Insidan

Undersida värmeledning.jpg

Nu när vi diskuterat utsidan och inte ens dragit igång datorn ännu kommer vi till nästa bit – insidan. Hur ser där egentligen ut och hur har MSI tänkt att de ska hantera all den värmen som dessa komponenter avger?

På undersidan av datorn har vi kunnat ana svaret. Koppar, massor av koppar. Med sex små skruvar går det snabbt och enkelt att lossa på höljet som skyddar komponenterna. Väl av konstaterar jag att det mesta verkar gå enkelt att ta av med hjälp av enklare verktyg, det är dock inte något som jag ger mig i kast med nu. Hur mycket det än kliar i fingrarna.

Insida1.jpg
Insida2.jpg
Insida3.jpg
Insida5.jpg
Insida6.jpg

Det två stickorna med primärminne om 32 GB styck sitter på tangentbordssidan av moderkortet och går endast att komma åt den vägen. Jag möts av två tomma minnesplatser redo för ännu mer minne, vilket innebär att det inte vore en konst att uppgradera datorn till hela 128 GB.

Mellan alla värmeledningsrör i koppar syns det tydligt vart komponenterna sitter. Förutom primärminnet på andra sidan av moderkortet ser det mesta enkelt ut att komma åt om behov skulle finnas att byta något.