Inlägg

Inlägg som RazerBlader har skrivit i forumet
Av RazerBlader

@Sennaho Kunde inte ge ditt galleri annat än 5/5, och passande att den dyker upp såhär till jul även!

Törs du dela med dig av en eventuell inköpslista om man vill testa på att tillverka en egen?

Då detta är något jag skulle kunna tänka mig skapa, och det enda juliga som kommer in innanför min dörr p g a nördigheten, plus att det är vackert genomfört hur du gömmer allting i ljusstaken även och grymt genomfört

Kan nog lyckas hitta på en ljusstake i vart fall att bygga på, men tänkte om du ville komplettera med resten?

Tack på förhand för svar.

Av RazerBlader

@Yoshman: Tack för svaret, blev lite klokare även nu, är kul att läsa kring, och det var roligt att läsa kontraktet du länkade till.
Kan bara instämma med dig att det är positivt att låta den andre använda sakerna fullt ut.

Av RazerBlader

@GilbertG: Tack för länken, blev dock inte klokare, verkar som att de körde två skilda race och sneglade på varandras instruktionsuppsättningar vad jag kunde utläsa, och att de började ungefär samtidigt med att utveckla 64-bitsinstruktionerna i princip

Av RazerBlader
Skrivet av Swedish Berserk:

Har svårt att tro på detta faktiskt.

Möjligtvis att Intel fått till en deal på patent från AMD men att de skulle använda AMD teknik i sina egna processorer verkar riktigt konstigt minst sagt!

Ironiskt nog vill jag minnas att de redan använder teknik från just AMD, 64-bitars tekniken.
Vill minnas att AMD lade grunden med AMD K8 och AMD64, och att Intel sedan tog vid och utvecklade Intel 64 bl a.

Någon mer insatt får gärna felförklara/rätta mig då jag bara spånar och inte har så bra koll på detta som jag kanske kan ge sken av.

Intressant läsning här bland svaren även f ö: http://superuser.com/questions/383711/whats-the-difference-be...

Av RazerBlader

Överklockar du din 3570K så kan du komma upp i prestandan av en i5 6600K som körs i fabriksklock.

Skulle dock, om jag var dig väntat till AMD Zen som väntas dyka upp under första kvartalet 2017, då de ska bygga på SMT-teknik enligt rykten ( https://en.wikipedia.org/wiki/Simultaneous_multithreading ), vad Intel kallar Intel Hyperthreading i deras i7-processorer.

Samt prestera likt Intels värre processorer för konsumenter, så det kan bli en intressant lansering, dels se deras prestanda på deras värre modeller, samt se vad Intel gör för kontring, om de behöver prisjustera, och då kan du eventuellt spara in några hundralappar beroende på eventuella prisjusteringar.

Men det är endast om du har tid att vänta ytterligare, max 3 månader cirkus, både om du är intresserad eventuellt av deras lansering, samt vad det gör för avtryck på processormarknaden.

Bara mitt tips, sitter själv och inväntar lanseringen för att se vad som hittar ut, till vilka priser, vilken prestanda de erbjuder samt vad det gör för avtryck på marknaden, för att se om det kan bli värt en uppgradering för FPS-skillnaden.

Av RazerBlader
Skrivet av Triton242:

Varning för lite syrligt inlägg men med lite tragisk verklighet i.
Med tanke på hur lite Sweclockers test det idag är så kommer det säkert bli ett testpilot test eller i bästa fall ett snabb test.

Då både Jonas, Emil samt även Jakob verkar grymt taggade inför vad Zen kan bringa datorvärlden så ser jag det som naturligt att de testar Zen och har en ordentlig genomgång färdig lagom till publicering från det klockslag de får släppa materialet för AMD.

Då detta är riktigt stort, det ska bli FX-katastrofens efterträdare, det ska ta AMD tillbaka till prestandasegmentet där Intel i7:or och i5:or fått råda utan motstånd som AMD klargjorde i o m de förklarade FX-arkitekturen som en katastrof i princip, det är riktigt RIKTIGT stort t o m.

Så jag betvivlar inte för en sekund att någon av de på redaktionen verkligen gör slag i saken att göra ett riktigt genomgående test då det är lite "vinna eller försvinna" för AMD även, då jag inte vill veta hur mycket det kostat AMD, alla timmar, alla arbetares löner, allt material som behövts användas för att ta fram bättreoch bättre CPUer inom intern testning, all finslipning och så, och helt enkelt summan av kardemumman inom R&D.

Så om det inte kommer en genomgående test, likt de tester vi fått sett av GTX 1060,1070,1080 samt AMDs RX 480 m fl så skulle jag sannerligen bli riktigt besviken, men jag ser det knappast som troligt att de låter Zen passera obemärkt förbi det minsta.

Samtidigt får man tänka att SweC flyttat till en ny lokal, och det tar tid till att göra sig hemmastadda m m.

Av RazerBlader

Allting snyggt, dock så drog den leden som det finns en strömbrytare till i lila ner helhetsintrycket, då den kunde ha skippats i min bedömning. likväl som jag tycker något snyggare kunde ordnats vid toppen där fläktarna sitter som man ser uppe på chassit i bakkant.

För övrigt grymt snyggt färgschema i mitt tycke och gav det 4/5.

Av RazerBlader
Skrivet av MacAllan:

För det första menar jag att byta till en i7:a på samma plattform är inte väl använda pengar.

I dagens läge skulle jag vilja påstå att det är det. då det oftast ger ett högre lyft från en i5:a till en i7:a än att införskaffa en helt ny generation, dock är det även en subjektiv fråga vad man personligen anser värt pengar.

För det andra verkar du inte insatt i hur processorerna presterar rent praktiskt sida vid sida, då det inte är någon större skillnad alls från generation till generation i princip.

Kör själv exempelvis på i7 4770K, och i standardklock så presterar den bättre än en i5 6600K när man kollar igenom SweClockers test, då den placerar sig mitt emellan 4790K:n och i7 3770K:n. (notera att just 4770K:n inte är med i testet dock.)

Intel latar sig som vanligt numera p g a dålig konkurrens och har gjort sen AMD gick ut offentligt med att de inte utmanade Intel i prestandasegmentet, utan ville köra på med sina APU:er bl a.

Till TS:
Jag kan rekommendera dig att om du vill ha mera flyt så köp en i7 4770K exempelvis istället för att köpa såväl processor, moderkort och gå upp till DDR4, då det inte ger så mycket, det kostar mer än vad det smakar rent subjektivt i min mening och något jag personligen drar ut på så länge som möjligt då min setup duger mer än fullgott i dagens spel i min mening.

Så kan du klocka den till en i7 4790Ks prestanda utan problem, samt även eventuellt slå i7 6700K beroende på hur klockvänlig din i7:a visar sig vara, och du kan nog räkna med att 4770K kommer slå nästa generations i5:a även (som kan bli i5 7600K? ), det törs jag sia om t o m, än om jag inte brukar tro mer än på mig själv annars ;P.

Sitter själv på 4770K:n i 4,2GHz samt ett klockat GTX 1070, och det flyter på som smör i solsken oavsett vad jag spelar på min 24" i FullHD-upplösning, än om den ska bytas ut inom sinom tid.

Men jag är dock en som nöjer mig med 50 FPS stabilt, än om CPU samt GPU genererar långt högre FPS än så i en del spel jag spelar

Av RazerBlader

Spännande, kommer att bli intressant att se hur det integreras med redan befintliga spel, samt spel utvecklade för Oculus rift eller HTC Vive, och om de eventuellt kommer att komma några fulhack.

Jag som varit skeptisk kanske vänder kappan efter vinden och testar om instegsmodellerna i den billigare prisklassen visar sig värdiga att köpa, någon av de

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

Tusan, nästintill alla verkar redan kunna sia om prestandan innan ni ens har sett faktiska tester.

Jag väntar tills dess att de kan visa faktiska, oberoende tester 'a la SweC exempelvis.

Samt så vill jag själv tro att detta kommer att bli en direkt rival till Intels värre processor-segment.

Är glad om AMD kan kontra igen och göra en någorlunda storartad entré tillbaka till premium-segmentet bland processorer.

För mig så blir det att invänta lanseringen och se om en AMD Zen får ersätta min 4770K, då jag vill tro att de kommer kunna återta bitar av marknaden, samt så vill man nog inte ens veta vad de lagt ner i tid samt pengar på R&D.

Är bara kul att det börjar närma sig, kanske sitter på AMD Zen och nytt moderkort med uppdaterad standard till sommaren, med bland annat DDR4, USB 3 gen 1 eller 2,och lite mer in- samt utgångar i I/O-plåten.

Skrivet av andreas_dock:

... Det har varit så mycket förzeningar med Zen, så jag tror detta först när jag ser det.

Men bra att Intel får lite vettig konkurrens om det hela stämmer!

Det finns nog anledningar bakom, så som att förfina så mycket som möjligt innan lansering vad gäller uppbyggnaden av arkitekturen/CPUn vill jag tro ;P

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader
Skrivet av NamnetVarPhille:

gpu minne? isåfall är jag inte så insatt vet inte faktist :/

Japp, testa via GPU-Z som jag länkade till, är ett litet program som du installerar och där kommer det att stå antingen samsung eller Micron.

Tänkte att de kan göra inverkan eventuellt.

Av RazerBlader

@NamnetVarPhille:

Vad har du för minnen, är det micron?

Tänkte om de kan spöka.
Testa ladda ned GPU-Z och kolla vad den visar att det är för minnen: https://www.techpowerup.com/gpuz/

Och har du tankat ner senaste BIOS-uppdateringen för grafikkortet om det är Micron-minnen?
http://www.asus.com/se/ , hittar dok inga BIOS-uppdateringar själv när jag använt sökverktyget där, då den skulle hjälpa till med spänningsregleringen på Micron-minnen, samt till mitt Asus GTX 1070 Dual så hade de med ett semi-passivt läge på fläktkurvan.

Så kanske kan vara värt att kolla upp. Hade dock tur med mina egna Micron-minnen, lyckats överklocka mina minnen en hel del utan någon form av problematik som har uppstått, redan innan Asus BIOS-uppdatering, så det är som ett lotteri

Av RazerBlader

Blir att kolla efter skärm, som är en värdig ersättare till min Eizo-skärm, som är ultra-wide med böjd/kurvad panel.

Funderar starkt på denna Dell: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2927100 , får dock se hur mycket rabatt det blir under Svarta fredagen, samt om det kommer bli tillräckligt värt att slå till redan då.

Då den uppfyller 99% av sRGB-skalan (står att den ska göra), och om inte annat inte långt ifrån enligt många reviews, hoppas bara på en utan backlight bleeding, eller som i värsta fall bara har lite av det

Av RazerBlader
Skrivet av stenharl:

"Blender ska deras åttakärniga variant vara snäppet vassare än Intel Broadwell-E (Core i7-6900K), när båda processorer klockats ned till 3,0 GHz över samtliga kärnor."

Finns det en anledning till att de valt att utföra testet på 3,0GHz? Är detta för att Intel drar iväg om man klockar högre frekvenser?

Kan vara under utveckling och att detta är vad de fått stabilt än så länge till rimlig TDP, men att de faktiska produkterna/CPUerna till slutkund kommer vara än mer förfinade.

Jag vågar nästan börja tro f ö på en ersättare till min I7 4770K, men bara nästan.

Kommer att bli härligt om så blir fallet, då blir det ett moderkort som följer dagens standard än mer även med USB 3 gen 1, alternativt gen 2 i vitt Och även att gå ner till ITX-standard och bygga en mindre dator volymmässigt, kanske rentav att man törs skapa ett galleri kring sin skapelse som då blir en mer "showoff-vänlig" dator.

Av RazerBlader

Folihatt på på denna artikel, spelas upp en del scenarion i huvudet vad som kan tänkas hända vid denna typ av valuta, än om mycket pengar idag är just 1:or och 0:or, men att enbart gå över till 1:or och 0:or är vad som oroar mig. //En konspiratoriker.

Men lägger ingen vikt vid det, då det redan finns mer datorgenererade pengar än vad de finns fysiska pengar i omlopp.

Av RazerBlader
Skrivet av heffaklumpmamma:

Nu har väl utvecklingen av mjukvara gått så långt att man faktiskt kan tjäna en del prestanda på att ha fler riktiga kärnor?

Korrekt, vill även minnas att mjukvara även utvecklas i större och större utsträckning för att kunna använda vad Intel kallar Hyperthreading, SMT. Vilket det redan finns ett omfattande stöd för i mycket mjukvaru-applikationer att döma av varför en drös redigeringsprogram använder kraften från i7an bl a.

jag hoppas att AMD går över till SMT i o m Zen även som rykten nämnt, så det blir mer av en standard för mjukvaruutvecklare att optimera för en och samma standard.

Är bara glad att de skrotar FX-serien med dess moduluppbyggnad i arkitekturen.

Vilket kommer få mig att välja att uppgradera till en AMD CPU om den presterar tillräckligt mycket bättre än min i7 4770K, då jag likväl vill uppgradera moderkortm med USB 3 Gen 1 eller Gen 2, samt en del annat smått och gott.

mer relaterat till nyheten : kan vara välkommet med en upplåst i3 för många som känner att i5an inte är värd de extra pengarna, och få överklockningsmöjlighet även.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RazerBlader

Riktigt härliga nyheter för oss som sitter på Windows 10 som kan ta del av, förhoppningsvis mer AAA-titlar som inte är alltför förstörda p g a konsolers begränsningar vid skapandet.

På så vis låter det riktigt positivt vill jag skriva och fan, så skriver jag även ;P

Av RazerBlader
Skrivet av Fixxarn93:

@RazerBlader: Har den här just nu men får se om det blir ett byte till en sån som du har istället, de verkar bättre för "vanligt" användande. Denna måste man ha antingen mitt framför munnen eller prata högt för att det ska höras ordentligt. Går förvisso att fixa med Adobe Audition men får så mycket delay trots allt...

Nice mik du Och byte till min typ av mik lär inte göra någon skillnad, då bägge är kondensatormikrofoner med kardioid-upptagning, än om det finns tusen sätt säkert att tillverka samma typ av mik

Men har min Audio Technica-mik ca 40 cm ifrån där jag sitter, och jag hörs grymt ändå, och när jag sitter i soffan typ 3 meter ifrån så snappar den upp ljudet bra även då och anpassar sig till vart jag är i samma rum utan problem, så det är skumt att du måste prata högt för att det ska höras ordentligt :/

Av RazerBlader

@Fixxarn93:

Steget upp ifrån Logitech G35or anser jag är stort till Audio-Technica, då de vet vad de gör av min erfarenhet när det kommer till det mesta.

Har även deras mikrofon, Audio-Technica - AT2020USB+, är en grym tillverkare, och ljudet i hörlurarna är så rent i mitt tycke, låter klockrent och inte alltför färgat i mitt tycke, likväl som deras mikrofon.

Störde mig för övrigt på mitt interna ljudkort i mitt moderkort, och köpte följande hörlursförstärkare, nämligen Asus Xonar U7.

Och jag upplever att den duger fullgott till mina ändamål, märks att det är lättdrivna lurar då jag knappt behöver ha något ljud på i volymkontrollen knappt (Windows 10, 8%), och ljudet upplevs mer rent bl a än när jag körde på integrerade ljudkortet.

Kan även nämna att mjukvaran som man kan installera till Xonarn är väldigt sparsam.

Av RazerBlader
Skrivet av Svensktiger:

Och om en dator står på dygnet runt och jobbar ?
Som jag är säker på att många faktiskt gör.

Då lägger du bara till två registerfiler som du hittar här som funkar för trådat nätverk: http://www.howtogeek.com/262477/how-to-set-an-ethernet-connec...

Finns även en guide för trådlöst nätverk här:
http://www.howtogeek.com/224471/how-to-prevent-windows-10-fro...

Google är underbart många gånger