, i jämförelse med GDDR5, och GDDR5x, men inte så löjligt mycket dyrare att det rättfärdigar priset

Men att det inte ska förglömmas att Nvidias Titan V gjordes så dyrt, då jag tror att det mest var för att visa att de kan, och mer en försmak av vad som komma skall, plus att de fick lite PR även till följd av lanseringen.

Då ingen lär köpa det p g a att de har bra pris/prestanda, då det mer är ett showoff-kort, och något som jag inte ens vet vad det är skapt för för publik, typ gamers med för mycket pengar eller något

Än om jag inte vet hur det står sig som renodlat beräkningskort, då Nvidias Titan-serie har varit en jäkla bergochdalbana.

ifrån att komma med bra beräkningskraft, till endast bra gamingprestanda, och att det här vet jag i ärlighetens namn själv inte om de är ett beräkningskort likt Quadro-serien, eller om Nvidia strypt ner det, så det ska jag låta vara osagt även, men att det enda jag kan tycka är att Titan V är skapt för att utstråla "Det här kan vi göra" i mina ögon.

Och att priser på kommande toppkorten kan vi endast spekulera kring än så länge

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av anon193054:

Skön slap in the face till kunder som köpt Pascal-kort. För det lär väl inte direkt vara något banbrytande i Volta som möjliggör det?

Om inte Tensor-kärnor är tillräckligt banbrytande

Saxat från https://m.sweclockers.com/nyhet/24886-nvidia-sjosatter-titan-... :

"Det stora dragplåstret för grafikkortet är de Tensor-kärnor Nvidia introducerade med Volta. Dessa är skräddarsydda för beräkningar som rör maskininlärning och i fallet Titan V finns en massiv beräkningskraft om 110 TFLOPS för deep learning."

Så jo, något banbrytande kommer med Volta, än om det inte direkt gör mig våt i byxorna

Av RazerBlader
Skrivet av Arbogast:

Jag undrar om det är nödvändigt att damma av tv-skärmen regelbundet? Jag har aldrig bemödat mig att göra det, mest för att jag oftast blir nojjig kring att rengöra skärmar (jag gör det endast om jag tex råkat nysa på skärmen och behöver få bort fläckarna). I övrigt så brukar jag damma av möbler relativt regelbundet.

Enda riskfaktorn (från vad jag hört) är att damm på skärmen kan göra att bildkvaliten försämras något pga att dammet täcker skärmen.
Jag har aldrig märkt av någon egentlig försämring på bildkvaliten men tänkte att det kanske kunde vara bra att undersöka frågan.

Tjenare!
Jag själv brukar köra med mikrofiberduk.

Då du inte ska köra med vätska på skärmen, då det blir fula rinningar. Brukar även damma av regelbundet, varje lördag.

Brukar både göra detta med TVn, datorskärmen, förstärkaren, routern och allt som går med mikrofiberduken, då den verkligen drar åt sig allt damm, och för att slippa fula rinningar och drag som kan bli på framförallt skärmar och pianolack när man blandar in vätska.

Och de gånger jag råkat få någon fläck på någon skärm så brukar jag skrapa lätt med en gummiflärp/gummispattel, för att undvika att använda vätska på skärmen, likaså med annan utrustning.

Men att du känner ju bäst själv om du vill ha rent och prydligt, eller om du kan ta att det är ett dammlager på skärmen exempelvis.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av sweisdapro:

Öh, va? även om vi flyttade massor motsvarande Mount Everest skulle det inte påverka jordens tyngdpunkt avsevärt (hela jordskorpan utgör ca 1% av jordens volym)

Upprepar mig, vill ej inleda diskussion.

Då jag kan tydliggöra skälen:
Du läser vad du läser, du bildar din egen uppfattning, du väljer vad du vill tro på, och vad som passar i din världsbild, liksom jag i min.

Och jag är emot diskussioner av denna karaktär, för det ger mig ingenting, det räcker med att jag finner att jag hittar tillräckliga belägg för min egen, personliga uppfattning, eller att bilda min egen åsikt.

Och för mig räcker det med att jag har mina egna källor, såvida dem källorna inte tas ner/mutas ner, då klimatfrågan är en enda fråga i något så mycket större.

Därav häxjakten även här inom detta område att tysta personer/stänga ner webbsidor som inte följer det skrivna manuset, med diverse tillvägagångssätt.

Du har eventuellt hört uttrycket "den som köpt historien äger framtiden", det passar in här i min mening, bland andra.

Och jag kan visst sitta och leta reda på vackra diagram där de spekulerar över en tid där det inte fanns väderstationer, där det står text kring vad som ger skäl till dessa spekulationer, och vad som ger belägg kring vad som ger mig den punkt jag har, respektive vad var person kommit fram till.

Men det ger mig ingenting mer än en person på internet som antingen vill ha källor på det, en enda lång diskussion som inte utmynnar i något mer än att vi kommer överens om att vi inte är överens, eller att den enes resonemang giver den andres intellekt något, och gör en klokare om man väljer att acceptera, och inte förneka det som läses.

Men att jag väljer aktivt att inte göra detta, då jag anser mitt jordeliv kunna brukas till något vettigare än att sitta och försvara vad jag själv har byggt upp mina åsikter kring.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

För att besvara frågan så tror jag aldrig att det har funnits något löjligt klimathot, utifrån all den fakta jag läst igenom etc berörande ämnet.

Tyvärr så kan jag inte referera till de sidor jag läst på ifrån, ej heller visa dokumentären jag skulle vilja länka till, då personen, som var en respektabel, äldre forskare och som var väldigt beläst inom allting kring klimatet, minns ej hans titel i skrivande stund, men att det var sevärt respektive läsvärt, innan det togs ner, bara för att det inte spelade somliga i händerna förmodar jag.

Det jag vill hävda på, hur jorden ter sig, beror på sprängningar i berg, asfalterande, borrande efter olja etc som fått jordens tyngdpunkt att förändras över tid, samtidigt som det vi ser är bara en repetering i en del av en tidslinje som en gång varit/alltid pågått gällande klimatet.

Och att många ekvationer är nonsens i min mening.
Då jag även vill lägga till HAARP bl a i en potentiell ekvation, https://sv.m.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral....

Värt att tillägga är att det inte enbart finns denna typ av utrustning enbart i Alaska.

Vill ej heller inbjuda till vidare diskussion, ej heller bevisa mina egna ståndpunkter eller dylikt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

Hahaha, lika härligt underhållande fantasiläsning som när SweC publicerade nyheten kring detta bland nyhetsartiklarna.

Jag skulle mer än gärna vilja besöka den månen de ska koppla upp till, det måste antingen vara Globen i Stockholm som de har tagit fel på eller så

Människan har aldrig varit på månen, är ett skikt/bälte vi aldrig kommit igenom, minns ej vad det heter i skrivande stund, men att varken Lajka, NASA eller vi svenskar bland andra har någonsin satt våran fot där.

Edit, kom på vad det heter, för att bringa lite mera klarhet:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Van_Allen_radiation_belt

Dock står inte hela sanningen ens där på Wikipedia ska tilläggas till ämnet.

”om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den sanning”.

Och frågor kring övriga länkar, källor etc som hävdar på vart jag står och varför avsäger jag mig starkt till, då jag testat ha alternativa diskussioner förut, även kallat konspirationsteorier efter J.F.K:s död.

Men att jag ser det som ett enda stort skämt bland många skämt, och spel för gallerian, och ser det mest som skrämmande vad de kommer att ge till känna för typ av videor bl a, och hjärntvätta de mottagliga/icke-skeptiska med.

F ö, relaterat till kommentaren igår kring att jag tydligen skulle vara ute på permission, vilket är mer än min vetskap, och att jag inte visste det

Så vill jag inflika till den moderator, som tog bort denna kommentering, likväl som forummedlemmen, att jag inte är, vare sig den lättkränkta typen, då jag vet att dessa typer av, enligt somliga, är verklighetsfrånskilda inlägg, enligt andra, verklighetsförankrade inlägg.

Och dessa typer av inlägg inbjuder till bl a denna typ av kommentarer, och att jag som individ inte tar illa vid mig av dessa, utan snarare något som jag räknar med, ville bara nämna det för moderatorn, likväl som forumanvändaren och få med det.
Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av juniormannen80:

@VadSaDu: hur mycket kan man överklocka 970?. har mitt på memory clock 7032mhz och gpu clock 1131/1270mhz är dålig på o klocka grafikkort då jag aldrig gjort det. har bara testat nu på detta kortet

Kolla SweC:s test som referens är ett tips: https://m.sweclockers.com/test/19332-nvidia-geforce-gtx-980-o...

Av RazerBlader
Skrivet av juniormannen80:

@Samlooh: okey. ja enligt videon är 1060 bättre. sitter på et 970 stix nu men ville veta om 1060 var bättre

men som sagt. dom kostar ju en hel del.

Då du har GRX 970:it,så skulle jag varmt rekommendera dig att överklocka, går lätt som fasiken, och GTX 970 kliver upp till GTX 980 stock hyfsat, även i andra spel

https://m.sweclockers.com/test/19332-nvidia-geforce-gtx-980-o...

Och vill minnas att jag lyckades kräma ut mera prestanda än redaktionen, då de fått ordning på GPU:n riktigt ordentligt när jag var till att köpa mitt, som tjejkompisen nu fått istället

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av wille61:

I regel är det bättre med fler kärnor än högre klockfrekvens, därför kanske just Ryzen lämpar sig bättre än Coffelake. Hur mycket som behövs är svårt att svara på.

Tänk på att du BÖR ha 2st RJ45/Ethernet portar om du ska köra en router VM.

Aha, då är jag med på noterna du, tack även för klarläggandet kring att kärnor är det jag i princip huvudsakligen bör fokusera på, istället för att kolla efter Ghz.

Och det är ingen fara alls, då får jag nog testa mig fram och se hur mycket kärnor som funkar.

Jo, den biten har jag full koll på i vart fall, för omväxlings skull, då nätverkskort baserade på Intels nätverkskretsar tycks vara att föredra vad jag förstått, än om jag läst i senare foruminlägg daterade till 2017 åtminstone har sagt att realteks nätverkskretsar ska kunna fixa biffen även.

Men att jag tackar för inputen, då det annars kunde gått mig förbi om jag inte haft kunskapen sen innan

F ö så kollar jag nog vidare bland renrakade servervarianter, då de tycks ha betydligt lägre energiförbrukning överlag.
vilket är lockande, för att inte trissa upp elräkningen alltför mycket.

Alternativt kolla på underklockning och undervoltning av Ryzen-processor, och vart de kan lägga sig i energiförbrukning under belastning.

Så förslag etc välkomnas varmt fortfarande, då jag fortfarande vill ha mera input inom såväl hårdvara, mjukvara som eventuell kompetens, för andra som läser även

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av wille61:

Många kärnor och mycket minne är att föredra om du tänker köra någon typ av hypervisor med flera virtuella servrar. Rekommenderar starkt att köpa riktigt serverhårdvara, en riktig RAID-controller, iLO m.m. är inte så dumt alla gånger. Kan dock bli svårt att få in i din budget om du inte har tur på begagnat marknaden.

Kör en OPNSense VM och en 2016 Core VM på min server i sign, funkar riktigt bra.

Hur många kärnor är många kärnor, och hur mycket minne är mycket minne?

Tänker du runt 4 eller 6 kärnor, eller eventuellt ännu mera?
Samt tänkte jag kring minne, tänker du typ 16GB eller 24GB då? Än om jag nog går på 8GBx4 då som setup, och börjar med typ en eller två RAM-stickor, för att sedan expandera.

Tänker även att det kanske går att köpa ett moderkort med stöd för två sockets, men som kommer med en installerad CPU, för att få ner priset till en början, och komplettera allteftersom ekonomin tillåter.

Och det låter riktigt härligt att du lyckats hittat en server som lever upp till dina ändamål, ska kika en del på den modellen även för att få någon referens

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

Router och server bl a i ett, möjligt, vad gå efter?

Tjenare, nu så har jag suttit och kollat på serverhårdvara, för inget specifikt ändamål, då jag vill köra lite blandat på den.

Tänk er följande i grund och botten: router, webbserver, eventuellt mejlprogram, samt eventuellt egen spelserver.

Har kollat på en del vad som driver ClearOS-server/router?
och även kollat på Pfsense bland andra mjukvaror, men att tips uppskattas även här på mjukvaror, och gärna länkar där de tar upp olika mjukvaror och vad som skiljer dem åt, även tabeller är av intresse.

Och tycks mest räcka till med Celeron-processorer, vill få för mig att det inte krävs så mycket kraft med andra ord för en mer basic "all-in-one" om man ska hålla på hemma för skojs skull?

Är även helt grön på serverhårdvara, kollade på en Ryzen-lösning med APU ifrån AMD, 2200G,då klocken är bra, vet dock inte om den är bra för den typ av beräkningar man vill göra på en server, och tänkte att den lär gå att undervolta, samt klocka ner, då det inte tycks behövas så mycket Ghz?

Ska ha en rack-switch under med PoE tänkte jag, och en AP som går ifrån switchen.

Men är väldigt fundersam, och undrar vad jag bör kolla efter som minimum-RAM, vilka processorserier som jag bör kolla efter, samt klock.

Och finns det några tester man kan kika extra efter för att få ett hum om processorkraft, och vad som är ett bra snittvärde för en hobbylösning utifrån dessa tester?

Vill helst ha något som är billigt i drift, och max kostar 6 000 att köpa, då jag vill lära mig liknande lösningar, och har pysslat en del med avancerade inställningar på konsumentprodukter, men vill kolla på något som är lite mer utvecklat, där jag kan leka runt i miljön, och testa, lära mig, samt utveckla min kunskap inom nätverk.

Och förstår om många tänker "om du inte kan, köp en vanlig router istället så är det klart", men att jag har redan en, och ser detta mera som en rolig investering i pengar, samt kunskapsbringande, att konfigurera och leka runt med, och en potentiell kunskapsinvestering i slutändan.

Och även att få administrera en sådan miljö skulle vara skoj, än om det bara är hemma vid, och att det eventuellt kan utmynna i ytterligare inköp, där jag vill utveckla mig.

Så kom gärna med tips, även länkar till produkter, även sidor som säljer begagnade servrar är av intresse, samt informativa sidor där man kan läsa på kring olika konfigurering är av intresse.

Och vid potentiella frågor samt funderingar så välkomnas även dessa.

Tack på förhand för svar, med vänliga hälsningar.

Av RazerBlader

Spännande tider, och fasiken så högt de satt klocken på denna Som ändå inte är creme de la creme-varianten, om detta är valid information.
Fan vad gött mos AMD, kötta på, länge leve konkurrensen!

Kommer att bli riktigt spännande att se vart 1800 samt 1800X hamnar i klockhastighet!
Och det enda som saknas nu är att få se enkeltrådsprestanda, än om jag inte räknar med något underverk, men ändå spännande

Får f ö se om jag inhandlar en ur denna generation även, eller om jag väntar tills Zenare zläpp, haha
Än om jag tror att det blir en ur denna generation som släpps

Av RazerBlader
Skrivet av Belzader:

Det är "film lobbyn's" argument till att de kräver såna fantasi summor i skadestånd.
Bara för att folk har sett en film olagligt betyder det inte att de hade betalat för att se den.
Hade de inte kunnat se den olagligt hade de förmodligen aldrig sett den, så¨detta argument är helt galet...

Det är löjligt att nämna det som fantasi-summor, skulle kunna spinna vidare och fråga om du jobbar inom filmindustrin, vad du grunnar fakta på att det är en fantasi-summa i detta fallet, vad filmlobbyn har för argument eller inte att kräva summan är endast dem själva som kan svara på, och du har tur då det är domare som anser om skadeståndet är skäligt, och då det är upp till denne att avgöra om skadeståndet bör sänkas, beviljas eller så, då detta endadst är något de yrkar på i skadestånd, och vad de personligen eventuellt anser skäligt, så vida de inte tänker att de skadat för nästkommande filmer, och lett till skuldsättningar i o m en film som inte sålt så pass mycket som den kunde ha gjort etc, finns många faktorer i det hänseendet i min mening som spelar in.

Men att du inte kan hävda annat än att de faktiskt har sett den, vilket är detsamma som att skaparen etc inte fått pengar för sitt verk i sammanhanget, och därmed även förlorade intäkter som de faktiskt kunde ha fått.

Och att skriva att "Hade de inte kunnat se den olagligt hade de förmodligen aldrig sett den", det argumentet håller inte heller, då man inte vet hur många som eventuellt hade betalat för den bara för att se om den exempelvis är så dålig som många sagt etc, bara för att bilda sin egen uppfattning kring den, då detta enbart är exempel på hur en potentiell köpare kunde ha resonerat om inte piratstreaming, eller piratkopiering heller för den delen, funnits som ett alternativ i detta sammanhanget.

Vill dock inte inbjuda till mer diskussion, dock vill jag hävda på att förlorade intäkter är förlorade intäkter i sammanhanget, oavsett hur folk hade resonerat om inte alternativet med piratstreaming hade funnits eller ej exempelvis.