Mjukvara

Software1_1.13.1.jpg

Vad gäller mjukvara skickar MSI med både sin egen MSI Dragon Center, MSI True Color samt Steelseries Engine 3.

MSI Dragon Center

I MSI Dragon Center återfinns både övervakning av processor, grafikkort, primärminne, hårddiskar, fläktar, wifi samt nätverksanvändning. Enkelt åtkomligt samt med funktioner som disk rensning som städar under överflödiga filer och primärminnesrensning, som stänger ned applikationer som ej är nödvändiga.

Vidare hittas här verktyg för olika inställningar av både fläktar, överklockning av grafikkort och processor, ljud och färgåtergivning. När jag ska överklocka kommer jag här manuellt att sätta upp processorn till 5,0 GHz över alla kärnorna samt ställa upp grafikkortets klockfrekvens med 30 MHz och minnesfrekvensen med 75 MHz. Inga enorma kliv, men över detta verkar värmen sätta stop.

MSI Dragon Center2.png
MSI Dragon Center.png

Det går även att sätta batteriet i olika lägen och där finns tre olika inställningar. "Det bästa för mobilitet", "Balanserad" samt "Det bästa för batteriet", med tydliga förklaringar under till vad dessa gör.

Mittenknappen tar oss in till inställningar för något MSI kallar "Gaming Mode", där varje spel kan konfigureras med olika inställningar för ljud, bild, fläktkurva och prestandainställning för processor och grafikkort. MSI Dragon Center har även enklare inställning för röstförstärkning och volyminställning för den mjukvara du använder för kommunikation i spel, exempelvis Discord.

I MSI Dragon Center hittar du även "Mobile Connection" där du kan koppla datorn till MSI:s egen applikation. Med hjälp av appen kan du sen styra inställningarna i MSI Dragon Center för datorn med både LED belysning, överklockning och andra inställningar.

Under sista fliken återfinns även en del andra verktyg för exempelvis skapandet av återställningsdisk, batterikalibrering och användarmanualen.

Steelseries Engine 3

LED-belysningen för både tangentbord och datorn styrs via Steelseries Engine 3, en enkel mjukvara att använda där varje tangent kan ställas in för sig och varje zon på datorn går att ställa för sig.

Steelseries.png

MSI True Color

MSI True Color är programmet som används för att kalibrera färger och i det medföljer sex olika förinställda lägen: Gamer, Anti-Blue, sRGB, Adobe RGB, Office och Movie. Under mitt användande har jag endast använt Gamer och sRGB då jag faktiskt gillar färgsättning i spel som är lite skarpare med Gamer-inställningen, medan sRGB upplever jag som lite mjukare för ögonen när jag slösurfar eller arbetar i dokument.

MSI True color.png