Gears of War: Ultimate Edition blev det första spelet att lanseras skarpt med det nya gränssnittet DirectX 12 och problemen var många, inte minst tillsammans med Radeon-grafikkort. Prestandaförbättringar för det här spelet och inte minst officiellt stöd för annalkande Hitman står på agendan när AMD släpper ny drivrutin.

I nya Radeon Software Crimson Edition 16.3 utlovar AMD upp till hela 60 procent högre prestanda i Gears of War: Ultimate Edition med Radeon R9 Nano, R9 Fury och R9 Fury X jämfört mot version 16.2.1. För Radeon R9 380 och R9 380X ska det handla om ett lyft på upp till 44 procent. Därtill utlovas upp till 16 procent bättre prestanda i Rise of the Tomb Raider.

Bland nyheterna i drivrutinen är officiellt stöd och Crossfire-profiler för Hitman, men också skarpt stöd för Vulkan 1.0 som Nvidia introducerade i sin senaste drivrutin. AMD rullar också ut tekniken Xconnect Technology, som möjliggör för grafikkort i Radeon 300-serien att kopplas in externt via Thunderbolt (USB Type-C).

Utöver prestandafixar för Gears of War och nya finesser rättare AMD till tidigare problem, som att vissa grafikkort inte kunnat upprätthålla klockfrekvenserna och därmed lidit av undermålig prestanda. Bolaget ska även ha fixat krascherna med tesselering påslaget i Rise of the Tomb Raider, som också får ett prestandalyft på upp till 16 procent med Fiji-baserade grafikkort.

AMD Radeon Software Crimson Edition 16.3 finns tillgänglig för nedladdning på bolagets officiella webbplats. Mjukvaran fungerar med Windows 7 eller senare i 32 och 64 bitar.