Test: Sleeping Dogs

Egenskap

Värde

Titel

Sleeping Dogs

Utvecklare

United Front Games

Genre

Actionäventyr

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-08-17

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,0 GHz eller motsvarande

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Ultra, High FXAA + High SSAA (upplösning varierar)

Öppna miljöer och sandlåda i asiatisk miljö är receptet för Sleeping Dogs. Upplevelsen handikappas knappast av en rejäl grafikmotor med DX11-stöd och gott om effekter, godis för alla entusiaster. Sist men inte minst, inbyggda verktyg för prestandatest gör mätningarna till en barnlek.

I Sleeping Dogs landar Nvidias nykomling cirka 7 procent ovanför föregångaren Geforce GTX 760 medan Radeon R9 280 har ett fortsatt mindre övertag prestandamässigt. De förhöjda klockfrekvenserna hos Gigabytes och Asus kort ger dem en viss fördel som även räcker till för att knuffa upp dem över Radeon R9 280 med en mindre marginal.

Med upplösningen uppskruvad står det återigen klart att 2 560 x 1 440 pixlar är för mycket för Geforce GTX 960 att hantera. Modellen landar långt ned i källaren och inte ens de fabriksöverklockade korten kan här ta sig an Radeon R9 280.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

960_sleepingdogs.png

Renderingstiderna från Sleeping Dogs presenterar vissa mindre spikar på kurvan men rent subjektiv finns det inget att klaga på då sekvensen flyter på fint. Det stora spiken i mitten på grafen är resultatet av ett scenbyte i sekvensen.