Test: Spel

Steelseries Siberia V3

Så länge ljudet håller sig förhållandevis enkelt låter detta headset helt okej. Men när det drar på som mest uppstår, precis som under filmtittandet, ett ganska grötigt, mullrigt ljud som dödar många av detaljerna. Det något bullriga ljudet förtar exempelvis explosioner eftersom det drar ihop sig med en massa andra ljudeffekter.

Diskanten har dessutom en tendens att skära ibland. Vi upplever aldrig någon helhetskänsla i ljudet. Däremot gör hörlurarna bra ifrån sig när det kommer till kommunikationen. Vi hör de andra spelarna klart och tydligt, vilket gör det lätt att uppfatta vad alla säger.

Corsair H2100

Ljudet är bra men inte bäst. Vi hör röster tydligt, och musik och ljudeffekter känns äkta. När det drar på som mest saknar vi bredden. Det blir ibland något spetsigt och hårt sett till diskanten, exempelvis vid skottlossning, och basen kan kännas något klen i mörkare partier.

Det virtuella surroundljudet kommer väl till pass eftersom du hör om någon försöker smyga sig på dig bakifrån, det ger också en skön närvarokänsla. Men som sagt, vi saknar dynamiken överlag.

Razer Kraken 7.1 Chroma

Återigen tar Kraken tronen när det kommer till ljudkvalitet. Surroundljudet gör att du med enkelhet hör var dina medspelare och motståndare befinner sig. Med sin djupa bas och sin bredd hör du allt från helikoptrar som närmar sig i fjärran, till smygande fotsteg runt hörnet. Dynamiken och fylligheten ger spelandet ett lyft. Ska vi klaga på något så är det att den kraftiga basen ibland tar överhand.