Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin

@PalmiNio: synd att market share beräknas på units shipped och inte beräknas på vad gamers använder. Amd säljer jättebra till miners men det gör inget för deras mindshare.

Av Gainsgoblin
Skrivet av AMD-FX:

Nonsens, det är bara fel i skallen på Intelanvändare som letar fel bara för att det står AMD på processorn. Och sedan så dras det bara upp spel hela tiden. Tror inte att AMDs Ryzen med 8/16 C/T är huvudsakligen gjord för spel, dessa kommer senare med 4 kärnor med högre klock

Jag själv kommer i alla fall köpa den med 8/16 oavsett för vem orkar vänta på att det ska bli klart när man encodar om de stora frapsfilerna som ska upp till tuben.

Rimlig inställning. AMD har haft skit processorer för gemene man de senaste 10 åren eller något sånt så det är väl inte överdrivet konstigt att folk är skeptiska.

Av Gainsgoblin

Vad ska du ha musen till?

Av Gainsgoblin

Orkade inte ens uttala mig om musen seriöst först men okej jag kan offra mig.

Sensorn är dålig med dagens mått, den är tung och svindyr. Köp den om du vill men det är en dålig mus.
Den väger 180 gram, det är sanslöst tungt för en mus.

Av Gainsgoblin

@Gruarn: Då har nvidia saltat siffrorna om du menar att 25-30% av alla i världen som har tillgång till internet också har en speldator. Känns ganska långsökt i min värld.

Steam är inte perfekt nej, det har jag inte påstått heller. Det jag däremot säger är att steam är det bästa vi kan få och bör kunna ses som en bra källa till vad gamers i västvärlden använder. Fanns ju också någon stor webbutik i Tyskland som listade hur många av X produkt de sålt och det var väldigt nära steams procentsats sist någon tittade på det.

Kontenan blir att sålänge det inte finns något bättre och steam fortsätter ta random samples ur sin användarbas så är det så bra vi kommer få det.

Av Gainsgoblin

Ska du köpa en trådlös spelmus köper du logitech. G900 eller G403

http://www.elgiganten.se/product/spel-konsoler/tillbehor-pc-g...

Av Gainsgoblin

@Tumnus: och jag förklarade just varför steam är väldigt pålitligt i det här fallet. Du har uppenbarligen ingen aning om hur undersökningar fungerar eftersom du säger att det bara är fel utan att ge en förklaring.

Det enda man kan klanka ner på steam är att det inte är stort i Asien men i västvärlden har praktiskt taget alla som spelar steam installerat.

Av Gainsgoblin

@Tumnus: Ja det är förnekande att säga att steams hardware charts inte ger en väldigt bra bild. Säg något som ger en bättre bild eller förklara för mig varför steam charts inte ger en bra bild?

Av Gainsgoblin
Skrivet av Tumnus:

Faktiskt inte. Långt ifrån alla använder steam. Steam är ingen säker källa när det kommer till antal som faktiskt köper produkter. Den visar som mest vad steamanvändare gillar.

Alla behöver inte använda steam, det räcker med att en blandad grupp av människor använder steam. Jag är väldigt säker på att det inte bara är en viss kategori av människor som använder steam.

Steam är väldigt statistiskt säkert i det här fallet skulle jag säga, att säga emot det är bara löjligt och förnekelse.
24 Februari 2015 fanns det 125 miljoner aktiva använder av steam. Säg att det är över 150 miljoner nu så är vi väldigt konservativa. Med SRS bör man få ett väldigt bra underlag på vilken hårdvara en PC-spelare använder.

Av Gainsgoblin
Skrivet av EmilH:

I så fall följer din kropp inte de vanliga fysiska reglerna som gäller för alla andra människor, alternativt så förstår du inte hur mycket sämre du ser under tiden du möter dessa puckon med halv + dimljus.

Håller dock fullständigt med han. Aldrig blivit bländad av dimljus.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Swedish Berserk:

Det är helt sant. Det jag syftar på är deras systematiska höjning av priser efter varje generation. Räcker man tittar på GTX 1060 för bärbara datorer som går lös på 13.000 kronor och uppåt. Har svårt att tro att bärbara datorer med föregångaren GTX 960M gick på så mycket?

Då tror du fel. Laptops med vettiga grafikkort har alltid varit snordyra.

Av Gainsgoblin

@Bernd_P1: Försöker du säga att steam inte ger en väldigt bra bild så kan du lägga ner.

Av Gainsgoblin

@Broken-arrow: AMD måste ju hata att sälja produkter iaf med tanke på att dom blir krossade just nu enligt steamcharts

Av Gainsgoblin

@Sisyfos: Ja att dra slutsatser från battlefront är inte lätt med tanke på hur mycket kartor och varje game varierar utan något benchmark.

Av Gainsgoblin

@Sisyfos: vad jag läste dippar den till 57 iaf. Låter lovande i alla fall

Av Gainsgoblin

@Sisyfos: vad är värdet i din värld då? Det produkten kostar i råvaror? IP och R&D är inte värt någonting? Farligt tankesätt om vi vill ha utveckling. Det tar år att utveckla en produkt och under denna tid jobbar folk heltid på det, om företag inte skulle ta ut dessa så kallade överpriser skulle vi fortfarande använda datorer större än hus.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Sisyfos:

Om du tycker att vi blir "blåsta" på den stationära hårdvaran vi köper skulle du bara veta vad den faktiska hårdvarukostnaden för telefoner är

Processorn/SoC'n Qualcomm Snapdragon 820 kostar till exempel $62 för Samsung att köpa in för deras S7'or och hela telefonen i sig kostar $255.
Jämför sedan det med hela telefonens kostnad för oss konsumenter...

Källa: http://www.phonearena.com/news/Galaxy-S7-costs-Samsung-255-to...

Du tänkte inte så långt där va? Om bara delarna kostar 255 usd så glömmer du bort att allt detta ska designas, monteras, certifieras, testas, utvecklas mjukvara för och täcka upp garantiärenden. Att utveckla produkter är oftast skitdyrt jämfört med att tillverka produkten

Av Gainsgoblin

Det är ju ett listpris innan lansering som alltid ligger över vad priset blir. Sensationsrubrik.

Av Gainsgoblin

@farnebr1nk: tycker helt ärligt att det är trögt med bra erbjudanden överhuvudtaget. Inte ens lite sugen på något.

Av Gainsgoblin

@Naga: har en kompis som brukar vara relativt klar i juni så det finns tokiga människor.