Installation

Sidokåpan fästs med två skruvar på baksidan och har således inga snabbfästen, inget som borde vara något problem då detta är inget man bör hantera särskilt ofta. Fördelen är att man får ett stilrent och enhetligt yttre som lätt smälter in.

synologynas (3 av 8).jpg

Väl på insidan möts vi av väl genomtänkta hårddiskplatser. Synology har lagt stor vikt på att vibrationer inte ska nå ut i chassit och skapa onödigt ljud. Diskarna skjuts in i sina vaggor och säkras av traditionella skruvar som då blir vadderade på båda sidor med mjukt gummi.

synologynas (6 av 8).jpg

En av de svaga punkterna är då fläkten på 92 mm som kommer skapa en del ljud. En annan sak som är värd att anmärka på är att fläkten sitter med snabbfästen som låses med gummiringar, dessa sitter ganska löst och en lossnade när jag installerade diskarna.

synologynas (4 av 8).jpg

Om man har glömt bort sitt lösenord till NAS-enheten ska man kunna återställa genom att hålla inne Reset-knappen till man hör ett pip. Detta misslyckades dock för mig och när jag försökte, och jag var tvungen att göra en full återställning vilket även rensade hårddiskarna.

synologynas (7 av 8).jpg

DS216Play saknar det som många av de dyrare varianterna har med Thunderbolt eller två nätverksuttag. Det vi får är helt enkelt ett nätverksuttag, en USB 3.0 samt en USB 2.0.