Steelseries Siberia V3

steelseries.png

Specifikationer

Egenskap

Värde

Produktnamn

Steelseries Siberia V3

Anslutning

3,5 mm

Frekvensomfång hörlurar

10-28 000 Hz

Frekvensomfång mikrofon

50–16 000 Hz

Impedans

35 ohm

Känslighet

80 dB

Element

50 mm Neodymium

Volymkontroll

Nej

Knapp för avstängning av mikrofon

Ja

Kabellängd

1,2 m

Övrigt

Stereo 2.0

Cirkapris

899 kr

Lägsta pris

Siberia V3 är någon hundralapp billigare än de andra två deltagarna i testet. En bantning som gjorts gentemot de andra är att du får stereo istället för fejkad surround – en nackdel för dig som spelar och vill höra från vilket håll personen kommer ifrån. En fördel är dock att headsetet kopplas in via vanligt 3,5-millimetersplugg, vilket gör att du även kan använda dem till mobiltelefonen eller surfplattan, om du så önskar.

DSC_0068.png

Ett svartvitt färgtema med karaktäristiska detaljer ger lurarna ett tilltalande utseende. På ena kåpan sitter en mycket uppskattad mute-knapp som stänger av eller sätter på mikrofonen. Mikrofonen är för övrigt utdragbar och justeras åt valfritt håll. De knakar lite när vi drar i dem och de känns även en smula plastiga, men när de väl sitter på huvudet sitter de skönt även efter ett par timmars användning och dessutom ser de riktigt bra ut.

Huvudbandet är tänjbart istället för att det kan ställas i olika fasta nivåer, undertecknad föredrar faktiskt denna tänjbara varianten eftersom den är steglös men personer med lite större huvud än kan nog uppleva dem trånga.

DSC_0074.png

I paketet medföljer även förlängningssladd, en väldigt snyggt inslagen (?) tunn manual – man kan verkligen ifrågasätta behovet av att slå in den – samt två klistermärken.

Kort och gott: När det kommer till ergonomi och design gör Siberia V3 riktigt bra ifrån sig. Visst hade de kunnat klämma in lite mer läder/tyg för att de ska kännas mer påkostade istället för att fokusera på förpackningen, och visst hade de kunnat montera en volymratt på kåpan, men å andra sidan sitter de skönt, kostar minst och ser snygga ut.