Inlägg

Inlägg som BiffenL har skrivit i forumet
Av BiffenL

AdBlock kan man ju förstå men detta, vart är vi på väg?

Av BiffenL

PM

Av BiffenL

Hej, jag har en 16GB WiFi Samsung Tab S, dock är det den stora 10.5". Är detta av intresse?

/Johan

Av BiffenL
Skrivet av Kvantum:

Sitter just nu på en QX2710 och funderar på att köpa TV. Är mycket nöjd över hur Qnix inte har onödiga "smart"-TV funktioner och överflöd av portar, utan bara en bra panel. Skärmen är ju dock bara 27'', undrar om det inte finns några större billiga skärmar/tv-apparater som bara är en bra panel rakt igenom utan massa onödiga funktioner? Någon som har någon idé?

Jag har haft en Crossover 27Q i massa år och är också svinnöjd!

Jag funderar på den här:

http://www.ebay.com/itm/WASABI-MANGO-UHD550-REAL-4K-HDMI-2-0-...

http://www.overclock.net/t/1574057/official-wasabi-mango-uhd5...

Det jag frågar mig är om den kan känna av och spela 24Hz material utan stutter, innan jag fått svar på det vill jaginte beställa en. Kanske är något för dig?

Av BiffenL

300kr hämtar.

Av BiffenL

Bjuder 3500 kr, kan hämta och betala via Swish.

Av BiffenL

Alright, jag kan lägga 400kr för en 535 och hämta under dagen om det är intressant?

Av BiffenL

Tjena, finns det några diskar kvar?

Av BiffenL

Jag tar det för 800 kr och kan hämta nu på direkten.

/Johan

Av BiffenL
Skrivet av Ive:

Har 2 bud på OPO. båda på 2000 men en med upphämtning.

Upphämtning prioriteras över skicka.

Säljer också hellre i paket (tex i5 plus moderkort)

Stänger buden kl 17.

Mvh

Lägger mitt bud här också då, 2000 kr för OPO med tillbehör, hämtas.

Av BiffenL
Skrivet av Yoshman:

Skrivet för två månader sedan, första juni idag...

Skrivet av trickysaer:

Kolla artikeldatumet

Jag menar det.

http://forumbilder.com/images/2015/06/01/Capture2.jpg

Av BiffenL

Vad är det här för trams?

Av BiffenL

Raderade inlägg, var lite snabb.

Av BiffenL
Skrivet av Ratatosk:

Jag har det inte, vad har det med saken att göra?
Har heller inte blivit halshuggen av någon från IS, har jag ingen rätt till åsikt i den frågan heller?

Jämförelsen är spot on, snyggt!

Av BiffenL
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Detta är ett problem man behandlat på otaliga stora hårdvarusajter så jag tror att vi kan lita på att så är fallet. Nvidia har ju själva erkänt det också så vad är poängen med att snacka emot? Har vänner med GTX 970's som har problem så fort minnet överstiget 3,5GB, ett perfekt spel att ange som exempel är Shadow of Mordor.

Att vissa inte drabbas av problem är ju jättebra, men också enbart pga att de förmodligen inte spelat spel eller spelat med inställningar som tar kortet över 3,5GB minnesanvändning.

Försök inte snacka bort något som existerar bara för att fanboy-genen är för stark. Ni är precis den kategori av kunder som gör oss alla konsumenter björntjänster genom att hålla på så här. Alla företag förtjänar kritik när de försöker lura sina kunder för att tjäna mer pengar, speciellt när man försöker dölja saker. Det spelar ingen roll om de heter Nvidia, AMD eller något annat.

Så jag tror att de som systematiskt i den här tråden hållit sig borta från att försöka förklara tekniken och designen bakom dessa lösningar är de som gör bort sig. Argumentationer vinner man inte på att bara säga något i stil med "du har fel och du gör bort dig".

För det sista, det är såååå TRÖTTSAMT med folk som bara är ute efter att försvara sitt köp när de försöker argumentera.

Skrivet av Ratatosk:

Vi har ju haft den här debatten till leda här på forumet, det kan väl knappast ha undgått dig?.
Ja det det finns tester som visar att prestandan sjunker som fan, när man går över 3,5 GiB på ett GTX 970 men att den inte gör det på ett GTX 980.
Saken är givetvis inte lätt att testa på ett realistiskt scenario, eftersom spannet 3,5-4,0 GiB är relativt smalt.
Sedan finns det många ägare här på forumet som inte märkt av några problem medan andra har det, de som haft störst bekymmer har oftast kört SLI.

Du och Rajat kan skriva hur mycket ni vill, de flesta här på Sweclocker, kommer inte acceptera att kortet säljs som ett med 6 GiB om dess sista 0,5 GIB går långsamt.

Har någon av er ägt ett GTX 970 och blivit "lurade"?

Av BiffenL

Jag tycker att det är komiskt att många här försvarar AMD som sitt eget barn. Det är absolut inte AMDs fel att de är i den position de är i, utan det är konkurrenternas och marknadens fel. Vissa får det att låta som att AMD alltid är det rätta och bästa valet(om man vet något dvs, host host) och att marknaden ser ut som den gör, ja är inte deras fel.

Här kommer sammanfattningar av både Nvidias och AMDs toppkort den senare tiden. Men det har förstås ingen betydelse alls varför marknadsandelarna ligger som de gör, det är journalisterna och "experternas" fel.

290:

http://forumbilder.com/images/2015/04/23/290.jpg

290x:

http://forumbilder.com/images/2015/04/23/290x.jpg

7970:

http://forumbilder.com/images/2015/04/23/7970.jpg

7970Ghz:

http://forumbilder.com/images/2015/04/23/7970ghz.jpg

GTX 680:

http://forumbilder.com/images/2015/04/23/gtx680.jpg

GTX 780Ti:

http://forumbilder.com/images/2015/04/23/gtx780ti.jpg

GTX 780:

http://forumbilder.com/images/2015/04/23/gtx780.jpg

GTX Titan:

http://forumbilder.com/images/2015/04/23/titan.jpg

Tänkte inte ta med toppkorten ur Maxwellarkitekturen utan jämföra kort under ungefär samma tidsperiod. De jag har tagit med kanske inte är jämförbara med varandra enl vissa? Kan dock poängtera att GTX 970, GTX 980 samt GTX Titan X också belönades med betyget "Toppklass". Jag vet att det kom eftermarknadsvarianter som fick bättre omdömen men vid lanseringarna så såg det ut såhär.

Oavsett vilket företag som gör "bäst" GPUer så kan vi konstatera att Nvidia är bäst på att göra business, vilket artikeln och diagrammet visar.

Edit: konkurrens är viktigt, kämpa AMD!

Av BiffenL

Det var en härlig tråd med analyser och orsaker. Är det så komplicerat? Kan det inte vara så att Nvidia har fler nöjda kunder just nu? Jag menar det var ombytta roller en tid under 2000-talet. Produkterna recenserades då också, av både journalister och vanliga konsumenter. En nöjd kund är en bra kund, brukar det heta.

Av BiffenL
Skrivet av Dallebull:

De tror jag på när jag ser benchmarks på retailgrejjorna.
Olika källor säger olika saker, as usual:
http://www.lazygamer.net/general-news/is-amds-r9-390x-faster-...

Stämmer ovanstående lanserar Nvidia 980Ti för o knäcka 390x. Givetvis 2v efter så dom hinner tewaka upp frekvenserna så att det vinner med ~2fps.

Om du läser vad jag skrev. Precis det jag sa, "vi vet ingenting med säkerhet nu". Men att påstå att absolut ingenting pekar på det är väl inte sant?

Av BiffenL
Skrivet av Tumnus:

Finns absolut ingenting som pekar på det. Allt pekar på att AMD helt enkelt vill lansera alla sina kort på samma gång.

Ur artikeln:
"Intressant är att båda publikationer skriver att Radeon R9 390X inte har vad som krävs för att rå på Nvidias senaste toppmodell Geforce GTX Titan X, som kommer följas upp av GTX 980 Ti med ännu högre prestanda. Detta skulle förklara varför AMD skulle vilja se ett Radeon R9 395X2 ute på marknaden så snart som möjligt."
Så något pekar på det iaf. Vi vet ju ingenting med säkerhet nu men att säga att absolut ingenting pekar på det är väl inte helt sant?

Av BiffenL
Skrivet av Daniel2508:

Jag game'ar på 1440p, Evolve och Assassin's Creed Unity liggar båda på 4GB vRam usage, samma med shadow of mordor liggar också runt där, finns lätt andra spel som gör samma sak på denna resolution.
Jag köpte GTX 970'an precis för att den var bättra än 770 och hade max vRam av vad man kunne få, för att jag ville spela på 1440p, inte 1080p.
Utom det, annat problem med 970'an är att nVidia MÅSTE få kortet att inte använda dem slöa 0.5GB genom drivrutinerna, iaf för meg funkade det inte alls i Guild Wars 2 (bättra performanec med 1 770 än 1 970). Så om man ska ha kortet i några år får man lita på att nVidia skrivar det in i alla drivrutiner hur 970'an skall använda sina vRam i spel.

- Därför bytade in jag mitt 970. Jag hade tagit ett amd kort, men eftersom min skärm är 3D vision ready och G-Sync ready då måste jag köra nVidia om jag vill behålla möjligheten för dessa, tyvärr.

Vad hade du för framerate vid ~3,4GB användning och ett GTX 970. Gissar att du inte är speciellt kräsen. Låt mig gissa 15-25fps?