Inlägg

Inlägg som grahnen har skrivit i forumet
Av grahnen

Många jag pratat med som inte är så kunniga tror det är för att sälja nya telefoner.

Så av den anledningen tycker jag de smutsar ner sitt varumärke.

Av grahnen

Kör två st nvidia shield. De hänger sig inte, men min philips tv med android är ostabil 7601 och 9802 den sista är ett riktigt skämt när det kommer till smarttv android.

vi använder shieldsen till följande
castar (innbyggd "chromecast")
plex
kodi
snes
nes
svt play
tv4 play
viaplay (tv kanaler)
youtube

Bäst av allt är att barnen och frugan fixar att hantera dem utan problem. Smidigt för barnen då de slipper lägga beslag på telefoner för att casta, samtidigt som möjligheten finns. Snabbare än alla smarttv jag testat så jag är såld.

Av grahnen
Skrivet av star-affinity:

Inressant recension, men han verkar inte ha koll på hur krafttig A10X i nya Apple TV är när han skriver: the Nvidia Shield now only costs $179 - and that’s pretty much a gaming PC as well as a 4K HDR video streamer.

Mig veterligen är nya Apple TV starkare (dessutom fläktlös) gällande både CPU och GPU jämfört med nuvarande Shield. Framförallt om Apples grafik-API Metal 2 kommer in i bilden.

Tråkigt gällande det där med efterbehandling av bildkällan. Man får hoppas det kommer en justering i en tvOS-uppdatering framöver.

Jag har två stycken shield hemma, nu har inte jag kollat så noga men jag har inte hört något fläktljud från dessa. (v1) har jag. Men den äter allt jag ger den. Även snes och nes emu fungerar bra. Inbyggd google cast och då är mina boxar snart 2 år gamla.

Av grahnen

@Frispel:

Jag vet inte vad du menar med anammar det synsätt som passar sitt egna beteende... tolkar det som att du tror jag skrev så för att jag ladda ner. eller streamar...? Nixx

Jag bygger min kommentar på hur jag själv har varit för 15- 20 år sedan. Många filmer man sett illegalt som man idag äger både på bluray och tittar på t.ex netflix. För de har blivit kultfilmer från ens barndom.

Frågan är hade jag köpt dessa filmer på dvd och sedan på bluray och nu via netflix om jag inte suttit och tittat på filmen på vhs , inspelad med en dassig kamera på bio för nästan 20 år sedan eller hade de bara passerat förbi?

Hade disneys bilar / frost blivit ett lika stort varumärke utan alla föräldrar som laddat ner filmen och visat den för sina barn? Har de då tjänat eller förlorat pengar på illegal nedladdning / marknadsföring?

Av grahnen

hmmmmmmmm....hmmmmmm

Det finns ingen risk att den del som streamar filmen illegalt marknadsför filmen såpass mycket så fler ser den på ett sätt som genererar pengar. Vilket isåfall kanske genererar mer intäkter än den extra del som hade sett filmen och genererat intäkt på rätt sätt om det illegala alternativet inte funnits.

Av grahnen
Av grahnen

http://i.imgur.com/amz3ytK.jpg

Jag vägrar släppa spelandet trotts tre ungar, har man en speltokig pappa så får de vara med i spelahörnan istället.
Håller tummarna på en ny skärm till dem!

Av grahnen

Det finns ett tydligt exempel på hur industrin fullkomligt avrättar sig själva, Först går man ut och säger att vi måste ha kasettavgifter för att täcka upp de uteblivna inkomsterna och spel till pc kunde varit billigare om all piratkopiering försvann.

men...

vad gör man när man lyckas få bort mycket av den piratkopiering som gjordes på spelkonsoler, jo då ska ni få höra då tar man 700kr för ett spel.

Det enda detta handlar om är att kunna mjölka ut äkligt mycket pengar ur sin produkt utan att behöva anpassa sig till en förändrad marknad.

skapa ett film steam där folk kan skriva in sina koder från köpta blurayfilmer. låt de uppgradera sina filmer till 4k hdr för en billigare peng än att istället köpa om hela produkten. låt folk kunna titta på biofilmer lätt och smidigt hemma om de är villiga att betala för det.
Man kanske kan hyra en film för 50kr i 7 dagar och undertiden du hyr den, lägg till 50kr så äger du den. Lägg till 20kr och få extended edition 6mån senare.

Nänä folk har alltid köpt filmer på kasett som de bär i en gigantisk ryggsäck överallt för att ha det tillgängligt och går gärna oå bio vid en spikad tidpunkt två gånger i veckan och så kommer det vara i all oändlighet!

Av grahnen

Tänkte bara meddela hur det gick för mig.
Det blev en acer xb270hu ips. Lite glow, något damkorn som fastnat i panelen. Bättre bild och bet.vinkl pga av ips istället för tn. Men framförallt inga jäkla linjer tack!

Så vad väljer man idag

Acer xb270hu paneltyp AUOptronics M270DAN02.3
Acer xb271hu paneltyp AUOptronics M270DAN02.6
Asus PG279Q paneltyp AUOptronics M270Q008 V0

M270DAN02.6 håller högst kvalite och är bäst sen kan man alltid ha otur i panellotteriet PUNKT!

De andra två är likvärdiga tycker jag.

Självklart har asus rog;en snyggast design 😀

Av grahnen
Skrivet av kaya:

Följde det med nån pingvinstång?

Nää men det var en väldigt fin förpackning. 😂

Av grahnen
Skrivet av Harddrive:

Någonstans måste jag ifrågasätta beslutet att lägga ut 10 laxar på ett grafikkort som kommer halka efter ett 2-3 tusenkronors kort efter ca. 3-4 år? Jag har alltid känt att 3-4k är typ "sweetspot" för att lägga ut på grafikkort. Är jag ensam om detta? Det är lagom starkt för att kunna klara nya spel på hög grafik och lagom dyrt för att kunna bytas ut med jämna mellanrum. Nu fattar jag ju att folk kanske kör trippla skärmar, eller vill få 144Hz allt högsta och gud vet vad i 4k upplösning, men men..

Av samma anledning som vissa lägger 500 000kr för att kunna köra mellan A till B och andra lägger 25 000kr. Hur motiverar man detta? Genom att acceptera att människor gör olika val här i livet.

Är det värt dubbla pengen mot 1080, JA om personen tror sig bli dubbelt så nöjd/lycklig med det. Det har inget med prestanda att göra, utan är olika från person till person.

Skrivet av Alexi Estada:

Okej.

Okej så lär väl vara ungefär lika krävande, 144 fps 2560x1440 som 100 fps 3440x1440... eller för att vara exakt så är det 7,163%~ tyngre att dra din skärm (om jag inte räknat fel)

Hämtar du ditt kort när ditt postombud öppnar nu eller har du det hemma redan?

Hämtade ut det igår på morgonen. Men var bra sugen på att besöka dem redan på kvällen innan 😀

Av grahnen

@Alexi Estada:
I det andra mailet från nvidia store som skall skickas ut när kortet går iväg. Men det verkar vara lite fördröjt.

Vanlig 1440p inte så bred som du med 144hz

Av grahnen
Skrivet av Alexi Estada:

Fick mitt andra mail från dom nu. Hoppas jag får det imorn.

Jag kan tipsa om att söka på kolli id hos postnord. Mitt visade sig redan vara framme.

Av grahnen

Känns som det klockar väldigt bra. Dra upp det och du får samma boost från 1080fe som mellan 980 till 1080 fe.

Alltså köpte du 980 för ca 5000 och bytte till 1080 fe nu. Så är det ungefär samma peng. Inte jätte långt borta.

Av grahnen

Har ni fått era Titan X (P)?

Som rubriken lyder.
Jag beställde 10min efter att det släpptes, mitt står fortfarande som behandlas.

https://store.nvidia.com/store?Action=DisplayEditProfilePage&...

Av grahnen

@cfwin:

Precis, var inne på nvidia nu. Danmark, finland var de enda länderna utöver england som fanns att välja mellan i deras butik.

Av grahnen

http://i.imgur.com/yooAEzV.jpg

HISSnande mycket att göra

Av grahnen
Skrivet av Gustav.Henrik:

Mycket glada nyheter för den som sitter på ett titan/980ti, så gissningsvis pascal-titan först Q3 2017 nu då?

Q3 2016 måste du mena, eller skulle det dröja 1,5 år tills vi ser ett nytt titan???

Av grahnen
Av grahnen
Skrivet av frillan125:

Dimmer 2.0 kom i somras och relä samt wallplugg kom i våras nya. Hade de varit farliga så hade de återkallas detta handlade enligt rykten om en återförsäljare som inte fick sälja och anmälde dem för granskning. Jag lovar dig att det säljs många saker idag som elsäkerhetsverket inte skulle godkänna om de testades. Ta bara som excempel där ett känd butikskedja sålde jordade förgreningskablar där kabeln bara hade två ledare...