Battlefield V får battle royale-läget Firestorm

I den senaste uppdateringen till Battlefield V lägger DICE till det länge omtalade spelläget Firestorm, där 64 spelare slåss på den största kartan i spelseriens historia.

Kort efter lanseringen av Battlefield V meddelade utvecklaren DICE att de hade stora planer på att lägga till mer innehåll i spelet månaderna efter lansering. En del av detta var ett battle royale-läge med namnet Firestorm, som skulle släppas i mars 2019.

I samband med den senaste uppdateringen för Battlefield V läggs nu battle royale-läget till i spelet. Battlefields version av battle royale-konceptet skiljer sig något från andra i genren, exempelvis när det kommer till antal spelare, som ligger på 64 stycken. Firestorm kan spelas antingen i solo- eller squad-läge och det senare innebär att spelarna delas upp i 16 grupper med fyra personer vardera.

firestorm.jpg
bf-firestorm.jpg
D2LjM7sXQAMEB3k.jpg large.jpg
D2LyluQWsAENKGv.jpg large.jpg

Varje match börjar med att spelarna hoppar ut ur ett flygplan för att landa på en utvald plats på kartan. Målet är sedan att bli den sista överlevande personen alternativt gruppen och till sin hjälp har spelarna vapen och föremål som ligger utspridda på kartan, samt land-, vatten- och luftfordon.

För spelläget har DICE tagit fram den nya kartan Halvøy, som är den överlägset största i spelseriens historia. Den omges av en ring av eld som hela tiden blir mindre, vilket tvingar spelarna att röra sig in mot kartans mittpunkt.

Firestorm finns tillgängligt nu för alla som äger Battlefield V. DICE meddelar att de kommer fortsätta uppdatera spelläget framöver, bland annat med ett duo-läge som läggs till i april.

Har du testat Firestorm? Vad tycker du? Dela med dig av dina tankar och erfarenheter i tråden!