Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Callemedskägget har skrivit i forumet
Av Callemedskägget

Ha den äran!

Av Callemedskägget
Skrivet av emilakered:

De två gånger jag och @Callemedskägget körde E3 för FZ var riktigt kul. God stämning, verkligen! Nu skulle väl just det aldrig skett igen, men ändå.

Jag skulle göra content med dig varsomhelst. Närsomhelst.

Av Callemedskägget

Kul med Galli på Swec! Är också sjukt nyfiken på vad Apple Vision gör med AR/VR-marknaden. Har älskat VR i evigheter men det känns ju lite som att det aldrig lossnar (minns ni vår satsning VRGeeks.se redan 2016?).

Av Callemedskägget

Ipad Air med Apple Pencil, fantastisk maskin. Har inte haft en platta sedan Nexus 7 så riktigt mysigt att läsa Marvel Unlimited, rita och kolla på serier. Samt lira lite Marvel Snap.

Av Callemedskägget

Alltså, missade detta helt. Måste glo direkt!

Av Callemedskägget
Skrivet av Jacob:

Respektlöst när du heter Carlsson Johanlius Sund.

Eller hur!

Skrivet av UndaC:

Du får väl skicka in en rättelse som alla andra dödliga

När det gav mig en öppning att gnälla på internet, icke!

Av Callemedskägget

”Carl Johan Sundelius”.

Vägrar göra quizet.

Av Callemedskägget

Minns hur jag klev in på det gamla kontoret och träffade dig för första gången, i det där ganska stökiga Swec-rummet. Du kändes självklar där, fastän du bara hade varit där i någon månad.

Tack för all hjälp! Du ställde alltid upp, oavsett om det gällde att få till den perfekta snurren på en mugg på en chassifläkt eller låna ut prylar. Trots att jag var kass på att lämna tillbaka dem.

Lycka till med nästa utmaning! Inte för att du behöver det, du kommer lyckas med vad det är. Om det inte innebär gluten.

Av Callemedskägget

När jag jobbade på FZ och ville få en snabb överblick över massa gamingsajters rubriker körde jag superstart.se. Enkel, webbaserad RSS-visare. Nu förlitar jag mig mest på Safaris egna start som samlar senaste besökta sidorna och bokmärken.

Av Callemedskägget

Men hur många floppys är det?

Av Callemedskägget

Hur vet man om ens Gmail-konto är ett enkelt privat konto eller ett Gsuite-konto? Det var framförallt omnämnandet av familjefunktioner som gjorde mig osäker.

Av Callemedskägget
Skrivet av mrqaffe:

Bandbredden tar väl helt enkelt slut (åtminstone om det är 4k eller höga bildfrekvenser) så du behöver fler usbkontrollers om det inte finns på moderkortet får du skaffa nått pcie kort med usbkontroller på.

Nöjer mig gott med 1080-strömmar från kamerorna. Men verkar som att pcie är vägen framåt. Tveksam om jag har några fler sådana platser dock.

Av Callemedskägget

5-6 webkameror till samma dator

Tja!

Bygger ett nytt streamingrum på jobbet, där fyra klienter kopplas till en streaming-pc. Har löst capture från datorerna med ett capture-kort med 4 hdmi-portar (Elgato Camlink Pro), samt ljud via separat mixer (Zoom Podtrack 8). Problemet jag har nu är webkamera-feed från respektive klient. Just nu kör vi en weblösning (vdo.ninja) som skickar feed via nätet (som jag plockar upp med browser-källa i OBS) men det känns som ett extra bökigt steg.

Att koppla in fler webkameror till samma pc är sällan smärtfritt. Tror aldrig jag lyckats med fler än 3-4 stycken. Skulle dock vilja lyckas få in fem stycken direkt till streaming-pc:en. Min research säger att varje USB-bus max klarar 2 kameror men det måste ju finnas något sätt att enkelt få till flera kamerafeeds, tänker jag. Eller behöver man kliva upp på NDI-nivå av utrustning för att det ska lira?

Erfarenheter och tips?

Av Callemedskägget
Skrivet av tyvar1:

Ni behöver inte vänta så länge till! Pro Max varianten på ingång!

https://i.redd.it/7g1g7cyvz9u71.jpg

Needs more dollars!

Av Callemedskägget

Jag väntar nog till PRO-modellen så att de första barnsjukdomarna i sådan här ny teknik kan elimineras.

Av Callemedskägget
Skrivet av PointMan:

Metod 1 har jag haft problem med också. Kom fram till att det hade med att telefonen låste sig efter ett tag, vilket gjorde att Windows inte fick tillgång till filerna och överföringen fallerade. Vet faktiskt inte om det verkligen är så, men jag höll telefonen "vid liv" och då fungerade överföringen.

Läst workarounds där folk har kameran igång just för att telefonen inte ska slappna av.

Av Callemedskägget

Backup från Iphone till pc

Jag håller på att bli tokig. Jag behöver lämna över min nuvarande telefon när jag byter jobb och såklart har jag massor av bilder att ta backup på.

Metod 1: Jag kopplar Iphone till en pc med ladd/synkkabeln och får upp DCIM-mappen i Explorer. Apple delar upp filerna i massa undermappar och hur många eller få jag än tar bryta kopplingen mellan telefon och dator lite närsomhelst. Utfallet blir att det inte går att få över alla filer.

Metod 2: Använder importfunktionen i Windows Photos men samma sak där, kopplingen bryts vid random tillfällen. Importen blir aldrig komplett och notera att jag i båda dessa fall testar tre olika kablar. En original, en noname och en Ikea.

Metod 3: Laddar upp skiten i Icloud trots att jag inte gillar att ha privata bilder i molntjänster. Loggar in på Icloud i en webbläsare, markerar alla och trycker ladda ner. Cirka 3500 bilder, varav max 1500 går ner, ofta färre. Prövar i Edge och i Chrome.

Metod 4: markerar ett par hundra år gången, vilket verkar funka bättre men efter bara några vänder stämmer inte totalen, färre bilder än markerat har laddas hem. Risken att missa bilder blir står då det är smått omöjligt att korsreferera ett så stort antal bilder.

Suttit tre timmar och försökt lösa det här. Blir galen. Testade även att dra hem Icloud för Windows men för att få hem filerna där verkar man behöva sätta upp en synk, vilket jag helst inte vill. Vill vara få hem bilderna från tjänsten.

Hilfe!

Av Callemedskägget

I efterhand hade jag hellre druckit den gamla saften.

Av Callemedskägget
Skrivet av Printscreen:

Har Calle sagt upp sig? Han verkar lite "off", och nästan kamera-ovan? Det släppte mot slutet helt klart dock. Intressant med fz-folk i panelen, kul med lite cross-office!

Hehe, var lite ringrostig efter en lång, skön semester. Sen känns det nästan som man försöker skärpa sig lite när man är hos Sweclockers

Edit: jaha... den missade jag!

Skrivet av Aloysius:

Jag gillar hur oseriös Calle blivit sen han bytte jobb.

När var jag seriös?

Skrivet av IceMan(FZ):

Yaaay Spiken <3

Bästa Iceman!

Av Callemedskägget

Jag har trimmat det