Permalänk
Medlem

De är Intels svar för att dom själva vet vilken värdelös värmeöverföring de är på deras processorer när IHS och DIE är limmade istället för fastlödade.

Du får delida cpun själv och hoppas på bättre temps och att cpun håller, annars ser dom framemot att du köper dig en ny intel cpu.

Visa signatur

Corsair 7000D Airflow > 2x Alphacool NexXxus 420mm Rads > EK Quantum Kinetic TBE 300 >
AMD 5900X > Aorus X570 Master > G.Skill 32gb @ 3733mhz CL14 > 6900XT Liquid Devil Ultimate
Skärmar: > Acer 31,5" 2160p@144hz > 27" 1440p@60hz
Garaget.org > Ford Focus ST mk3 Stage 2

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Hankburger:

Lägligt nog skippar du exakt vad Intel hypade för att ironiskt nog mena att "framtiden" kommer att göra tekniken bättre. Samma sak som du mer eller mindre suttit och skjutit i sank i Ryzen trådar.

Delen som är markerad med fet stil är ironiskt nog även det folk säger. Att Optane inte är i närheten av vad Intel ville få det till.

Vet inte vad det ironiska i det är. Vad som är lite skrämmande är hur usel folks läsförståelse verkar vara, menar inte dig här utan mobben som varit så upptagen med sina högafflar och facklor att de missat att Optane != 3D Xpoint.

De som sågar tekniken verkar göra det baserad på att Optane inte ger den prestanda som de anser Intel utlovat, men huvudfokus har alltid legat på 3D Xpoint, Optane är bara den första produkten där man använder 3D Xpoint minnen och där är det tekniskt omöjligt att nå de flesta av de prestandanivåer man pratat om då t.ex. latens begränsas av NVMe!

Först när 3D Xpoint finns som RAM-stickor vet vi med säkerhet om tekniken håller vad man lovar. För tillfället är det inte möjligt då man inte färdigställt en standard för 3D Xpoint på RAM-bus. Så vill understryka att jag inte hävdar att allt Intel skrivit om 3D Xpoint är sant, vad jag hävdar är att i detta läge går inte det att avgöra då 3D Xpoint begränsas av NVMe och huvudpoängen har från start med 3D Xpoint har varit att den till skillnad från NAND går att effektivt adressera på bytenivå, den har långt lägre latens och kan skrivas fler gånger (och jämfört med RAM kan man spara ungefär en tiopotens mer data per volymenhet). Alla dessa egenskaper är kritiska för huvudnumret där 3D Xpoint används som icke-volatilt internminne.

Optane är precis som de flesta v1.0 av ny teknik framförallt något man måste få ut på marknaden för att visa att tekniken har en relevant plats på någon/några marknadsområden och kanske än mer visa att den fungerar. Trots begränsningarna i NVMe-gränssnittet blir ändå resultatet den största förbättringen i prestanda vid lågt ködjup (ett väldigt vanligt användarfall, framförallt på skrivbordet) sedan SSD introducerades. Hur är det en flopp enligt någon rimlig definition av ordet?

Är det verkligen att skjuta Ryzen i sank när man t.ex. pekar på att vissa problem är omöjliga att köra effektivt på flera kärnor (och har i vissa fall till och med visat hur detta kan bevisas, men gissar att beviset flyger över de flestas huvuden då inte ens speciellt många programmerare lär vara medveten om hur man bevisar något sådant).

Och är det att skjuta Ryzen i sank när min åsikt är att Ryzen 5 > Core i5. Visst, anser att i7-7700K i genomsnitt är den bästa desktop CPUn just nu. Det går inte att "bevisa", men tycker jag förklarar vad min personliga motivering till detta är: i korthet är det att om man tar ett stort antal applikationer som typiskt används på skrivbordet så kommer i7-7700K vara snabbast i en förkrossande majoritet av fallen (och råkar vara så att det även stämmer för de program jag personligen kör, något jag MÄTT mig till då jag har tillgång till massor med olika CPU-modeller).

Ovanpå det får man även en viss ökning i fall som är I/O-bundna, i alla fall om man sitter på en högpresterande NVMe-baserad disk (behöver inte vara Optane, fungerar även med de snabbaste NAND-baserade diskarna ).

Brukar också påpeka att detta är i genomsnitt, finns absolut områden där Ryzen 7 är ett bättre val. Finns till och med områden där Broadwell-E har bättre pris/prestanda än både Ryzen och i7-7700K, de fallen är dock väldigt få men för de som t.ex. jobbar med flödessimuleringar kanske det totalt kvittar om E-serien har sämre pris/prestanda på i stort sätt allt annat.

Mängden "alternativfakta" när det gäller Ryzen är tyvärr löjligt hög i forum. Förstår inte varför folk ser ett värde att skriva inlägg där i princip allt som skrivs är rykande färska från en plats med extremt få soltimmar. Har svårt att släppa sådan och då dessa alternativa fakta har en viss bias för AMD och mot Intel/Nvidia får det tydligen de som invänder mot inläggen att framstå som anti AMD och pro Intel/Nvidia. Om det finns faktafel, angrip dessa. Om det är INTE finns faktafel men du ogillar svaret, intala dig själv att det är helt OK att önska ett annat resultat än vad som är fallet i verkligheten, men det blir tyvärr inte sant bara därför.

Trådar som den här borde visa med brutal tydlighet att det finns rätt många som trots att de aldrig skulle köpa en CPU från Intel ändå har massor med åsikter kring deras produkter. Vad är egentligen problemet när en produkt är validerad att fungera korrekt upp till en viss temperatur, de som klagar verkar inte ha några stabilitetsproblem, de har inte problem med "throttling" och många har valt att köra sina CPUer utanför specifikation (d.v.s. utan för det område där kretsen validerats)?

På något sätt har en stor andel "entusiaster" fått för sig att någon temperatur de verkar gripit mer eller mindre i luften aldrig får överskridas, gör den det är det absolut ett problem! Att temperaturen sedan varierar kraftigt kan ju inte bara vara bra. Varför det skulle vara dåligt verkar ingen riktigt ha något svar på, men i något läge har tillräckligt många bestämt sig för att det är minsann fel och här måste bara högafflarna och facklorna få jobba!

Sanningen här är absolut att temperaturerna är högre hos i7-7700K än de flesta andra desktop-modeller, men den är designad att tåla detta då det är ett krav givet TDP och kretsens storlek. Är också sant att temperaturerna hos Skylake och än mer Kaby Lake kan variera väldigt mycket på väldigt kort tid. Men då folk inte verkar se stabilitetsproblem finns ju egentligen inget problem, är ju tvärt om så att rätt många lyckas pressa denna modell en bit till med överklockning och fortfarande inte ser stabilitetsproblem.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Avstängd
Skrivet av MrShizzle:

Fast processorn tar inte skada av att du överklockar den, den tar skada ifall den blir överhettad/för hög volt.
Principen är densamma i jämförelse med bilen.
Den KAN köras snabbare, men rekommendationen är fortfarande inte att göra det.
Det blir problem med temperaturen och eventuellt andra problem.

Jag förstår inte vad som är fult gjort.
Du köper en processor som har upplåst multipel, dvs du kan ENKELT överklocka den.
Vad säger att du de facto ska kunna sparka upp den flera hundra MHz utan att det ska få eventuella följder av högre temperatur etc?

Rent krasst känns det som ytterligare ett scenario där personer förväntar sig något utöver det vanliga och sen klagar bara av rent missnöje. Observera att det här inte är riktat mot dig @Hankburger, utan det är min allmäna uppfattning av den här tråden och många fler.

Har den en upplåst multipel och Intel BOKSTAVLIGEN MARKNADSFÖR den som överklockningsbar så är detta fult. Det är som att marknadsföra sagda bil att man kommer upp i 280 KM/H men samtidigt mena att man inte borde köra den i den hastigheten. Där är problemet.

Visa signatur

Intel pentium III xeon 667 // Intel 815EG // 3dfx Voodoo 5 5500 // 125mb samsung DDR // 250W PSU //

Permalänk
Medlem

@Jompa79:

Jag har provat med vcore på 1.20V men den startade om. Provar just nu med 1.22V för o se ifall det blir mer stabilt. Återkommer med temps / vcore när jag funnit en stabil nivå.

Visa signatur

PC1: Ryzen 7 2700X / Noctua NH-D15 / GTX 1080 / 16GB 3200MHz DDR4 / Win 10 / Asus Rog Strix X470-F / 500GB SSD / Define C
PC2: i7 7700k / Cryorig C7 / GTX 1060 6GB / 32GB 3200MHz DDR4 / Win 10 / Asus Strix Z270F / 500GB SSD / In-Win 904
PC3: i5 3570k / Be Quiet pure rock / GTX 960 / 8GB 1600MHz DDR3 / Win 10 / ASRock P67 Extreme4 / 80GB SSD / AeroCool Shard TG

Permalänk
Medlem

9590

@jOnÄTÄn: Min 9590 jag hade gick inte över 60 grader i spel med 120 mm radator med Dubbla grafikkort i ett h440.
Ett Asus 290 och ett Evga 980. Hade 2 fläktar på den 120 kylaren. Men hade inga problem med den cpun.
Sitter med en i7 7700 idag och går inte över 45 grader i något spel men oavsett om det är AMD eller Intel så finns det för och nackdelar.. Gillar de bägge två

Permalänk
Medlem
Skrivet av Surxx:

@jOnÄTÄn: Min 9590 jag hade gick inte över 60 grader i spel med 120 mm radator med Dubbla grafikkort i ett h440.
Ett Asus 290 och ett Evga 980. Hade 2 fläktar på den 120 kylaren. Men hade inga problem med den cpun.
Sitter med en i7 7700 idag och går inte över 45 grader i något spel men oavsett om det är AMD eller Intel så finns det för och nackdelar.. Gillar de bägge två

En 9590 och dubbla grafikkort på en 120mm radiator låter lite otroligt. Sedan är det sällan spel belastar alla 8 kärnor hårt.
Jag hade säkert haft kvar datorn om det inte vore för att jag ville ha mini itx och då lämpade sig en 6700 med en tdp på 65w bättre än 9590 med 220w tdp.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av wingman92:

är det så pass stor skillnad på 7600k och 7700k ? kör min 7600k på 5.0 GHz me 1.325 volt och den får max temp på 65 grader med en Corsair h100iv2

Ca 25% i prestanda i Cinebench då jag testade dem.
7700k går dock varmare pga HT

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@jOnÄTÄn: Behöver inte mer än det. Gick runt och skröt om att jag hade de medans andra satt med 9590 med 240 och ett grafikkort - "Man behöver 1000 watt och en 240 radiator för att driva en 9590 ".
Synd att jag inte har kvar bilderna jag fotade innan jag sålde den cpun då jag har två FX processorer till.
Men ingen lär ju tro mig ändå .

Permalänk
Medlem
Skrivet av NukeHenk:

Skulle behöva tips på va man ska göra för o sänka temps utan o sabba garantin på mina 7700k? Ska jag prova o köra vcore manuellt o börja på kanske 1.25V o går neråt/uppåt?

Skickades från m.sweclockers.com

Skriv gärna i rätt tråd för kylning/överklockning så kan denna fortsätta on topic.
Mitt tips är att sänka CPU PLL OC Voltage. Sätt den på 1,1v.
Ligger den på 1,2v nu eller högre så vinner du säkert 10° i temp.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Surxx:

@jOnÄTÄn: Behöver inte mer än det. Gick runt och skröt om att jag hade de medans andra satt med 9590 med 240 och ett grafikkort - "Man behöver 1000 watt och en 240 radiator för att driva en 9590 ".
Synd att jag inte har kvar bilderna jag fotade innan jag sålde den cpun då jag har två FX processorer till.
Men ingen lär ju tro mig ändå .

Hade du grafikkorten i loopen eller för sig? För har du inte grafikkorten i loopen, Så är det inget konstigt men lyckades du kyla en 9590 och två grafikkort ( vilka grafikkort?) på en 120mm radiator är jag intresserad av vad det var för radiator. Och klarade det av att kyla när processorn faktiskt arbetade 100% i ex occt?

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Surxx:

@jOnÄTÄn: Behöver inte mer än det. Gick runt och skröt om att jag hade de medans andra satt med 9590 med 240 och ett grafikkort - "Man behöver 1000 watt och en 240 radiator för att driva en 9590 ".
Synd att jag inte har kvar bilderna jag fotade innan jag sålde den cpun då jag har två FX processorer till.
Men ingen lär ju tro mig ändå .

Jag tror dig, min FX 8350 drar inte i närheten av 125W i spel.
Orsaken är ju enkel, inget spel använde alla kärnor.
https://www.nordichardware.se/test/cpuchipset/amd-fx-8350-i-t...

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

@jOnÄTÄn: Jag körde ett Asus R9 290 och ett EVGA GTX 980. Såg att man kunde köra så i Direct x 12.
Var tvungen att ha 290 över 980t för annars droppade den till 45 fps men satt jag med skärmen i 290t och 980t .
Då låg ja i 100 max . Har aldrig kört någon form av program för att stress testa på det sättet. Spelar bara ! :).
Kylare är en gammal Cooler Master Seidon 120m. Funkar ovanligt bra. Fläktarna vrölar lite som ett plan ska lyfta men den kylde ändå.
Men när farsan hade sin 9590 med 240 radiator eller 260 i h440t blev den för varm i taket så han köpte en ny låda.
Men jag norpade h440t mot mitt gamla fractal desing XL R2.

Permalänk
Medlem

@Ratatosk: Kan säga detta med, Sätter jag in mitt Zotac 1080 med min gamla fx 6300 så hänger den med min i7700..
Det är galet... Spelar jag wildlands som ett exempel. så har jag 35-60 med ryck och lagg med i7 7700 medans fx 6300 får samma fps och rycker och laggar mindre "Aldrig överklockad". Kändes väldigt udda.
Min nya i7a bör ju vara betydligt bättre men ändå så hänger min Fx 6300 med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Surxx:

@jOnÄTÄn: Jag körde ett Asus R9 290 och ett EVGA GTX 980. Såg att man kunde köra så i Direct x 12.
Var tvungen att ha 290 över 980t för annars droppade den till 45 fps men satt jag med skärmen i 290t och 980t .
Då låg ja i 100 max . Har aldrig kört någon form av program för att stress testa på det sättet. Spelar bara ! :).
Kylare är en gammal Cooler Master Seidon 120m. Funkar ovanligt bra. Fläktarna vrölar lite som ett plan ska lyfta men den kylde ändå.
Men när farsan hade sin 9590 med 240 radiator eller 260 i h440t blev den för varm i taket så han köpte en ny låda.
Men jag norpade h440t mot mitt gamla fractal desing XL R2.

Ja där har du förklaringen du körde enbart processorn på vatten. Det jag ställde mig frågande till var att du lyckades kyla en 9590 + 2st grafikkort på enbart en 120mm radiator. Men kör man de med varsin kylare och dessutom inte belastar processorn med annat än spel fungerar det antagligen.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Medlem

@jOnÄTÄn: Har aldrig gjort sådana tester som folk gör. Är inte av mitt intresse.
Kollar heller inte på benchmarks för tycker att många inte stämmer. För jag får en helt annan fps när jag spelar mot vad folk visar på nätet.
Så det är ju mitt svar på att jag bara spelar på mina datorer.
Jo det är endast cpu på vatten resten går på luft.
Mvh Surxx

Permalänk
Medlem

Om man klockar en CPU och den går sönder då gäller väl inte garantin ?
Det bör ju slita mer att klocka en cpu om man gör det ?.
Så även om en CPU går att överklocka så bör man väl inte?.
Förstår inte allt stå hej med överklockning, det behövs ju knappt

Permalänk
Medlem

Ser att detta dyftats ett tag nu.
Är det fler än jag som undrar hur Intel tänker här?
De marknadsför K-serien som över klockningsbar, de säljer "överklocknings"-försäkringar och sedan går de ut med ett sånt här uttalande?

Är Intel så stora att de inte längre kan ge en koncis kommunikation?

För övrigt tycker jag att deras säkerhetsbug i i-generationen borde diskuteras mer.
Helt skandalöst att varenda i-generation har denna brist, och de känt till det men inte gjort något åt det. Kanske för att någon treställig Amerikansk underättelseorganisation bett dem att inte göra det?

Permalänk
Inaktiv

Core-arkitekturen maxar runt 5-5,5GHz. Det där därför trots den 7:e iterationen inte leder till att frekvensen stiger lika bra.t Jag kör min 2500K i 4,5GHz. Som jag har förstått så har Intel ALDRIG promotat överklockning överhuvudtaget. K-modell betyder upplåst så att du även kan höja multipeln ovanför standard multipel. Däremot så kan du alltid sänka den. 7700K kör 4,2GHz out-of-thebox och det lämnar inte så mycket utrymme att överklocka.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ThomasLidstrom:

Ser att detta dyftats ett tag nu.
Är det fler än jag som undrar hur Intel tänker här?
De marknadsför K-serien som över klockningsbar, de säljer "överklocknings"-försäkringar och sedan går de ut med ett sånt här uttalande?

Är Intel så stora att de inte längre kan ge en koncis kommunikation?

Jag tror mer det handlar om att tillräckligt många köper intel-processorer, oavsett hur de beter sig, så de har råd med sådanna här klumpigheter.

Ett numera klassiskt exempel med ett annat företag med liknande beteende är ju Apple med sin "det är inte fel på antennen, det är du som håller telefonen fel".

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Jag tror mer det handlar om att tillräckligt många köper intel-processorer, oavsett hur de beter sig, så de har råd med sådanna här klumpigheter.

Ett numera klassiskt exempel med ett annat företag med liknande beteende är ju Apple med sin "det är inte fel på antennen, det är du som håller telefonen fel".

Exakt!
Helt ok att Intel har brister i sin HW i nästan en hel dekad, men om AMDs helt nya CPU skulle prestera under förvärväntan i spel är den kass....

Permalänk
Medlem

Läste en artikel om detta på wccftech. Hade då precis fått hem 7700k till mitt första datorbygge.
Men jag tyckte artikeln lät lite överdriven på vissa punkter. 90 grader i idle eller låga laster med "stock" inställning låter orimligt om det inte är någon som monterat något fel.

Jag tyckte iallfall att det var spännande att se vad min processor hade för temps och nu när jag testat den i ett par olika stresstest och benchtests så ser jag i alla fall inga höga värden.

Max tempen är 65*C vid full belastning 4525 MHz (ca 1,22V)
Vid idle eller låg belastning ligger den stabilt på 28-30*C

Detta med en 300kr CM 212 EVO luftkylare med medföljande kylpasta och stock inställningar.

Så det var inga problem för mig, men jag kanske har haft tur.

Visa signatur

Datorn: Asus Maximus Formula IX, Delid Intel 7700k, Asus Geforce 1080ti Poseidon, G.Skill Tridentz RGB 32GB CL15 3000Mhz, Custom Vattenkylning

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dave_001:

Läste en artikel om detta på wccftech. Hade då precis fått hem 7700k till mitt första datorbygge.
Men jag tyckte artikeln lät lite överdriven på vissa punkter. 90 grader i idle eller låga laster med "stock" inställning låter orimligt om det inte är någon som monterat något fel.

Jag tyckte iallfall att det var spännande att se vad min processor hade för temps och nu när jag testat den i ett par olika stresstest och benchtests så ser jag i alla fall inga höga värden.

Max tempen är 65*C vid full belastning 4525 MHz (ca 1,22V)
Vid idle eller låg belastning ligger den stabilt på 28-30*C

Detta med en 300kr CM 212 EVO luftkylare med medföljande kylpasta och stock inställningar.

Så det var inga problem för mig, men jag kanske har haft tur.

Jag skulle snarare säga att de som har fått en väldigt varm 7700k har haft otur.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem

@ClintBeastwood: Absolut, det är nog ett bättre sätt att uttrycka det på

Visa signatur

Datorn: Asus Maximus Formula IX, Delid Intel 7700k, Asus Geforce 1080ti Poseidon, G.Skill Tridentz RGB 32GB CL15 3000Mhz, Custom Vattenkylning

Permalänk
Avstängd
Skrivet av jOnÄTÄn:

Så om din musik ger mig tinnitus pga jag spelar skiten på väldigt hög volym kan jag hålla dig ansvarig då?

Det där är ju inte ens samma sak..

Som att jämföra ''du kan ju inte simma, så varför flyger du inte''

Helt irrelevant till tråden..

Visa signatur

-Stäng av snabbstart i ditt Windows.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag skulle snarare säga att de som har fått en väldigt varm 7700k har haft otur.

Japp och mycket okunskap att starta sådana här trådar innan man läst fakta innan man drar alla 7700K över kammen.

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av anon200632:

Japp och mycket okunskap att starta sådana här trådar innan man läst fakta innan man drar alla 7700K över kammen.

Har du ens läst första inlägget i tråden?
Verkar inte så.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon200632:

Japp och mycket okunskap att starta sådana här trådar innan man läst fakta innan man drar alla 7700K över kammen.

Och det gör inte Intel då menar du? De sägwer ju att man inte bör överklocka 7700K, rent generellt. För övrigt extremt ryggradslöst och fullständigt fegt att så uppenbart spy galla över mig och min tråd utan att ens ha ruter nog att citera. Ynkligt!

Jag tar det igen... Detta är alltså ett citat från INTEL SJÄLVA!!!

"We do not recommend running outside the processor specifications, such as by exceeding processor frequency or voltage specifications, or removing of the integrated heat spreader (sometimes called ‘de-lidding’). These actions will void the processor warranty."

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Man tycker ju att Intel borde sätta ihop CPUn på ett sådant sätt så folk inte behövde göra "de-lidding"

Permalänk
Skrivet av Ozzed:

http://wccftech.com/intel-i7-7700k-owners-flood-forums-with-o...

Så... Intels svar till de som fått otrervliga värmeproblem med sina 7700K-prollar är att processorn inte bör överklockas... Jag tänker att varför är det då en K-modell för?

Så bra var det med det nyaste.. Förstår din frågeställning dock.

Har läst en hel del om hoppande temperaturer på dessa.

Processor Base Frequency 4.20 GHz med Max Turbo Frequency 4.50 GHz utan överklockning är väl inte så illa ändå.

Skrivet av Megacrash:

Man tycker ju att Intel borde sätta ihop CPUn på ett sådant sätt så folk inte behövde göra "de-lidding"

Håller helt med om det. Först köpa CPU dyrt och sedan kanske behöva göra delidd som kan äventyra processorn på ett inte positivt sätt om det inte görs korrekt.

Visa signatur

R5 | i5 12600K | RTX 3060 | Z690 | 16 GB RAM | 1 TB M.2 SSD | 3xNH-A14 | NH-D15S | 750 W PSU

Permalänk
Medlem
Skrivet av jOnÄTÄn:

Så om din musik ger mig tinnitus pga jag spelar skiten på väldigt hög volym kan jag hålla dig ansvarig då?

Förstår hur du tänker.
Men kanske lite fel jämförelse. Ozzed's musik kan spelas så högt att man får tinnitus och kan spräcka det mesta. Men han producerade den inte för den möjligheten eller det ändamålet. Intels (K) processorer säljs just med överklockning som möjlighet vilket Intel mer än gärna visar, för även turboboost technology är överklockning.
Och jag kan inte se att @Ozzed skriver (spräck gärna hörseln med min musik) någonstans, vare sig i signaturen eller på hans hemsida.

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!