HP Omen 27

Egenskap

Värde

Storlek och format

27 tum (16:9)

Upplösning

2 560 × 1 440 pixlar

Paneltyp

TN

Reflexfilter

Matt

Kontrastförhållande

1 000:1 (100 000 000:1 'dynamic')

Specificerad ljusstyrka

350 cd/m2

Pixelavstånd

0,233 mm

Uppdateringsfrekvens

165 Hz

Adaptiv synk

G-sync

Responstid

1 ms (GtG)

Betraktningsvinklar

160°/170° horisontellt/vertikalt

Anslutningar

1 st. Displayport 1.2
1 st. HDMI
In: 1 st. USB-B 3.0
Ut: 2 st. USB 3.0

Strömförbrukning

Max: 95 W
Typisk: 46 W
Stand-by: 0,42 W
Energiklass: C

Mått, med fot (B×D×H)

ca 614 × ca 273 × ca 535 mm

Skärmfot

Djup: ca 260 mm
Höjdjustering: ca 155 mm
Vertikal vinkel/tilt: ca -5° – +23°
Pivot: Nej

VESA-fäste

100 × 100

Vikt endast skärm

4,34 kg

Vikt med skärmfot

6,5 kg

Tillverkargaranti

1 års begränsad garanti

Lägsta pris

HP Omen 27 framsida.jpg

Skärmen har en väldigt avskalad framsida, något jag själv verkligen uppskattar. Läppen på undersidan stör mig mycket mindre än jag trodde den skulle göra när jag såg bilder på skärmen innan jag fick den. Designen växte helt klart på mig.

Något som inte syns på bilder av skärmen är den fantastiska antireflexbehandlingen. Den är klart över förväntan och gör sig inte påmind under användning av skärmen, till skillnad från mina egna skärmars behandling.

HP Omen 27 sida.jpg

Klicka för större bild.

På bilden ovan syns skärmen i profil. Den är inte absurt djup som vissa skärmar. Det syns också något inte alla skärmar har, speciellt inte på vad jag skulle säga är rätt sida av den – ett hörlursuttag. Standarden inom hörlurar är trots allt att ha kabeln från vänster hörlur vilket gör det till en smula konfunderande att ha ljudutgång på högersidan av skärmen som en hel del modeller av andra tillverkare har.

Ljudet är helt klart över förväntan, bättre än det inbyggda ljudkortet jag har i mitt moderkort, hur mycket det nu säger. För de som inte har en digital-analog-omvandlare (eng. DAC) är det däremot en stor fördel i min bok.

HP Omen 27 anslutningar.jpg

De bildanslutningar som finns är dubbelt så många som normalt annars hittas på G-Sync-bestyckade skärmar. Med en HDMI-anslutning utöver vanliga Displayport kan skärmen också användas tillsammans med spelkonsoler vilket alltid är trevligt. G-Sync fungerar dock endast genom Displayport, precis som vanligt. En USB-hubb för två anslutningar finns också, vilket även det är ett trevligt tillägg.

HP Omen 27 tillbehör.jpg

Antalet kablar som följer med är generöst. Det medföljer till och med en HDMI-kabel, för de som vill använda det. Som tidigare nämnt fungerar dock G-Sync endast genom Displayport och inte HDMI. Nätdelen är en relativt stor kloss men för de som har plats under skrivbordet är den enkel att gömma.

HP Omen 27 vesa.jpg
HP Omen 27 vesa 2.jpg
HP Omen 27 vesa 3.jpg

Det speciella fästet HP har valt är väldigt enkelt att använda. VESA-fästet går att skruva fast och efter det är det bara att hänga på skärmen och klicka i så sitter den fast. Tyvärr medför fästet också att skärmen blir lite mer vinglig än om den hade fästs i ramen som VESA-fästen brukar se ut.