Mjukvara

Logitech har alltid mjukvarustöd för sina produkter, även om det inte alltid är nödvändigt så finns möjligheten. Tidigare har Logitech Gaming Software använts för detta syfte men på senare tid har det fasats ut till fördel av Logitech G Hub som gör samma saker i ett mer modernt gränssnitt. Under testperioden så fanns det inget officiellt stöd för G915 TKL, där redaktionen fick ta del av en tidig version.

Enligt Logitech ska det komma en uppdatering i juni som lägger till stöd för G915 TKL.

G915_GHub.png

När först startades var det helt tomt, men efter lite tricks och hjälp från Logitech så dök tillslut G915 TKL upp. Mjukvaran samlar bolagets alla produkter i en och samma tjänst för att enkelt koppla ihop allt om så önskar. Nu har undertecknad inga fler Logitech-produkter inkopplade och därför visas endast tangentbordet.

G915_GHub2.png
G915_GHub3.png
G915_GHub4.png

Väl inne i inställningarna för tangentbordet handlar det först om belysning som är fylld med massa olika förinställda effekter och konfigurationer. Under fliken Freestyle går det även att anpassa helt fritt efter eget tycke och spara flera olika teman. Sist ut är Animations som har ett par unika effekter, vilka även går att justera för den som vill grotta ned sig i RGB-träsket.

G915_GHub5.png
G915_GHub6.png

Vidare till nästa del handlar det mer om funktion och vad specifika knappar ska göra. Det kan handla om en enstaka inmatning, till en kombination eller även en makroinspelning. Det finns även möjlighet att koppla en knapp till utvalda program som bland annat Discord, där användaren kan snabbt tysta sin mikrofon. Givetvis finns det även ett Game Mode som stänger av Windows-knappen och FN-knappen, men kan även stänga av fler knappar efter användarens tycke.

G915_GHub7.png

Slutligen så finns det möjlighet att koppla profiler till specifika speltitlar, där mjukvaran känner av vilka spel som finns installerade. Om det gäller för exakt alla spel är svårt att säga, men de mer populära spelen verkar uppenbarligen stödjas. Det innebär att användaren kan ställa in specifika inställningar som mjukvaran sedan växlar över till när spelet startar.