Razer Kraken 7.1 Chroma

razer.png

Specifikationer

Egenskap

Värde

Produktnamn

Razer Kraken 7.1 Chroma

Anslutning

Usb

Frekvensomfång hörlurar

20–20 000 Hz

Frekvensomfång mikrofon

100-12 000 Hz

Impedans

32 ohm

Känslighet

112 dB

Element

40 mm Neodymium

Volymkontroll

Nej

Knapp för avstängning av mikrofon

Ja

Kabellängd

2 m

Övrigt

Tygsladd
7.1 surround

Cirkapris

949 kr

Lägsta pris

Razers headset är den enda modellen i testet som ansluts via USB. Tack vare detta kan den karaktäristiska loggan lysa upp i 16,8 miljoner färger på kåporna – en snygg detalj. Det ger dem även driv nog för en fejkad 7.1-upplevelse. Nackdelen är förstås att du inte kan använda dem till exempelvis mobiltelefonen eller surfplattan.

DSC_0132.png

Headsetet är helsvart bortsett från de lysande logotyperna på kåporna. Det glappar nästan inget alls när vi drar i det vilket gör att den plastiga känslan aldrig riktigt infinner sig trots att det inte är särskilt välstoppat vare sig i kåpor eller huvudband. Att Razer utrustat headsetet med en textilsladd som inte trasslar till sig gör inte intrycket sämre.

mikrofon_mute.png

Mikrofonen är en utdragbar variant som går att vinkla åt alla håll. Huvudbandet kan förstoras i ett par olika steg.

Det medföljer ingen förlängningssladd med Razers headset. Å andra sidan är kabeln två meter lång, så den känns ändå tillräcklig. I övrigt medföljer en manual och två par klistermärken.

Det första som händer när vi kopplar in headsetet är att en installationsprocess påbörjas (Synapse 2.0 för att personligen kunna justera alla kanaler i detalj). Men du kan ignorera denna och headsetet fungerar ändå. Vi skippar programmet inledningsvis eftersom vi testar alla headset i grundutförande.

Väl på huvudet noterar vi att headsetet sitter åt ganska hårt. Det märks också efter ett par timmars användning, då de ger upphov till en lätt värk och kåporna får justeras för att trycka mot en ny plats. Vi har varit med om värre, men det blir ett litet minus i protokollet.

På minussidan noterar vi även att det saknas volymratt. Men det finns i alla fall en relativt dold, men mycket uppskattad, muteknapp direkt på mikrofonen - med en LED-indikator som tydligt visar när mikrofonen är av.