Inlägg

Inlägg som RazerBlader har skrivit i forumet
Av RazerBlader

Här kommer en bild på inköp, samt en bild på begagnat sportluftfilter från brorsan, men att sportluftfiltret ska lackas rött där det nu är blått, men funderar på att köpa ett rött med krom, som är iordninggjort:
https://imgur.com/a/lGBSX

Skrivet av eas@tetris:

Kanske kan köpa matchande kablar och dra dem genom några eloxerade tändkabelhållare?

http://stillvisionstudios.com/camaro/nastyz28/mechanical/J78Z_EXT_EngineBay_0070a.jpg

http://dalhems.com/sv/p/d64e3a9e742244b8916b5f5876ca532f/kabe...
Ska finnas i någon mer vanlig butik (typ Biltema, Mekonomen) men kommer inte ihåg vilken för tillfället.

Edit: postar ett semi-relevant datorbygge inspirerat av Ducatis rörramar, kanske finns det någon detalj du kan låna: http://imgur.com/a/qyzhj

Tack för idéen du gav mig med eloxerade tändkabelhållare, ska köra på kolfibertema, samt svart och rött, med lite kromade lister, så var perfekt input, samt en välkommen idé som jag eventuellt kommer anamma, beroende på hur kablarna kommer att löpa

Ska även betrakta Ducati-bygget och se om jag hittar detaljer att efterapa.

Blir f ö, högst troligen ett höj och sänkbart, modifierat skrivbordsunderede.

Dykt upp problem för överdel dock, men ska prata med jobbarkompis om idé för stadga, då det ska byggas med 1,9 cm MDF-skivor.

Funderar på några vinkeljärn, träpluggar, samt trälim och masonitskiva baktill, med nubb, för att försöka få det stabilt nog för att orka med 22 + cirkus 15-16 kg.

blir f ö att öppna ett galleri eventuellt över bygget framöver.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

Tack för all respons, var mer respons än jag räknat med när jag startade tråden

Tack även @mrqaffe för ditt inlägg, suttit och kollat en del kring UMC404HD, då det sannerligen tilltalade mig, och verkar sannerligen som det är kompetent.

Förvånade mig även hur billigt det var i jämförelse med vad de har för egenskaper, tycks vara väldigt prisvärt minst skrivet, och gör mig därav intresserad att ge det ett försök.

Ska kolla lite mer reviews på Youtube bl a, men att på papperet är det högst kompetent, samt en stark kandidat till att bli det jag testar att köra på, stort plus att det var 1U även, då det blir smidigare att bygga in det i skrivbordet, och underlättar kabeldragning, och komplettera med ytterligare utrustning framöver, då det inte gör något att det inte har rackvinklar f ö för min egen del.

Tack även för ditt inlägg och tips!

Av RazerBlader
Skrivet av Herr Kantarell:

Jag gillar MOTUs kort men ligger tyvärr över din budget. Kanske att du kan hitta ett beg.

Tjenare!
Vad tänker du på för form av kort, modell och så?
Samt, vad pratar vi för pris?
Då det kan vara värt att kolla upp, och se om det kan vara värt att investera i, då jag inte köper ljud varje dag, och då jag ändå tänkt mig ett mer seriöst bygge, samt anläggning, som jag kommer att ha i många år, och förmodligen inte uppgradera alltför mycket alls förrän något av utrustningen kastar in handduken, och man byter ut de komponenterna

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av kokkojambo:

Utbudet av kort med 2st balanserade XLR ut är magert. Och dyrt (minst 4590:- enligt prisjakt).
Personligen kör jag på Focusrite Scarlett 2i2. Den har balanserade TSR utgångar.

Tack för svaret, det uppskattas riktigt mycket!

Och om det är magert, noterat det även jag :/
Hade själv en Focusrite Scarlett 2i2 Gen 1,men ansåg det som skräp angående stödet i Windows 10, samt så tedde den sig skumt för mig med det jag hade anslutet i, böt ut det mot mitt nuvarande Asus Xonar U7, som uppfyllt användningsområdet, fram tills nu

Tack även för att du nämnde balanserad TRS, känns som en lösning jag ska kolla upp mera även, glömde bort att det fanns balanserade sådana

Kollat runt en del på Behringers utbud bl a f ö, kollar mycket på Thomann.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

Ljudkort sökes, alternativt 1U, 2 balanserade XLR-utgångar, alternativt monitorkontroller?

Tjenare!

Har ett par Audio Technica ATH-M50x, https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2458413, Inget tungdrivet som synes, tror de flesta hörlursutgångar ska klara av det utan att behöva hörlursförstärkare

Har även införskaffat ett par Behringer B2030A Truth (utifrån personliga preferenser med ljudet), med passande pads från Thomann.

Men har "endast" ett Xonar U7, som i mitt tycke har varit kompetent nog i mitt tycke för hörlurarna, då jag inte testat någon form av DAC eller så, eller något dyrare direkt, kommer att köra initialt, ifrån RCA till 6,3mm in i högtalarna, vilket känns si o sådär samtidigt.

Men tänkte att, eventuellt ljudkortet, då jag nu ska köra aktiva PA/studio-/närfältsmonitorer, ska bytas.
Då jag kollat på olika förklarande bilder, och läst kring balanserat ljud, och finner det intressant att testa balanserat.

Så nu när ni vet lite runt i kring vad jag använder för utrustning, och vill vara kapabel att få att ljuda, så är jag frågande till detta:
Ska jag kolla efter externt ljudkort? tak: ca 1500 kr., och i sådana fall, tänk på följande kriterium om ni anser att jag bör göra det, samt har tips:

  • Minst 2 balanserade XLR ut

  • Ska ha USB-gränssnitt (då jag kör uppspelning via dator)

  • Skulle vara att föredra att det är 1U, då det är rackmonteringsmöjlighet i egenbyggda skrivbordet, samt få allt mer samlat, och snyggt draget bakom med kablage, men går lika bra med ett som inte följer denna formfaktor, men absolut inte ett internt

Eller om ni har tips på monitorkontroller så är även det intressant.

Tusen tack på förhand för svar samt tips.
Med vänliga hälsningar RazerBlader.

Av RazerBlader
Skrivet av Placodontos:

@Whiper: Hmm...det verkar krångligt det här. Jag har läst i andra trådar på det här forumet att personer med liknande problem har blivit uppmanade att starta datorn i felsäkert läge genom att slå på och av strömknappen tre ggr i snabb följd. Tror du att det kan lösa mitt problem också?

Tror ditt problem beror på Windows 10, creators update, då jag fick svartskärm efter den, endast en muspekare, testa trycka in alt+ctrl+delete, och välj att du vill starta aktivitetshanteraren, tryck sedan på arkiv, sedan kör ny aktivitet, testa knappa in explorer.exe, så läser den förhoppningsvis in normalt, om du har tur, funkade inte för mig, hände nada.

Annars, starta datorn i felsäkert läge, gå in bland dina uppdateringar, och avinstallera den senaste, om du inte har ett Nvidia-grafikkort, då kan du testa ladda ner deras hotfix de släppte, som var ämnad för bärbara datorer, och problematik som uppstod i samband med uppdateringen till creators update, ladda ner samt installera den.

Återkom gärna om hur det gått för dig

Av RazerBlader

Update: Hittat på kromad list, på Jula, samt spånat lite, skissat lite, kommit på bättre idéer till lösningar på hur jag ska applicera temat bil mer naturligt

Blir att försänka tangentbordet en aning, och hålla upp undre skivan med fyra huvlås, två på vardera sida så de inte kan vara i vägen.

Fått använt sportluftfilter av brorsan, blir 80mm utmynning, dock ett smalare rör, då jag annars inte får till det med avgasrörsupphängningen

ska iväg till Västerås idag, och så uppdaterar jag med vad som blivit inköpt senare eventuellt. Samt så blir det nog att skapa ett galleri för att visa när projektet börjar arta sig.

Blir även bara ett scoop, framför musen, tror det blir bäst, för att även kunna dra muskabeln snyggt.

Har även funderat på, har någon något tips på kabelkanal som kan följa temat eventuellt?

Tänker mig om det finns bildelar man kan använda.

Funderat på att gå till bilskroten, och köpa en vettig, begagnad ljuddämpare, modell mindre, och spara någon centimeter av in-, samt utgångshålen, och sätta gummilist på, sådan som man i vanliga fall ser som tätningslist på bildörr, samt bagagelucka bl a.

Då lite rosthål inte skadar, är bara lite kemisk metall på det i värsta fall, och sen blir det att lacka det i fakead krom förmodar jag, då det ska vara fräscht

Ville skriva ner lite av vart projektet är någonstans, samt skriva ner mina egna idéer, då det snart är förbi planeringsstadiet, ska kolla ut en slutgiltig skiva imorgon som ska få agera "offer" , ska då kolla efter en tjockare skiva om möjligt

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av talonmas:

Vad är skillnaden på denna och de hundratals soundbars till TV?

Skickades från m.sweclockers.com

Inledning, andra stycket:
"Även idag är Creatives fokus främst ljud och man säljer fortfarande både interna och externa ljudkort, hörlurar och högtalare. Det är därför inte så konstigt att företaget är ett av de första att komma ut med en soundbar riktad till PC-användare."

Anar att de spelar lite på USB-möjligheter, sen har de även egen programvara för att färga/förändra ljudbilden till dina önskemål i viss mån.

Av RazerBlader
Skrivet av tcntad:

Om du har ett OS på usb-sticka så ominstallera...
Varför blanda in MSDN och ISO-filer?

Hade som skrivet problematik med självaste nedladdningen av senaste uppdateringen/creators updaten, den fastnade för mig flertalet gånger på just 99%, men nu så är det ÄNTLIGEN i hamn!
FAN VAD UNDERBART, ingen svart skärm som väntade efter installation heller eller så denna gången!

Så nu behöver jag ingen ISO-fil eller dylikt heller med uppdateringen inkluderad i
Hade gjort just det du skrev, ominstallerat via USB-stickan, men vägrade att installera helt efter att den hade laddat ner, samt verifierat nedladdningen, för att sedan uppdatera, men nu ville det funka med windows uppgraderingsverktyget, satan vad underbart, trägen vinn!

ÄNTLIGEN kan jag fokusera på att skapa Windows så som jag vill ha det med program och dylikt, och skapa ny återställningspunkt därefter och bara köra på i gamla hjulspåren

Av RazerBlader

Nu är problemet löst, envisheten vann, var bara att starta om uppdateringsverktyget tills det ville funka, utan svartskärm och dylika problem, efter ca 8 gångers omstart av programmet

http://i.imgur.com/aBR0Jal.jpg

Min uppdatering har fastnat, vid nedladdning, samt uppgradering till Windows 10 creators update.

Stått på 99% i cirkus två timmar, och igår när jag skulle uppdatera till creators update så blev det bara svart efter inloggningsskärmen, kunde inte göra mycket alls, var även in via felsäkert läge, som fungerade, Explorer.exe låg med på rätt ställe i registret, men utan att startas upp, gick ej heller att starta via "kör" i aktivitetshanteraren när jag försökte starta den där skärmen bara var svart annars, felsökte etc etc, men utan framgång, såg dock igår kväll att Nvidia hade skickat ut en hotfix, dock för sent påtänkt att installera den, då jag redan ominstallerat.

kör stationärt, ominstallerat Windows 10(genuint OS), med medföljande USB-stickan vid köp av laglig version av Windows 10, och tycks nu stannat på 99% som bilden illustrerar även vid uppdateringen, gjort det 2 gånger tidigare även.

Då jag är rädd för att jag annars kommer få problematik när den vill installera Windows creators update igen, samma problematik som jag råkade ut för igår, då jag inte har någon lust att ominstallera samtliga program ytterligare en gång utöver denna gången, när det väl vill till att fungera.

Så min fråga häröver lyder, vad göra? Då jag inte har en prenumeration på MSDN, så kan inte tanka ner ISO-filen den vägen, om ingen har någon annan länk?

Tack på förhand för svar, tips, råd samt eventuella lösningar.
Med vänliga hälsningar

Av RazerBlader

Min uppdatering har fastnat...andra försöket. (Bild i länk, stått på 99% i cirkus två timmar, och igår när jag skulle uppdatera till creators update så blev det bara svart efter inloggningsskärmen, kunde inte göra mycket alls, var även in via felsäkert läge, som fungerade, Explorer.exe låg med på rätt ställe i registret, men utan att startas upp, gick ej heller att starta via "kör" i aktivitetshanteraren när jag försökte, felsökte etc etc, men utan framgång, såg dock igår kväll att Nvidia hade skickat ut en hotfix, dock för sent påtänkt att installera den, då jag redan ominstallerat.

kör stationärt, ominstallerat Windows 10(genuint OS), med medföljande USB-stickan vid köp av laglig version av Windows 10, och tycks nu stannat på 99% som bilden illustrerar även.

Undrar nu, vilken version jag ska välja att ladda ned ifrån MSDN? Länk uppskattas för 64-bitars-varianten då.

Aldrig tankat ner via den tjänsten förr, så därav en, från min sida, nybörjarfråga.
Då jag är rädd för att jag annars kommer få problematik när den vill installera Windows creators update igen, och har ingen lust att ominstallera samtliga program ytterligare en gång utöver denna

Tack på förhand för svar, med vänliga hälsningar

Edit:
Såg nu att jag måste ha någon form av prenumeration, sak samma, ingen länk behövs då

Får se hur det löses då med Creators Updaten

Av RazerBlader

@Extremaz: First things first, tack för svaret, det uppskattas!

Får se om det finns tjockare skiva att tillgå på jobbet, då det inte var en så dum, utan snarare välkommen idé, kommer ha två Behringer Truth a 15Kg styck, samt en 34" 21:9-skärm ståendes på bordet så det kommer ju bli några kilon :/

Är solid trä i a f, inga luftiga cm

Tack även för tipset om Ebay/Aliexpress, ska spana in dem sidorna och se om jag hittar något fräscht

Är det någon specifik RGB-slinga? Skulle gladeligen uppskatta en länk om du har lust att göra dig det besväret, men inget måste.

Edit: Såg nu att du redigerat ditt inlägg, tusen tack för länken! Blir ett sånt kit garanterat, då 5 meter duger för att gå hela vägen runt

Av RazerBlader

Skapar personligt skrivbord, tema bil, tips för revision 2 mottages

Hejsan alla Swecare!
Uppdaterat inlägg med en fråga, samt idéer inför revision 2:

Nu så börjar revision 2 av skrivbordet att ta form i mitt huvud, tänkt mycket på vad jag kan förbättra, förfina, samt vidareutveckla och bygga vidare på.

- Ska införskaffa Ambilight-liknande belysning till datorskärmen, men tänkte om någon har tips på något kit eller någon produkt man kan köpa, som funkar till en 34" 21:9-skärm?

- Har kollat efter en rackhylla, som inte bygger mycket på höjden, som samtidigt inte bygger mer än 30cm på djupet, men tycks vara svåra att finna?

Då det ska underlätta vid uppgradering av datorn, samt underlättar beroende på vad man behöver göra för ingrepp vid datorn.

Det närmaste jag kommit vad jag söker:
https://www.bax-shop.se/lador-inlagg-och-plattformar/penn-elc....

Eller kan man korta av skenorna, samt plåten på den själv, och modifiera tro?

- Ska även bygga om moderkortsfästet, och ha det direkt på den utdragbara rackhyllan tänkte jag, för att minska den totala höjden, och få det snyggare, och nita fast en del.

Ska även göra:
- Finare kabeldragning
- Gömma undan tangentbordssladden
- Fixa en hållare för muskabeln
- En hållare för handkontrollen, så den vilar på två fotpinnar, som jag tagit från en moped, under skrivbordet.

-Blir även lite mer kosmetiska ingrepp, och lite mer ljusslingor som förmodligen involverar att leka runt med arduino bl a.

originalinlägg:
Jag har en idé jag ska förverkliga, blir att bygga ett eget skrivbord med temat bil, och den idéen står just nu och byggs på hemma i min lägenhet!

Och jag finner det bara roligt om flera finner det intressant att följa mitt byggprojekt, och känn er fria att komma med kommentarer kring bygget om ni vill!

Tänkte att jag numera har alla frågetecken utredda, och att det snart är helt färdigt, och då kommer jag att skapa ett galleri även, så får ni betygsätta bygget då jag bara finner det intressant att dela detta.

Sen vet jag redan att tycke och smak är något subjektivt, och att alla inte tycker lika, så ser inte hårt på kritik eller om ni har invändningar om ni tycker att jag överdriver bygget en smula eller dylikt

Nåja, det var allt för mig inledningsvis, känn er fria att kommentera och följa projektets gång.

Med vänliga hälsningar.

Av RazerBlader

Eventuellt är det mindre aktuellt idag, men att förr var det dels sämre kvalitet, något som diverse 80+-certifieringar hjälpt till att rensa ut som jag upplevt det subjektivt.

Sen vet jag inte hur aktuellt det är med dagens strömsnålare grafikkort, samt mindre halvledar-tekniken på CPU/processor och grafikkort, och jag kanske är lite för gammalmodig, att alltid räkna på 12V-banorna,vad de klarar av att leverera och så.

Då det var högst aktuellt förr vet jag, vid köp av ett system som ska vara lämpligt för överklockning, att räkna på 12V-banorna,samt vad de presterade, och då gick jag efter ett medel att allting på, eller över en total strömstyrka på över 60A på 12V var bra,då det var rekommenderat förr i samband med överklockning.

Dock var detta några år sedan nu, men är väl fortfarande aktuellt i viss mån vid överklockning, dock kanske inte lika höga siffror att tala om.

Men tycks som många numera slutat räknat strömstyrkan på 12V,och tycks gå mer med vad som funkar.

Själv köper jag kraftigt nätaggregat på många watt, dels, då man sällan behöver köpa ett, det hänger med i många uppgraderingar av resterande komponenter (inte mycket hundralappar om man slår ut de på de år man haft det).

samt så får komponenterna i nätaggregatet jobba mindre, då jag vill få det till att livslängden bibehålls, då jag inte vet hur watt räknas numera, om det är peak eller nominell effekt de kan leverera, varierar nog från tillverkare till tillverkare.

Men jag personligen vill gärna ha många mer watt än vad datorn egentligen förbrukar.

Hoppas det resonemanget gjorde dig lite klokare.

Dock hänger en hel del kring 12v kvar ifrån socket 775-tiden bl a, när man satt på Intels core 2 quad, och det var "shit of the shit", och var väl runt 2006, så VÄLDIGT mycket vatten har hunnit rinna under broarna sen dess

Hoppas inlägget gjorde dig lite klokare, är eventuellt fler som resonerar som en annan än, och gärna tar i när det kommer till nätaggregat, kan jag tänka mig åtminstone.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av Nya Prometheus:

@Peppar2014: Tack för påpekandet om moderkort! Jag stirrade mig blind på trådlöst nätverk, ett annat önskemål. Paketen fungerar lika bra med billigare moderkort. Trådlöst kan man fixa på annat sätt.
Grafikkort är väl inte nödvändigt för Photoshop men datorn kommer även att fungera som allmän hemdator. Ett enkelt grafikkort är därför förmodligen på sin plats.

Photoshop vet jag säkerligen, tror övriga mjukvaror av Adobes programsvit (bland andra program/mjukvaror), använder GPGPU-beräkning, så grafikkortet är tämligen välkommet, och skulle inte alls se det som onödigt, då att sitta och manipulera ett helt semesteralbum med bilder, och nivå-justera bilder i efterhand bl a, kan kräva sina beräkningsenheter om kort tid är av vikt.

Men håller med, trådlöst nätverk fixar du lätt på billigare/andra sätt, lätt att stirra sig blind på kriterier på ett moderkort utan att tänka på olika tillämpningar som kan vara av billigare lösning.

Kan även rekommendera att lägga pengarna som du spar in på moderkort, på en i7-processor, då Photoshop bland andra har användning av de extra trådarna.

Och tänkte, en stilla fundering på att du valt extern DVD-läsare/brännare i ena paketet, och en intern i det större chassit, att det nog skulle vara mer lägligt för tjejkompisen med en integrerad DVD läsare/brännare eventuellt, OM hon använder mycket skivor d v s, annars blir det lätt att DVD läsaren/brännaren möjligen tappas bort eller dylikt, endast en subjektiv åsikt dock.

Likväl, som ytterligare en subjektiv åsikt är att köra på en 3e parts kylarlösning till processorn, då den som brukar följa med brukar, av erfarenhet vara av medioker kvalitet, samt gå ganska friskt, då jag byggt en del, och kompisar jag byggt åt reagerat på detta, dock äldre maskiner, och vet inte hur det är idag med de medföljande kylningslösningarna för processorer, så där ska jag egentligen inte uttala mig alltför mycket.

Med vänliga hälsningar.

Av RazerBlader

"Det handlar om en lösning som tar upp endast en expansionsplats, ett trendbrott", haha, det hade man aldrig kunnat föreställa sig när man var yngre att läsa år 2016 i en nyhetsartikel, då det enda undantaget för att ta upp 2 platser, var s k dubbelmackor

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

Underbara nyheter att läsa!

Av RazerBlader

Har trådad XBOX 360 kontroller till datorn, och det är så underbart att spela bl a Skyrim, Witcher 3, GTA 5, Saints row-serien m fl med, och det blir snart till att inhandla en XBOX ONE Elite kontroller även, så ska ena jobbarkompisen få min gamla 360-dosa som tjänat mig väl i många år och skänkt mig många timmars spelglädje

Av RazerBlader

Jag skulle råda till en i7a och ett GTX 1080, än om Nvidias GPU tar mycket av belastningen via GPGPU (https://en.wikipedia.org/wiki/General-purpose_computing_on_gr...), vid inspelning av spelandet om du kör via Nvidias Geforce Experience.

Dock vet jag inte hur Xplit gamecaster är kodat att använda CPU/processor samt GPU/Grafikkort.

Och vid videoredigering, i vart fall om du använder Adobes programsvit, så är mycket kodat att belastas delvis på grafikkortet, men att en i7a glänser över en i5 i den frågan med sin hyperthreading bl a. (https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/2yqfm8/i5_vs_i7_fo...) vad gäller renderingstider bl a.

Och jag kan tipsa dig om att överklocka grafikkortet samt processorn om du vill ha ytterligare bang for the buck, då GTX 980 är riktigt överklockningsvänligt, hade själv ett GTX 970 innan mitt nuvarande GTX 1070, och jag kunde få mitt 970 att prestera en ganska bra bit över GTX 980, utan att ställa om någon form av strömmatning. Bara några tips, dock helt upp till dig vad du slutligen väljer.

Lycka till i sökandet och byggandet Kevin, och hoppas du blivit något klokare över ditt val!

Av RazerBlader

Kunde inte redigera mitt tidigare inlägg @Sennaho , men lyckades hitta på alla komponenter till billigt pris på Ebay, så nu blir det till att slakta en adventsljusstake och börja laborera, hittade mycket straight forward information på nätet