Inlägg

Inlägg som Kiane har skrivit i forumet
Av Kiane
Skrivet av Sapporun:

Har ingen Chromebook själv men denna ser väl också intressant ut?
https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

Edit: Såg nu att den inte går att vika

Det är inget krav att den ska gå och vika annat än att jag tror att det hade vart trevligt att ha den funktionen Den är ju nästan en femhundring billigare så absolut ett alternativ. Tack för input!

Av Kiane

Köpråd Chromebook

Funderar på att köpa en bärbar till sonen för att använda till att streama från Youtube och Netflix samt surfa lite. Eventuellt kunna spela något enklare spel men han har en stationär dator som han huvudsakligen spelar på samt en Xbox one.

Jag har kikat lite närmare på Chromebooks och gärna en som går att "vika", typ Lenovo Flex eller Acer Spin men det är inget krav. Helst en skärm på mellan 13-14 tum.

Kikat på bland annat Acer Spin 513 (Snapdragon 7c, 8gb ram, 64gb lagring) och Acer Spin 514 (AMD 3250c, 8gb ram, 64gb lagring+minneskortsläsare) men de startar ju på strax under 4000kr och då känns det som om det är väldigt nära att vara i prisklass att kunna köpa en enklare Windows PC.

Acer Spin 513: https://www.inet.se/produkt/1966261/acer-chromebook-spin-513-...
Acer Spin 514: https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/chromeboo...

Jag har fått för mig att man vill ha 8gb ram och minst 64gb lagring men startpriserna på dessa är då ganska höga. Är 8gb värt det eller overkill på en Chromebook? Hur ska man tänka? Är det bättre att gå ner på 4gb ram och försöka hitta något med en lite bättre processor?

Hur mycket plats tar Chrome OS upp från lagringen till att börja med, dvs hur mycket finns kvar till annat? Räcker 32gb?

Ni som har erfarenhet av Chromebooks, vad ska man satsa på? Finns det något vettigt för under 3000? Är de två jag kikat på vettig alternativ annars?

Av Kiane

Någon som lyckats få det att fungera med Swedbank och BankID? Jag har liknande problem där min kortbetalning nekas men jag får inte upp fråga om BankID. Kortet fungerar fint på andra sidor så tror inte att det är det som är bekymret.

Av Kiane

Jag har 70pus7304 och är nöjd med tanke på priset. Den har Android och därmed också inbyggd chromecast. går att få för under 9000.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5035770

Av Kiane

39 år här.. överklockar mina gamla datorer så att barnen kan spela på dem utan att det ska bli för tunga investeringar Min gamla 2700k levererar fortfarande!

Av Kiane

Haft några cloud 2 genom åren, 2st har börjat glappa runt mikrofonen. Känns som ett rätt vanligt fel

Av Kiane
Skrivet av Json_81:

Hur är status på det här nu?
Blev kontaktad av en som skriver på ganska bra engelska och vill betala via PayPal. Ska inte skickas utomlands.

Jag hade inte sålt det med PayPal. Varför kan de inte swisha som vanligt folk eller göra ne banköverföring? Säkert någon bullshit-bortförklaring

Av Kiane

Köpte en Nokia 6.2 med 4 gb ram och 64gb lagring, tycker de fungerar kanon för det priset. De har nyss fått uppdatering till Android 10 också.

https://www.elgiganten.se/product/mobil-tele-gps/mobiltelefon...

Av Kiane

Semantic URL?

Av Kiane

Ifsatsen blir väldigt luddigt med 3 states. Gör två ifsatser av den istället. Gör det tydligare vad ifsatsen kontrollerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kiane
Skrivet av Cloudstone:

Det låter lite mystiskt, jag vet inte vad det kan vara, alltså Application_F. Sökte på google men fann inget speciellt, men allt som är i temp-mappen brukar man kunna ta bort utan att behöva oroa sig. Är lite osäker, men har för mig att Windows egna verktyg, Disk Cleaner tror jag den heter, söker genom och tömmer temp-mappen.

Diskrensning heter den i svenska versionen av Windows.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kiane

@Frantz3n: Xiaomi Mi Band 4 kan du byta låt på Spotify med. Under 500kr, ca en veckas batteritid. Du kan dock inte välja vilken låt utan bara föregående/nästa och start/stop. Kanske går det även på föregångaren Mi Band 3 också som är lite billigare, har dock inte provat själv så vet inte om så är fallet.

Av Kiane

På jobbet vet jag att några pratat om Expensify för att hantera kvitton. Jag har inte provat den själv men den verkar göra sitt job.

Av Kiane

@Streaming: Precis, numret är samma oavsett var de är. Det är inte knutet till vilket land du ringer ifrån, det är knutet till det land som det är registrerat i.

Av Kiane

Köpte en sån här hem, fungerar kanon!

https://www.dustin.se/product/5010761129/bm10

Av Kiane

Minecraft

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kiane

Konkurrens är bra men inlåsning är dåligt. Hade gärna sett att spelen släpps på flera plattformar så får man välja vart man vill handla.

Av Kiane

Du måste ha dubbla '==' för att jämföra. Enkelt '=' tilldelar bara ett värde till variabeln.

Av Kiane

Du måste uppgradera Java. Följande löste problemet för mig https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/45976/how-do-...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kiane

Hade problem med Chrome i windows 10 också. Edge och andra webbläsare fungerade normalt. Detta löste det för mig:

https://www.addictivetips.com/windows-tips/fix-chrome-not-wor...

Det är något knas med registret där cryptsvc inte lirar som det ska tillsammans med Chrome. Tog bort nyckeln och startade om tjänsten och vips så fungerade det.

Skickades från m.sweclockers.com