#vulkan

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

134

Spel i Steam OS presterar avsevärt sämre än med Microsoft Windows

Speldatorerna Steam Machines har fått ett minst sagt blandat mottagande av entusiaster, som nu får ytterligare en anledning att vända konceptet ryggen.

221

Valve: "Det finns ingen större anledning att använda DirectX 12 framför Vulkan"

Under Siggraph 2015 presenterar Khronos Group nyheterna i Vulkan och bland gästtalarna finns Valves Dan Ginsburg, som säger att det inte finns någon större anledning att använda DirectX 12 när Vulkan lanseras nästa år.

16

Futuremark släpper 3DMark för Windows 10, DirectX 12 och AMD Mantle

Idag uppdaterar Futuremark testsviten 3DMark med nya API Overhead Test, som gör det möjligt att prestandatesta DirectX 11 mot AMD Mantle och Windows 10-exklusiva DirectX 12.

53

AMD visar prestandaförbättringar med flera kärnor och DirectX 12

Grafikmakaren AMD rustar upp inför lanseringen av Windows 10 och DirectX 12, som enligt en läckt presentation ska ge signifikanta prestandaökningar med flerkärniga processorer.

52

Valve tillkännager Source 2 – kostnadsfri spelmotor med Vulkan-stöd

Under GDC 2015 lyfter Valve på locket och avslöjar Source 2, som blir gratis för spelutvecklare. Verktygen ska dessutom vara tillräckligt lättanvända för att låta gamers bidra till utvecklingen av sina favoritspel.

62

AMD Mantle uppgår i Vulkan

Microsofts DirectX 12 och uppföljaren till OpenGL innebär inte slutet för Mantle. Nu avslöjar AMD att gränssnittet levar vidare i Vulkan, som i mångt och mycket bygger på Mantle.

79

AMD rekommenderar DirectX 12 och Vulkan istället för Mantle

Mantles vara eller icke vara ifrågasätts i och med DirectX 12 och nästa OpenGL – Vulkan. Nu rekommenderar AMD de annalkande gränssnitten, men antyder samtidigt om att Mantle ska vidareutvecklas.