#vulkan

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

8

AMD släpper drivrutin för Sea of Thieves, A Way Out och Vulkan 1.1

Nysläppta piratseglaren Sea of Thieves får officiellt stöd i AMD:s nya grafikdrivrutin, ihop med kommande A Way Out och senaste versionen av Khronos Groups grafikgränssnitt Vulkan.

30

Vulkan uppdateras med stöd för flergrafikkortslösningar

Grafikgränssnittet Vulkan får nu sin första stora uppdatering, där en av nyheterna är stöd för användning av fler än ett grafikkort.

18

Khronos Group släpper grafikgränsnittet Vulkan för Mac OS och IOS

I och med lanseringen av MoltenVK blir nu Vulkan tillgängligt även för Mac OS och IOS, och ska erbjuda betydligt bättre prestanda jämfört med OpenGL.

44

Snabbtest: Wolfenstein II: The New Colossus

Senaste upplagan av Wolfenstein-serien lanserades skarpt i slutet av förra veckan. Redaktionen gräver fram SweClockers Vinterdator 2016 för att se vad som krävs för att driva spelet.

37

En djupdykning i modern spelutveckling

Mjukvaran och hårdvaran i dagens spelkonsoler och datorer har mycket gemensamt på pappret, men hur likartad är processen för utvecklare? Vi djupdyker i den moderna spelutvecklingen.

11

Khronos Group slår samman grafikgränssnitten OpenCL och Vulkan

De öppna utvecklargränssnitten OpenCL och Vulkan för grafik och generella beräkningar ska slås samman i en gemensam standard i en framtida uppdatering.

11

Nvidia Geforce Experience får stöd för inspelning med OpenGL och Vulkan

Nvidia uppdaterar inspelningsfunktionen i Geforce Experience med stöd för OpenGL och Vulkan, samt ett förbättrat gränssnitt för att direksända video via Twitch och Youtube.

21

Unity 5.6 släppt – lägger till stöd för Vulkan och Nintendo Switch

Efter en längre tid i betastadiet lanseras nu version 5.6 av spelmotorn Unity, där den största nyheten är officiellt stöd för grafikgränssnittet Vulkan.

23

Futuremark lägger till stöd för Vulkan i 3DMark

Det syntetiska speltestet 3DMark får en uppdatering som lägger till stöd för det populära grafikgränssnittet Vulkan, vilket ersätter det AMD-skapade Mantle i API Overhead-testet.

49

Vulkan med flera grafikkort är inte låst till Windows 10

Inom kort väntas det bli möjligt att använda Vulkan med fler än ett grafikkort. Nu meddelar utvecklarna av Vulkan att stöd för detta kommer finnas på såväl Windows som Linux.

76

Star Citizen satsar exklusivt på Vulkan

Utvecklarna bakom det omtalade gräsrotsfinansierade spelet Star Citizen meddelar att utvecklingen nu skiftar från DirectX 12 till att exklusivt fokusera på Vulkan-gränssnittet.

70

Vulkan ger upp till 60 procent bättre prestanda i spelmotorn Unity

Stöd för nya grafikgränssnitt som arbetar närmare hårdvaran blir allt vanligare. Nu tillkommer stöd för Vulkan i en ny betaversion av Unity, som får upp till 60 procent bättre prestanda.

24

Cryengine 5.3 får stöd för Vulkan i november

Efter att stöd för DirectX 12 tillkom står Vulkan näst på tur i spelmotorn Cryengine, som i början av nästa år även får stöd för flera samtida grafikkort.

117

Snabbtest: Doom med Vulkan

Blixtsnabba Doom fick tidigare i sommar stöd för Khronos Group-byggda Vulkan, vilket självklart intresserar redaktionen. Häng med på ett snabbt prestandatest i det nya gränssnittet.

18

Video: Minneshantering för flera grafikkort med DirectX 12 och Vulkan

Med nya gränssnitten DirectX 12 och Vulkan kommer ytterligare möjligheter för att samköra flera grafikkort. I en ny video förklarar PC Perspective problem och lösningar runt minneshantering.