Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin

Ska bli intressant att se vad AMD faktiskt visar, hoppas det är ett mer givande event än RX480 eventet.

Av Gainsgoblin

Du har en katastrofal CPU för csgo.

Av Gainsgoblin

Varför lägger du in ditt nick där då bilden cirkulerat på hela internet i två dagar redan och dessutom redan är länkad i tråden?

Av Gainsgoblin

Du borde inte köpa ett 1050Ti. Om du vill kan du köpa ett 480 från netonnet för 2300 och få dubbel prestanda.
Om du verkligen vill köpa ett kort från inet så dom monterar så köp ett 470 istället. Mycket mer prestanda för pengarna

Av Gainsgoblin

@Blomman90: Jag lämnar tråden med en kommentar om att det är poänglöst att argumentera med någon som inte förstår vad väsentligt är.

Till TS önskar jag lycka till men lägg inte för mycket tid på din ARN anmälan. Det kommer inte gå igenom.

Av Gainsgoblin

@Doktor_Krall: Jag tror du inte förstått vad nätneutralitet är. Att Mcdonalds kaffe är gratis är något alla kan ta del av, bara twitter kan ta del av att telia låter det vara gratis att twittra.
Netflix skulle aldrig få vara en ISP eller mobiloperatör just pga det exempel du skriver.

Man behöver inte välja tre nej men om du har tre kommer du garanterat välja en av de tjänster som inte kostar dig data vilket missgynnar alla nyetablerade företag.

Jag förstår din pik men du har fortfarande fel och förstår inte hur nätet påverkas om vissa tjänster alltid är gratis.

Av Gainsgoblin

För det första är ARN beslut inte rättsfall vilket jag påpekat för dig väldigt många gånger redan, det är en rekommendation från en nämnd.

Ditt första nämndbeslut 1996-6571 är helt olikt TS situation då det är NYA produkter med ett produktionsfel som säljs till nedsatt pris. Det verkar som du inte förstår vad oskälig kostnad är och att det är mycket upp till säljaren att meddela vad väsentlig kostnad är. Exakt som det är upp till köpare att meddela vad väsentlig tid är vid en reparation.
Enda anledningen att hon får något i ärende 1996-6571 är för att garantin om att dom var vattentäta satt kvar på stövlarna, utan denna garanti hade hon inte fått något.

3. Du får olika möjligheter vid köp på kredit dels eftersom i detta fall är det en tredje part involverad och dels för att du kan tillämpa vissa regler inom Konsumentkreditlagen.

4. Ja i det här fallet är det ganska poänglöst att anmäla till ARN då TS inte kommer få någon telefon för det priset, beställ bara den nya vita fyndvaran som länkats istället.
Ditt ärendenummer finns inte heller på google, zeteo eller karnov så jag antar du skrivit fel där?

5. Problemet är att all fysik åverkan på en produkt alltså vattenskador, krosskador och liknande faller inte på säljarens bevisbörda. Det övergår direkt till köparen att bevisa att dessa skador fanns där vid köpet annars är reklamationsrätten borta.
Man får anta att om telefonen är vattenskadad och det inte är ett större problem med att alla telefoner blir vattenskadade så är det någon som inte följt anvisningar.
Dessa 50CM är oftast väldigt väldefinierade med inget extra tryck, tvål och såpa gör att vatten tränger in lättare osv. Kort sagt vattenskydd på telefoner är att se som ett finare stänkskydd och det är väldigt svårt att göra något enligt lag om inte produkten har ett produktionsfel.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Blomman90:

Men vem har sagt att produkten måste vara exakt IDENTISKT på alla sätt och vis? En ny produkt är väl också unik om man ska hårdra det?

Webhallens fyndvaror klass 3 innebär:
Det är alltså en vara med små spår av användning, men det finns inga defekter/funktionsfel. Man kan därmed inte hävda att produkten säljs billigare för att den är defekt. Säljaren har dock möjligheten att ersätta med en likvärdig "fyndvara" utan defekter. Om någon sådan inte finns tillgänglig ska säljaren ersätta med en likvärdig vara (även om den är helt ny), så länge det inte innebär en oskälig kostnad. Så frågan handlar egentligen endast om det i sammanhanget är en oskälig kostnad. Något jag definitivt inte tycker.

Du köper det sista exemplaret av en TV. Det visar sig att TVn inte fungerar. Säljaren kan inte reparera TVn och TVn säljs inte längre, varken av säljaren eller någon annan butik. Du har i ett sådan fall rätt till en annan likvärdig produkt även om den inte är IDENTISK! Säger du emot mig om detta eller erkänner du att produkten inte måste vara identisk? Det är till och med så att ersättningsprodukten kan vara dyrare än den ordinarie.

Om man handlar på kredit, faktura eller kontant är helt oväsentligt. Konsumentköplagen gäller i alla dessa fall då ett avtal ingås mellan köparen och säljaren, oberoende av vilket betalsätt som väljs. Eller vad menar du skulle vara skillnaden?

Återigen, enligt ARNs rådande praxis är meddelandet TS fått att anse vara en orderbekräftelse.

När du nu utan motivering hänvisar till en av mina tidigare kommentarer undrar jag om du läst den helt ur sin kontext eller om du på allvar menar att en säljare får marknadsföra sin produkt med vilka egenskaper som helst, utan att sedan produkten lever upp till dessa löften?

1. Nej en ny produkt är inte unik, den är fabriksny och produceras eftersom. Det TS ska få är en produkt som har slitageskador och är begagnad och inte kan säljas som ny pga dessa slitageskador. En ny vara är aldrig likvärdig med en begagnad eller skulle du tycka det var okej som kund om du fick en begagnad vara tillbaks när du lämnar in din nya på reparation?

2. Gå och köp en TV som inte tillverkas längre och som säljaren inte kan reparera, du kommer få pengarna tillbaks om den är DOA. Det är säljaren som väljer om man vill ge ny produkt eller pengar tillbaks.

3. Skojar du? Det är irrelevant om man handlar via kredit och kontakt enligt dig. Jag vet inte ens vad jag ska svara här faktiskt annat än att du har inte ens en cykel längre.

4. Och återigen ARN's praxis är värd lika mycket som toapapper om företaget är av annan åsikt. Återigen kommer skillnaden mellan kredit och kontakt betalning vara relevant. Jag gillar hur du också är helt hundra på att, ARN skulle gå på konsumentens linje när det är ganska tydligt av lagtext och propositioner att det inte skulle hända.

5. Japp jag läste lite i tråden om iPhones och jag är väldigt fundersam på hur du vill få det till att fysisk åverkan är ett fel som säljaren svarar för dom första 6 månaderna eftersom vattenskador är fysisk åverkan. Har du någon bra förklaring?

Du har fortfarande inte hänvisat till någon tolkning som stödjer dig förutom hur du läst ARN's praxis vilket jag inte hittat, de flesta fall jag läst på ARN's hemsida just nu för skojs skull ger faktiskt rätt till säljaren.
Har du någon rättslig utbildning eller läser du bara lite och ångar på med din tolkning?

Av Gainsgoblin

Du förstår fortfarande inte att en begagnad produkt är UNIK i sig och det är OMÖJLIGT att leverera en likadan vara för återförsäljaren.

Jag vet inte hur jag ska förklara mer att TS inte kommer få en ny produkt annat än på goodwill. Det hade varit en helt annan sak om TS hade köpt en ny telefon till rabatterat pris men nu är det en fyndvara som är unik.

Tvärtittade lite på dina tidigare kommentarer där jag ser att du tror man kan reklamera en vattenskadad telefon inom de 6 första månaderna vilket får mig att tro att du är lite vild i dina tolkningar av lagtext.

Vi kan också gräva i det faktum att TS handlat på kredit och inte har betalt någon produkt själv än utan klarna är en del i avtalet men det blir ganska snårigt då.

Faktum kvarstår också att det ingenstans står att det är en orderbekräftelse TS fått

Av Gainsgoblin

@Blomman90: 12 § 2 stycket.
Lägg ner nu. Anser du att en återförsäljare ska äta 25% av priset på en vara så skulle det inte finnas många butiker kvar.

Domstolen och ARN har inte alls samma tolkningar varje gång heller. Företag följer oftast ARN's rekommendationer men det finns också exempel på större företag som valt att motstrida sig ARN's beslut.

Prop 1989/90:89 s 76 om du vill läsa mer om bakgrunden till 12 §

Av Gainsgoblin
Skrivet av Doktor_Krall:

Tror mycket väl jag förstår vidden av det. De kunde ju sålt en Loka, men om de bjuder på kaffet uppmanas ju folk indirekt att inte välja själva.

Nej du förstår inte alls. Bjuder dom alla på kaffe är det ingen som gynnas eller missgynnas.

Av Gainsgoblin

Mafia 3, efter att jag verkligen gillat ettan och tvåan så hade jag höga förhoppningar på trean men har inte ens övervägt att starta det på ett bra tag nu pga hur repetivt det är.

Av Gainsgoblin

Det står ingenstans att det är en orderbekräftelse han fått däremot, han har fått preliminär information om sin beställning. ARN är också som tidigare sagt inget tvingande organ så vad arn har som praxis och vad som egentligen gäller kan skilja sig.

Avtalet bryts ju dock för att varan är slut och det inte går att fixa en ny vara utan väsentlig kostnad för säljaren så där faller det också.

Av Gainsgoblin

Det står ju i mailet att informationen är preliminär och kan ändras. Du kommer inte få någon telefon från det där mailet iaf.

Av Gainsgoblin

Jag var bara mer nyfiken på om du märkte någon skillnad.

Av Gainsgoblin

@Hugligan: https://www.moon-audio.com/silver-dragon-headphone-cable-v3.h...

Verkar vara gjord av silver. TS är det någon större skillnad på en sån kabel och en vanlig? Känner jag måste fråga.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Pan.Pan:

När kostade lurarna så lite? Dem jag hittar nu går för 2500kr. Känns ju lite konstigt att priset dubblas efter launch. Eller ni kanske köpte dem under Black-weekend?

AmazonUK hade dom för under 1000 kronor för någon vecka sen. Såg komplett hade dom för runt 1700 förra veckan tror jag.

@Screenwalk håller med, kan röra mig lika långt som wifi går i min faraday bur till lägenhet så täckningen är riktigt bra, stått och diskat idag och haft samtal utan att någon tyckt det hörts att jag diskat. Har faktiskt inte tagit av mig dom idag alls och dom känns fortfarande bekväma.

Av Gainsgoblin

@BergEr: Nu är jag inte någon audiofil men nog är ljudet helt okej och minst lika bra som mina gamla M50's med ett asus xonar ljudkort skulle jag vilja säga. Man får inte mycket för 600-800 kronor idag när det gäller hörlurar. Ska bli kul att jämföra med 598CS lurarna jag beställde hem också så vi får väl se vilka jag föredrar.

Till TS lurarna är nog så dyra för att det inte finns många konkurrerande produkter. Köpte mina från Amazon när dom kostade 1000 kronor och för det priset är jag relativt nöjd.

Av Gainsgoblin

@Doktor_Krall: Inget? Att bjuda alla på morgonkaffe är inget problem alls, tror inte du förstår problemet alls.

Av Gainsgoblin

@RainesX: Nej varken telia eller tre har lagt till fler tjänster sen det lanserades vad jag vet.