Spelgenren battle royale, inspirerat av filmen med samma namn, blev under 2017 något allt fler utvecklare började satsa på. Detta bland annat tack vare Playerunknown's Battlegrounds, som populariserade konceptet och spelades av miljontals spelare världen över.

I samband med avtäckandet av Battlefield V framgick det att även det skulle få ett battle royale-läge, och nu tar DICE bladet från munnen och berättar mer om det. Spelläget får namnet Firestorm och utspelar sig enligt utvecklaren själva på den största kartan hittills i spelseriens historia.

Till skillnad från andra spel i genren slåss spelarna mot varandra i 16 grupper med 4 soldater vardera, för totalt 64 spelare. DICE menar även att de satt sin egen prägel på konceptet, och det kommer gå att använda stridsvagnar och andra fordon för att förflytta sig på kartan. Det nämns även att det kommer gå att ta över mål, likt i conquest-läget, för att få bättre utrustning och vapen.

Konceptet troget blir kartan mindre under matchens gång, och i Battlefield V:s fall är det en eldring som rör sig in mot kartans mittpunkt. Firestorm-läget utvecklas av Criterion, som tidigare arbetat med racingspel i Burnout-serien. Battlefield V släpps den 20 november till PC/Windows, Playstation 4 samt Xbox One, men huruvida Firestorm-läget blir tillgängligt vid lansering är ännu okänt.