Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin

@Amour: nu är ju dock esea helt dött i Europa och man tar sig till rank a på någon månad om man spelar bara då esea ranking systemet bara är grind.

Du svarade inte på min fråga.

Av Gainsgoblin

Du är i Europa så du lär satsa på fpl istället för rank s. 11 timmar om dagen utan att nå rank s eller fpl låter dock inte superlovande med tanke på att rank s och fpl blir enormt mycket lättare att nå om man har tid att spela mer pga hur systemet är uppbyggt. Kvalat till fplc någon gång eller master League finals?

Låter kanske riktigt pessimistisk men då är jag också och lallar i samma matcher som dig skulle jag tro.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Dem8n:

Creative...Jag har fortfarande ett starkt minne kvar av hur lång tid Creative tog på sig att få fram nya drivrutiner till Windows 7. Ett helt år utan fullt fungerande ljudkort, och nu ska de in på fler marknader...Undvik detta märke kära forumvänner, det kan innebära att ni blir tvungna att köpa nytt om Microsoft släpper en större uppdatering.

Skickades från m.sweclockers.com

Inte för att vara sån men det fanns väldigt många fungerande tredjepartsdrivrutiner runt windows 7 tiden. Ja det var riktigt dåligt av creative att det tog sån tid men jag tycker det är ganska imponerande att ett ljudkort som släpptes 2005 fortfarande har stöd.

Av Gainsgoblin

@sAAb: just ja, minns det läckt ut men threadripper hade jag aldrig tänkt på.

Av Gainsgoblin

Sant, men HT är något som är etablerat och de flesta människor vet vad det är. Kom faktiskt inte på vad amd har tänkt kalla sin motsvarighet.

Av Gainsgoblin
Skrivet av GarfieldPower:

Aha, lagom förvirrande när vissa skriver 4C/8T och andra 4C/4T. Kommer vi se modeller utan SMT eller kommer AMD satsa hårt med SMT?

Hur är det förvirrande? 4/4 är 4 cores där varje core kan köra en thread. 4/8 är 4 cores där varje core kan köra två trådar genom Hyperthreading eller SMT som AMD kallar det.

Av Gainsgoblin

Möjligtvis, hade varit kul att se ett test med CPUerna på kanske 4,2 Ghz vilket bör vara en väldigt rimlig hastighet att uppnå.

Av Gainsgoblin

@Yoshman: Nu länkade jag ju dock prestanda vid samma klockfrekvens för att visa att det finns fördelar med fler kärnor om du hade tittat lite mer noga. Klart att en CPU som går nästan 1 Ghz snabbare i stock utförande kommer prestera bättre i applikationer som kanske inte skalar perfekt med trådar. Att säga att mer trådar inte gör någon skillnad känns däremot fel.

Är ju exakt samma sak här: http://www.sweclockers.com/test/23087-intel-core-i7-7700k-och...

Att färre kärnor gör det lättare att nå högre klock väger dock upp mycket men det ska bli kul att se hur AMD klockar med många kärnor, gamla FX cpuerna klockar väl bra med sina 8 cores ändå?

Av Gainsgoblin

@Wicker: Otroligt dåligt, 2800 för ett 1060 3 GB när du får ett RX480 som utpresterar och har mer minne för 2449

Av Gainsgoblin
Av Gainsgoblin

@LeVvE: Håller helt med, att köpa 4/8 eller 4/4 idag känns inte alls värt det. Minst 6/12

Att 6600k sålde så bra förstår jag inte, trenden mot fler kärnor har varit väldigt tydlig även för människor som bara spelar.

Av Gainsgoblin

@Serzarian: Intel bryr sig dock minimalt om att ta marknadsandelar då dom redan dominerar så mycket. Kostnaden för att tillverka en CPU är minimal utan det enda AMD behöver bry sig om är hur snabbt dom vill ta igen R&D kostnader och hur snabbt dom vill att deras marknadsandel ska växa, att lägga sig för dyrt kommer inte hjälpa.

Om Zen nu är lika bra som intel motsvarigheter är priset motiverat men jag vet inte om jag tycker det är det bästa draget för AMD. AMD behöver mindshare och inte $1000 produkter.

Av Gainsgoblin

Pröva flasha din router med någon tredjepartsmjukvara. Var i samma tankar men drog in padavan på min router och sparade 1000 kronor istället.

Av Gainsgoblin

@eucalyptus: man går efter lagen där det står likvärdig produkt. Likvärdig produkt är prestandan.

Du ska inte gå med vinst på garantiärenden vilket du skulle göra om du fick ett nytt kort för 9k 18 månader senare tex.

Av Gainsgoblin

@eucalyptus: du hade dock inte haft någon rätt till det. Varje butik hade, gett dig ett 1070.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Ruzikx:

Om latensen på minnen i 2133mhz gör upp för den lägre hastigheten mot minnen med 3000mhz. Alltså om båda konfigurationerna får samma respondstid, då borde man inte se någon skillnad nej.

Dålig bilanalogi följer:
Du har två bilar, den ena går 45 och den andra går 50. Den som går 50 rymmer två personer och den som går 45 rymmer 4. Vilken bil fraktar mest människor på en given tid?

Av Gainsgoblin
Skrivet av OldComputer:

Sidan känns väldigt seriös altså. Speciellt med tanke på reklamen och pornografin dom har i slutet på sidan.

Kallade du just Anandtech oseriös? Herregud folket på sweclockers numera alltså...

Av Gainsgoblin

Du tror alltså på allvar att dom kör tightare timings på högre hastighet och medvetet kör lösare timings på lägre hastighet för att förvanska resultaten?

Här är ett exempel på hur det ser ut när man redovisar timings.

http://www.anandtech.com/show/10602/memory-frequency-scaling-...

Av Gainsgoblin

@Ruzikx: Det är dock bandbredd på minnena som brukar vara en bottleneck, du får gärna hitta något som säger något annat.
Du antyder också att DF har sämre timings på de långsammare minnena vilket vi vet inte stämmer i något fall.

Du säger själv att tillverkare skjuter Mhz i taket till kostnad av timings vilket är exakt vad @Aleshi säger.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Bewise:

Inom vilka många områden har du sett bottlenecks?

Skickades från m.sweclockers.com

Nu skrev jag inte ett ord om områden utan bara att jag sett många memory bottlenecks i benchmarks. Här har du ett exempel
https://youtu.be/gYb0y8LNAVI?t=3m