Slutsats

Vi skulle kunna sammanfatta Dell Ultrasharp UP2715K med orden "härlig skärm, men många fel". Det som är svårt med den här typen av skärmar är att det krävs en hel del av hårdvaran för att köra 5K3K eller 5 120 × 2 880 pixlar. Det fungerar inte riktigt smärtfritt med dubbla anslutningar. Vi fick uppleva en del krångel och oväntade beteenden.

Problemen med Dell UP2715K ligger i funktionen. Dell har inte trimmat in produkten och kan därför inte ta tillvara på den goda kvalitet och de möjligheter som faktiskt ryms i panelen med tillhörande hårdvara.

Dell_UP2715K_knappsats.jpg

Att bilden blir grönblå när du sänker ljusstyrkan är ett generalfel. Det ska inte ske. Att tillverkaren inte erbjuder något vettigt sätt att hantera skärmens stora färgrymd är synd men tyvärr inte konstigt i datorskärmsvärlden. Där har tillverkare likt Dell med flera mycket att lära av tv-tillverkarna.

Själva fysiska skärmen är i fall riktigt bra. Ett riktigt kvalitetsbygge rent konstruktionsmässigt. Panelen ger en jämn färgkvalitet över ytan och är behaglig att arbeta med. Blankt reflexfilter är vinna eller försvinna beroende på hur du använder skärmen. Högtalarna är riktigt bra, för att vara inbyggda i skärm då. Fast det är nog det enda klockrena med UP2715K. Bra hårdvara som kunde ha varit en hur spännande produkt som helst!

Fördelar

  • 5K3K-upplösning ger mycket pixelyta

  • Jämn och uniform bild

Nackdelar

  • Färgfelen låter sig inte riktigt justeras bort

  • Blir turkos och grön när vi sänker ljusstyrkan

  • En del krångel med att köra med 5K3K-anslutningen

Cirkapris vid publicering: 13 800 kronor
Lägsta pris: