Inlägg

Inlägg som E.Erlandsson har skrivit i forumet
Av E.Erlandsson
Skrivet av Addeez:

Ifall den skickas vad skickas den i isåfall?

Den kommer skickas med schenker eller postnord, i orginalkartong.

Av E.Erlandsson

ViewSonic XG2402 24"

Säljer nu min ViewSonic XG2402 24" LED Freesync 144hz 1ms som är köpt för knappt ett år sedan (2018-08-17). Varit fruktansvärt nöjd med den, men har köpt en lite större...

Perfekt skick, kalibrerad och garanti/kvitto kvar.

Finns i Växjö/Kalmar, annars står köparen för frakten.

Pris: bud från 1000kr.

Läs hela annonsen här

Av E.Erlandsson
Skrivet av crew seven:

@Mr.Borka

Utvecklarna får ju inte cash ifrån G2A till exempel kommer inte ihåg vad lagen heter i Sverige men det skulle kunna klassas som att köpa stöldgods.

Häleri är det ord du är ute efter.

Jag kan genuint medge att jag inte haft en aning att detta var så pass omfattande. Finns det några spel på G2A, G2play, Kinguin m.fl som faktiskt säljer genuina nycklar som de kommit över under t.ex. en rea eller någon form av bundle-deal?

Är det även så att detta främst drabbar utvecklare av mindre indie-spel eller har själva storleken på utgivaren/utvecklaren ingen som helst betydelse om spelet blir utsatt för denna diffusa form av pengartvätt?

Ugh, känner mig lite smutsig just nu...

Av E.Erlandsson

Måste säga att Karl Emils klipp börjar bli mina favoriter, han är en jävel på att förklara! Alltid intressanta topics han hanterar dessutom

Av E.Erlandsson

@Pensum:

Praktik är lite diffust när det kommer till universitet. EX-jobb kan man hålla på med väldigt länge och leder förhoppningsvis till en anställning efter. Vi hade flertal från YH som fick jobb direkt efter sina praktiker och EX-jobb (vilket finns på YH men inte är i närheten lika omfattande som på UNI). Faktiskt så är det fler som får jobb direkt efter YH gentemot UNI. Det är dock inte heller så lustigt då man inte har samma ingångslön och troligtvis har en längre inlärningskurva till nya yrket, vilket kan vara en fördel för företaget då de kan forma dig precis som de vill ha dig - detta är lite svårare med Univeristetskandidater som ofta är specialiserade inom ett språk eller ämne.

Gillar du att fördjupa dig inom ett visst område och spendera mycket tid åt att plugga och knacka kod - UNI.
+studentlivet vilket kan vara väldigt kul även för lite äldre, detta existerar knappt på YH och är helt upp till gruppen

Föredrar du att lära dig ute på fältet och testa många olika praktikplatser, samt lägga mycket fritid åt att lära dig sånt som företag kan vara intresserade av, men med lägre ingångslön (ca. 10-20% mindre) - YH.

Kan inte hjälpa dig mycket mer tyvärr, valet är ditt

Av E.Erlandsson

Jag gick 2 år YH till mjukvarutestare utan jättemycket kunskap eller genuint intresse för programmering, vilket ledde till att jag inte la så mycket tid att fördjupa mig i flera språk på fritiden. Vi gick parallellt med utvecklare och gjorde projekt ihop med dem och jag hade även praktik på flera stora IT-företag. Trots detta kände jag inte alls att det vi gjort inte hade en suck i vädret mot de praktikanter som kom från universitetet och gick sitt 3:e år. Självklart hade vi snillen i klassen som hållt på med utveckling som hobby, för dem gick det galant såklart och var helt klart det bättre alternativet för dem än UNI hade varit.

Jag jobbar idag som IT-tekniker/konsult istället då det passar mig personligen mycket bättre och jag tycker det är kul att åka till jobbet, även om kanske inte lönen är lika tilltalande som om jag hade tagit en motvillig tjänst på t.ex. Ericssons utvecklingssida. Hade jag varit ärlig mot mig själv tidigare hade jag garanterat inte gått utbildningen och dragit på mig studielån på 130k, allt för att man ville flytta ihop med bruden och testa studentlivet!

Kort och gott, fundera på vad du verkligen tycker är intressant. Finner du det du gör roligt kan jag lova dig att du i slutändan kommer tjäna både mer pengar och lycka i ditt liv! Är det redan ett givet val att hålla på med utveckling tror jag Fullstack kommer ge dig oändligt mycket mer potential att utvecklas och förbli attraktiv på arbetsmarknaden.

Av E.Erlandsson

Jävligt häftigt bygge! Grymt sugen på att göra något liknande själv - perfekt referenstråd

Av E.Erlandsson

Nu är ju smaken som röven - klöven, men herre jisses så fula...
Annars hade de helt klart varit ett alternativ till samlingen! Snålt att inte inkludera en toshlink dock...

Av E.Erlandsson

Fyfan, det låter jobbigt. Men jag tycker du har en välformulerad text redan, så varför inte låta henne läsa ditt inlägg här på swec? Efter det kan ni ta diskussionen som är oundviklig i vilket fall.

Av E.Erlandsson

3700 + frakt

Av E.Erlandsson

Bjuder 3400kr + frakt

Av E.Erlandsson

@arganis:

Verkar som dem plockade bort dealsen för PS4 pro illa kvickt. Hade 100+ i lager och när man la den i kundvagnen försvann den och nu går INGEN av deras PS4 pro (var flera paket med även limited edition spoder man) att hitta under black friday längre haha. Pinsamt av dem.

Av E.Erlandsson

Fantastisk skön trådlös mus från Corsair till riktigt bra pris, har föregångaren som jag är gruveligt nöjd med. Kan ej tänka mig att denna är sämre:

https://www.komplett.se/product/977675/gaming/gamingmoss-tang...

Corsair Gaming Dark Core RGB Trådlös

Av E.Erlandsson

2600 för PS4

Av E.Erlandsson

@magnusv:

Köpte du inte moderkortet nytt? Returnera det återförsäljaren som DOA direkt, vänta inte.
Borde gå rätt fort för dem att skicka dig ett nytt, har själv varit i liknande sits och fick ett nytt moderkort någon vecka senare.

PS: Köpte du allt på samma ställe hade jag även, förutsatt att det är en respektabel återförsäljare som är resonabel och inte ger dig en straffavgift för att du returnerar en fungerande komponent, även returnerat CPU:n.

Lycka till!

Av E.Erlandsson

Hej! Om det inte är för sent att lägga bud ger jag 4300 + frakt.

Av E.Erlandsson

Fyfan så bra gjort av Burger King, de verkar kunna politik bättre än vad de kan göra burgare, just sayin.

Av E.Erlandsson

@p.lindblom:

Tack för svaret! Mycket konkret och givande information

Av E.Erlandsson

@p.lindblom:

Om man nu inte har möjlighet att plocka isär en toyota och en BMW av liknande kaliber, hur ska man då kunna ta dig för ditt ord? Har du lust att förklara vad du menar?
Är genuint intresserad.

Av E.Erlandsson

Tjena,

Kan hämta den imorgon eftermiddag i Kalmar, bjuder 1100kr om den inte har några repor eller döda pixlar mm.