Inlägg

Inlägg som grahnen har skrivit i forumet
Av grahnen

Japp. Jag hade hemma tre skärmar innan den jag har nu. Alla med samma fel. Tillverkade perioden juli augusti. Nu läser jag dock att det är en person som fått sin utbytt utomlands. Tillverkad oktober och problemet är borta. Jag blev riktigt dåligt bemött. Jag ville använda on site swap men då skulle jag få en gammal reparerad skärm (kunde ha lite repor etc)och han var tvungen att skriva " kund vägrar gå till butik ". Jag förstår att allt var nytt med denna skärm då... Men så gör man inte bara för det blir lite jobbigt.

Huvudsaken är nu kan jag begära en on site swap nu utan att jag får en med samma problem. Det får gärna vara en använd skärm eller uppackad och granskad. Bara den är välvårdad! Har du lust och hjälpa mig?

Av grahnen
Av grahnen

Rog PG278Q nu får det vara slut på tystnaden!

Hej
Jag vill ha svar på två problem.

1. Pixel inversion problemet som 90% av alla skärmar verkar lida av. Lösning? Känner ni till problemet hos era service center. Det verkar vara många som får tillbaka skärmar utan återgärd utomlands. Tänker ni lösa problemet eller är det jag vet inte vad du pratar om metoden (GILLA LÄGET)

Titta på filmerna i hd nedan. Den ena filmen så synns det på den gröna namnskylten när gubben går. Den andra filmen så synns det på insektens vingar. Dessa ränder kommer upp lite överallt på skärmen när det händer mycket. OBS filmerna är inte ett test utan inspelning av hur felet ser ut!

https://www.youtube.com/watch?v=gm7lNyv-frk&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=707wMRnODUw&feature=youtu.be

2. Många verkar ha problem med att skärmen/texten blir suddig. Det blir svårt att läsa på den. Problemet kommer från och till, vilket gör det svårt att reklamera. Lösning? Känner ni till problemet hos era service center?

https://www.youtube.com/watch?v=Umx7ZvDKzdg&feature=player_detailpage#t=18

Jag tycker det är riktigt dåligt av er att inte bemöta alla fustrerade kunder. Vad har ni på rog forumet 200-300 inlägg gällande inversion issues. Det känns som ni sågar av genen ni sitter på.

Hur många är det inte som klagar på eran arroganta support här i sverige...? Jag har inte set någon som pratar gott om den. Jag vet att det är ovanligt med beröm men inte såhär. LÖS PROBLEMET.

Av grahnen

Såhär tycker jag. World of warcraft fungerar skärmen kanon till. Bra färger, dra ner gamma i nvida kontrollpanelen och sänk ljustyrkan på skärmen. Lite olika mycket från skärm till skärm.

Problemen då. Några skärmar har döda pixlar, några blöder, några får oskarp text några får halva skärmen med färgade linjer. Det här är som det är och har man otur så har man.

Men mitt största problem är pixel inversion. Jag har sett det på 8 av 8 skärmar. Jag visste ej vad det var innan denna skärm. För mig är det precis som med trasiga pixlar. Så länge du inte vet om att du har en, så är allt okej. Men när du väll ser den så håller du ett öga på den hela tiden.

Dessa små vertikala linjer 1-2mm höga som uppstår vid ytter kanter av eld och explosioner, när det rör sig på skärmen. Jag ser dem hela tiden. Det finns nu flera stora trådar i rog forumet om detta. Folk börjar bli förbannade, då problemet verkar gälla alla skärmar och asus verkar inte inse att de håller på att sabba rog som varumärke hos många.

Så för mig får det gå tills det finns ett alternativ, då skärmen är grym i övrigt. Men asus support är bland den sämsta jag haft och göra med. Dryga och otrevliga, men det är min åsikt.

Av grahnen
Skrivet av tvelander:

Har 3st är tok nöjd.
Grymma skärmar.

Jag blir faktiskt lite avundsjuk på folk som inte stör sig på pixel inversion problemet som alla skärmar verkar lida av. Jag har själv granskat 8 skärmar nu 4 egna reklamationeroch 4 andra på annan hårdvara. Alla har det!

Av grahnen

"I just got the DSLR and macro lens out to figure out what the monitor is actually doing. It appears that under fast motion, every other lines of red LEDs is dimmed significantly. Since the LEDs are layed out horizontally, a dimming of red LEDs in every other line appears as interlacing under fast motion.

http://i.imgur.com/1fmx5rI.jpg

Upon examining some video, it appears that the display alternates which lines of red LEDs is on each frame. Which means, this is by design and some kind of PWM control of the red LEDs which doesn't exist for the other colors.

http://i.imgur.com/S4lcxYP.gif

Why exactly is this necessary? Why can the red LEDs not just operate normally?"

Äntligen någon som analyserar linje problemet.

källa http://rog.asus.com/forum/showthread.php?50004-PG278Q-vertical-stripes-esp.-in-3D-mode.&p=439605#post439605

Skrivet av blackis:

Hade problem med SLI. Sista drivarna fixade det och skärmen är helt felfri enligt mig. Så jag håller med dig. Det rullar på

Hade inte du problem med detta med ? För det verkar vara ett generellt problem. Användare är bara olika känsliga för att se det.

Av grahnen

Läste om ett par andra på rog forumet. Där rätt vad det var fick suddiga skärmar och det slutade med RMA. Verkar inte vara jätte vanligt men. Om jag förstått det rätt så har vi även i norden 3års utbytes garanti via asus (premium)?. Fast det verkar som asus support knappt vet om det själva.

Jag har fortfarande inte hittat något svar på varför så många skärmar lider av screen door effect (inversion artifacts). Jag har som sagt min fjärde skärm här och den har minst. Nu uppstår linjerna när pixlarna ska gå från mörkt till gröngulvit ton eller tvärt om. De tidigare två har varit blågrönvit ton, vilket har visat sig betydligt mer i de spel jag spelar.

Jag vet inte om det finns skärmar som inte lider av detta problem. Vissa säger att de inte kan se något men frågan är om de letat. Det är absolut en sådan effekt så har du väl sett den. Då ser du den hela tiden, så syna inte om du inte tycker du har problem.

För er som verkligen vill kolla så har följande fungerat bäst för mig. Ta CS:GO eller wow och hitta ett område med många färger och även ljusa och mörka partier. Börja titta i cirkel rörelser och titta närma skärmen. Leta efter linjer som uppstår i kanter på objekt. När du väll sett dem som så kommer du se dem under vanligt spelande med från och till.

Av grahnen

Jag instämmer helt. De skulle satt ett ännu högre pris och haft kvalite därefter. Nu har de skitat ner ROG som varumärke istället.

Av grahnen

Ja den jag fick hem som nummer 4 gillar jag. Vad jag har kommit fram till så är det frc / temporal dithering som orsakar screen door effect eller vertical stripes. Men jag kanske har fått det om bakfoten. Åter igen asus är tysta.

Av grahnen
Skrivet av ligist_137:

En liten update: fick hem min tredje Swift i förra veckan, utan döda pixlar men med samma irriterande ghosting som exemplaren innan. Ghostingens karaktär ändras något om jag ändrar mellan "off" och "normal" i OD-menyn men den är hela tiden där oavsett om det är i Windowsmiljö eller i spel. Effekten är närvarande i alla hz-lägen, ULMB och G-sync. Det blir tydligt när svarta/mörka föremål rör sig över ljus bakgrund, exempelvis när man scrollar här i forumet eller minimerar webläsaren och drar runt den på skrivbordet. Har kört min VG248QE inkopplad samtidigt och skillnaden är som natt och dag, den visar ingen tillstymmelse överhuvudtaget till någon form av eftersläpningar som Swiften gör. BF3/4 och CS:GO är en betydligt angenämare upplevelse på VG248QE än på Swiften vilket känns tråkigt när det ska vara en premiumskärm för nästan tredubbla priset. Det vore intressant att veta om det gäller alla Swift-skärmar eller om det bara vissa exemplar. Någon fler som känner igen sig?

Det är inte det som kallas screen door effect du menar isåfall kan du läsa lite mer i denna tråd. http://www.sweclockers.com/forum/146-asus/1281723-rog-swift-p...

Av grahnen

Äntligen!

Skärm nr 4
"Screen door" På denna skärmen är minimal och syns bara på gul/vit ton. Tidigare har det varit kraftigt på blå ton vilket har irriterat betydligt mer.
Scrollning utan OD allt ok. Med OD normal får jag lite glow på text ibland.
Denna skärmen är väldigt gul i tonen och grön syns riktigt bra helt i min smak.

Det enda jag igentligen har att anmärka på är hur jag upplever att asus hanterar det hela. Hur var det nu "Jag kan inte laga skärmen över telefonen" "Om du vill få skärmen utbytt av oss, så kommer du få en reparerad samt att vi kommer skriva att kunden vägrar gå till butik i ärendet"

Av grahnen

Enklaste sättet att se om man har så kallad screen door effect (inversion artifacts) är att gå in i ett fps spel och göra cirkelrörelser med musen. Då bör man se att det uppstår linjer på skärmen som är mörkare.

Nu har jag kört igenom tre skärmar och så här har jag upplevt allt.

Skärm nummer 1 (production date Juli)
Screen door effect var nog okej, jag kan inte komma ihåg att jag såg det som ett problem.
Röd lysande pixel mitt på skärmen. (EJ OK)

Skärm nummer 2 (production date Juli) (ASUS QC Passed sign)
Lite screen door effect men okej, syntes bara om man tittade nära (ca 25cm).
Bättre svärta och mer färg
Scrolla man utan att ha på overdrive så blev grå text grön. Med OD på så hade många saker en grön glow vid rörelse (EJ OK)

Skärm nummer 3 (production date Augusti)
Massor med screen door effect (EJ OK)
Bilden var mer urtvättad än och inte riktigt samma färgtryck(fick gå upp 5% mer på vibrance för att få likande färg som på skärm 2.
Scrolla gav inga konstiga effekter.

Skärm 2 och 3 har jag testat sida vid sida.

Vad jag kan hitta så har inte asus gjort något utalande om vad eventuellt kan fixas med firmware. Förutom att out of range buggen troligen är borta i nästa nvidia driver. Det är väll inte för mycket begärt att ni kommunicerar tillbaka. Ringer man supporten och får höra att du är den första som har problem med den här skärmen. Det är rent skitsnack. Ni måste väll veta vid det här lagret vilka problem ni har med skärmen. Vi var väll bland de första som fick skärmen i världen?

Pixelfel, inversion artifacts(screen door effect), att skrämen rätt vad det är blir permanent suddig vid stillbild och klar vid rörelse. Är väll några exempel på fel som inte är super unika.

Att man då inte håller koll på vilka problem en nylanserad produkt kan ha och vilken feedback den får, tycker jag låter väldigt konstigt. Om du nu är carolin (Marketing Specialist) på asus så borde du vara ganska informerad om läget?

Av grahnen
Skrivet av HampZZ:

har gjort detta nu.
det jag ännu har problem med i BF4 är att jag har lite grön/röd aura runt spelare o vissa saker. samt att när jag rör musen är saker skarpare än när jag står stilla.
någon?

Av vad jag läst på rog forumet ang detta så är väll rekomendationen att testa alla OD lägen på skärmen och se om det gör någon skillnad. Annars var det och bereda sig på RMA. Du är iallfall inte ensam om suddig bild.

Av grahnen

Det var av den leveransen som kom till vissa butiker fick nu denna vecka.

Av grahnen
Skrivet av Mocka:

Spelade lite idag och försökte att inte tänka på det och det gick bra så jag vet inte längre hur jag ska göra Precis som du säger är det inte lätt att Googla fram liknande fel.

Ja då har jag testa en ny skärm sida vid sida med denna.

Jag skulle inte vilja säga samma problem men något bättre på den nya skärmen när det kommer till fonter/texter. Men den nya har ett generellt "brus" som syns mycket tydligare vid rörelse. Jag upplever också att på den nya blir det värst vid diagonal rörelse medans den gamla vid vertikal rörelse. Den gamla är tillverkad juli och den nya augusti.

Detta bör alltså vara ett problem som finns mer eller mindre på alla skärmarna. Sänker man OD till off så blir det lite bättre men då kommer blurren istället.

Av grahnen
Skrivet av UrbanHazard:

Någon mer än jag som får "out of range" då och då?, enda lösning är för mig är att plocka ut kabeln från datorn och koppla in den igen, sjukt wierd - men funkar..

Det ska vars en bug i nvidias senaste driver 340.52. Prova 337 istället eller invänta nästa.

Av grahnen

Tänk på att alla priser i usa skrivs ut utan moms. Dock är den inte så hög som våran. Sen vad jag sett så säljs den för 799 på de ställen som börjat sälja.

Av grahnen

Nää det är klart att en fungerande är bättre än en ny. Men får jag en skärm som är doa så borde jag kunna kräva en ny fungerade och inte en begagnad fungerande. I just detta fallet är jag helt övertygad att asus varit sugna på att få ut en unik skärm på marknaden så fort det går. För att kunna tjäna så mycket pengar som möjligt. Då har man tummat lite på kvaliten och då kan de ta sitt ansvar och inte lägga över detta på konsumenterna. Sen kan man inte ha "military grade" men jag tror säkert man har chansat lite när man ännu är ensam på marknaden.

Av grahnen
Skrivet av Skuggan74:

Det är så det fungerar, och din skärm dom tar in fixar dom och ger till någon annan. Du får med andra ord en garanterat fungerande skärm utan att vara utan. Vad är viktigast för dig egentligen, att den är ny från fabrik eller att den fungerar?
Du ska ju ändå bara spela på den det är ju inte en utställningspryl.

Men som sagt, det är en service dom ger, du kan ju lämna in din hos ÅF så får denne skicka den till Asus och du får vänta nån vecka på att få en refurbished tillbaks, upp till dig i slutändan.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag vet inte om jag tänker tokigt men.

Om jag köper en NY produkt som det är fel på vid leverans så vill jag ha en NY produkt utan fel. För det är det jag betalt för. Jag vill inte ha en utbytes produkt som är använd. Då kunde jag lika gärna köpt en demo produkt från första början till lägre pris.

Köper jag en produkt som är hel när den kommer men sedan går sönder är saken en annan. Då är det okej för mig att få en använd produkt som fungerar.

Av grahnen
Skrivet av Bascule666:

Kan du ge mig några länkar på detta? Vore intressant att testa samma scenario.

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?50004-PG278Q-vertical-stripes-esp.-in-3D-mode.&p=425033&viewfull=1#post425033

http://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?f=5&t=1177&start=30