#vulkan

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

51

Cryengine får stöd för Vulkan och DirectX 12 under hösten

Stöd för nya gränssnitt på grafikfronten rullar sakta men säkert ut i spel. Crytek har nu de två senaste tillskotten, Vulkan och DirectX 12, på ingång i spelmotorn Cryengine.

62

Djupdykning i Asynchronous Compute

Efter några år under radarn började Asynchronous Compute beskrivas som ett trumfkort som var inbyggt i AMD:s grafikkort. Frågan är dock vad tekniken innebär, egentligen.

45

Doom-demo får stöd för Vulkan

Doom i 2016 års tappning fick stöd för lågnivågränssnittet Vulkan för några veckor sedan men demoversionen har saknat detta stöd, något som Id Software nu har åtgärdat.

72

Id Software förklarar valet av OpenGL/Vulkan

Id Softwares senaste del i spelserien DOOM är relativt unikt i det att spelet använder OpenGL och Vulkan istället för DirectX. Nu har utvecklarna förklarat motiveringen till valet.

127

Doom får stöd för Vulkan

Det har sedan tidigare varit känt att Id Softwares nya speltitel Doom skulle få stöd för mjukvarugränssnittet Vulkan — och igår landade uppdateringen.

44

AMD släpper Radeon Software 16.5.3 med stöd för Vulkan i Dota 2

Valve implementerade nyligen stöd för grafikgränssnittet Vulkan i Dota 2. I samband med detta släpper nu AMD en ny drivrutin med stöd för detta, nya titlar och diverse buggfixar.

43

Id Software visar Doom med Vulkan – på Geforce GTX 1080

Det börjar dra ihop sig till nya Doom, Id Softwares återstart av klassiska spelserien. Nu framkommer det att titeln även får stöd för gränssnittet Vulkan.

10

Gfxbench 5.0 är prestandatest för DirectX 12, Vulkan, Metal och virtuell verklighet

Inför en ny generation grafikkort och virtuell verklighet börjar nya testsviter ta form. Senast i raden är Gfxbench 5.0, som täcker såväl VR som moderna grafikgränssnitt.

68

AMD Radeon Software 16.3 är drivrutin för Hitman, Vulkan-stöd och externa grafikkort

Inför lanseringen av Hitman släpper AMD en ny drivrutin, som dessutom ger rejäla prestandalyft i Gears of War, stöd för Vulkan 1.0 och inte minst externa grafikkort över Thunderbolt.

79

Nvidia-drivrutin för The Division och Hitman skapar huvudbry för användare

När Nvidia släpper sin Game Ready-drivrutin med optimeringar för The Division, Hitman samt stöd för Vulkan tillkommer också blåskärmar och oändliga omstarter för flerskärmsanvändare.

41

Nvidia Geforce GTX 400 och 500-serierna blir utan Vulkan-stöd

För den som sitter med ett grafikkort äldre än generationen Kepler blir det varken stöd för DirectX 12 eller det öppna gränssnittet Vulkan.

16

Nvidia Shield TV-uppdatering ger Vulkan-stöd

Samsungs stöd för grafikramverket Vulkan i Galaxy S7-telefonerna vara bara startskottet. Nu får även Nvidia Shield TV stöd för Vulkan via systemuppdatering till Android 6.0 "Marshmallow".

126

Khronos Group lanserar Vulkan 1.0

Standardiseringsorganet Khronos Group meddelar att specifikationen för Vulkan-gränssnittet har färdigställts, och redan nu finns tillhörande drivrutiner redo för nedladdning.

58

John Carmack talar väl om Vulkan-prestanda

Trots sin roll som teknikchef på Oculus finner John Carmack tid över till att programmera, och uttalar sig nu positivt om prestandan med applikationsgränssnittet Vulkan.

69

Khronos Group: "Vulkan 1.0 är färdigställt"

Möjligheten att arbeta nära hårdvaran och på så sätt få ut mer prestanda är den stora nyheten i DirectX 12, som inom en inte allt för avlägsen framtid får sällskap av öppna Vulkan.