Inlägg

Inlägg som BiffenL har skrivit i forumet
Av BiffenL
Skrivet av Trigger:

Har du en dålig dag?

Absolut inte.

Av BiffenL
Skrivet av Flamso:

Mysig genomgång! Synd att jag mest spelar indiespel men av det jag spelat, inklusive Anno 2070, så har jag noll problem med micro stuttering i crossfire eller singelkort. Men sen kör jag 60Hz också.

Gud vad skönt, då vet vi att du inte stör dig på micro stutter. Som jag undrat hur det låg till med det!

Av BiffenL

Jag är jäkligt nöjd med mina AUDIO TECHNICA ATH-M50S.

Av BiffenL
Skrivet av Aleshi:

Du svarar inte på min fråga, du försöker däremot få ett äpple att se ut som ett päron.

Frågan man bör ställa är snarare varför AMD papperslanserade 7970?

Av BiffenL
Skrivet av Tumnus:

Du har rätt. Säger 2013. Men fortfarande sköt de upp ett år. Fanns en roadmap som även sa 2012 men verkar inte hitta den.

Nej som jag editerade i förra inlägget så är den roadmapen från samma event på GTC 2010 och det är väldigt svårt att sia in i framtiden 3-4 år framåt.

Av BiffenL
Skrivet av Tumnus:

Gigaflops per Watt? Eller menar du kanske årtalet som säger 2012?

En gång till! Förövrigt är den raodmapen ifrån GTC 2010.

Av BiffenL
Skrivet av Tumnus:

http://hothardware.com/newsimages/Item14524/gtc_roadmap1.jpg

2012 var det tänkt som första lansering. Och det var för två år sedan.

Sedan 2013. För att skjutas upp till 2014 där de smyglanserat ett par "maxwell" kort.

http://www.gnd-tech.com/img/images/wm/2/gtc_roadmap_1.jpg

Läs skalan på din första bild

Av BiffenL
Skrivet av Tumnus:

Har jag någonsin påstått det? Nej. Säger bara att folk som påstår "så typiskt av AMD" borde inse att båda sidorna har haft problem med att leverera kretsar och det beror ju inte på AMD utan på TSMC inte kan få ut nog många kretsar. GK110 släpptes som en del av GTX 600 serien i form av Titan. Detta var nästan ett halvår innan de ens annonserade ut GTX 700 serien. GTX 780 och GTX 780TI ÄR GK110 kretsar.. Där 780 har två och Titan ett kluster inaktiverat. GTX 780TI är den fullfjädrade GK110 kretsen. De är inga nya kort. GTX 780/780TI är samma krets som GTX Titan som i sin tur släpptes som ett värstingkort till GTX 600 serien. När Nvidia tvingades skjuta upp Maxwell ännu ett år så valde Nvidia att släppa (för någon anledning) en helt ny serie som mest var rebrandade krestar. Sedan har Titan fått sina utlovade eftermarknadskylare än? Inte? Varför gnäller du då inte på Nvidia? För enligt din logik så gör det dig till ett lika mycket stort fanboy som du påstår att jag är.

När sköt Nvidia upp Maxwell ett år? Du antyder dessutom att de först skjutit upp det ett år för att sedan göra det yttligare ett som du formulerar dig. Anledningen till en rebrandad serie var för att GK110-kretsen fortfarande var tillräckligt konkurenskraftig mot AMDs Hawaii och man ville helt enkelt skäla uppmärksamhet av AMD.

Av BiffenL

Kan du under installationen "deleta" den partitionen och skapa en ny?

Av BiffenL
Skrivet av Tumnus:

GTX400-serien papperlanserades. Tror även GTX500 serien blev papperlanserad.

Det var ju brist på kort vid lansering av GTX400-serien men det var ingen renodlad pappaerslansering(http://www.sweclockers.com/nyhet/10747-ingen-papperslansering...) än mindre vid lanseringen av GTX500-serien. Däremot minns jag väl när Radeon HD 7970 lanserades att det var en ren papperslansering. Sen om man kallar det papperslansering eller ej är ovesäntligt, det viktiga är att det finns kort på butikshyllorna, och det oavsett om det står Nvidia eller AMD på etiketten.

Av BiffenL
Skrivet av Tumnus:

Nvidia papperslanserar istället sina kort.

Vad är det Nvidia har papperslanserat?

Av BiffenL
Skrivet av Swedish Berserk:

Kan kanske bli bra detta. Men Microsoft håller på att tappa mot Chromebooks också i det lägre segmentet av datorer. Får se hur det går för dom.

Hur det kommer gå för dem med vadå?

Av BiffenL
Skrivet av Aleshi:

Ny graf med annan skala, men placeringen av ikonen antyder att Maxwell är närmare 8-10 GFLOPS/W än de 14-16 som de sa tidigare. Orolig för hur det ska gå med nya tillverkningstekniken. :/

Okej...
Den roadmapen har vi sett i nästan ett år.

Av BiffenL
Av BiffenL
Skrivet av Q3-ist:

Varför , hur hög rygg, ny pris och har du själv en?

För att de är bekväma(mängder av inställningsmöjliheter) men framförallt har de fantastisk kvallité. Köpte min Kinnarps 8000 begagnad på blocket för 12 år sedan. Har lyckats skava sönder tyget i sittdynan innan något annat gått sönder. Det är mitt tips.

http://img22.imageshack.us/img22/1855/5h85.jpg

Vad gäller höjd på ryggstöd så finns det mängder av modeller. De bättre Kinnarpsstolarna kostar mellan 8000-10000kr nya.

Av BiffenL

Köp en begagnad kinnarps på blocket.

Av BiffenL
Skrivet av JonB:

Ööh, ok. Tack för inget då.

Ärligt talat, jag har googlat men söker man på ditten Ti vs datten utan Ti så får man ju bara upp massa tester.

Så jag frågar någon annan, vad är skillnaden?

Från sida 2 i artikeln du just kommenterat.

http://img547.imageshack.us/img547/9701/l5t7.png

Av BiffenL
Skrivet av sebbis:

What? jag har en 2gb 680. Jag får ett nytt för 2300:-... så då är frågan är de värt att byta från 680 och lägga imellan 2300? eller bara stanna kvar?

Läs recensioner, notera prestandaskillnaden och fråga dig själv om det är värt 2300.

Av BiffenL
Av BiffenL
Skrivet av Aleshi:

Japp, och det fanns tillgängliga kort den dagen AMD angivit att det skulle finnas.

Förövrigt, hur många Titan fanns på lanseringsdagen? Hur många GTX 480 eller GTX 580? Hur många GTX 280? 8800 Ultra eller 8800GT?
GTX 680 fanns det inte heller så gott om vid lansering. Precis som med 7970 så har det gick det att få tag på dem, men inte av alla märken och inte i alla butiker. Man har fått nöja sig med enskillda modeller och ibland leta vidare i nästa butik.

Det gjorde 290x också, det jag sa var att det är brist på 290/290x likt det var brist på 7970.

Har aldrig sagt att detta är unikt för AMD. Det jag vill få fram är att korten bör finnas tillgängliga i bra kvantiteter vid laseringen, det gynnar alla. Sen som du säger så har denna lansering varit ovanligt dålig.