Inlägg

Inlägg som ddelin har skrivit i forumet
Av ddelin
Skrivet av Icte:

Vad stämmer egentligen? En D5 pump verkar många rekommendera och EKWB har bl.a. denna:

https://www.ekwb.com/shop/ek-xtop-revo-d5-pwm-incl-pump

och denna tillsamamns med en reservoar:

https://www.ekwb.com/shop/ek-xres-140-revo-d5-pwm-incl-sl-pum...

Spelar det någon större roll vilken man väljer?

Skall du ha dubbla 480 radiatorer och totalt 5 kylblock är det frågan om en D5 orkar, EK säljer ju även en dubbel variant https://www.ekwb.com/shop/ek-xtop-revo-dual-d5-pwm-serial-inc....

Jag skulle mailat konfigen till EKs support och se vad dom säger.

Av ddelin
Skrivet av issue:

@Sveklockarn: hypervisor! *drop mic*

Precis, en virtuell Windows och en Linux med 4 kärnor var och varsin GPU i passthrough, då sitter 8 kärnor fint.

Av ddelin
Skrivet av Ozzed:

Du känner inte till Atlon-FX-modellerna va?

I korta drag kan man säga att de malde sönder Pentium 4 totalt, så till den grad att Intel fick panik, satte kunkurrensen ur spel, och tvingades betala minjonbelopp till AMD i en förlikning.

Och även 11 miljarder i EU böter, men det var det nog värt för att slippa konkurrensen.

Klippte detta från en gammal nyhetsartiken om bötningen:

"AMD, vilka hela tiden varit misstänksamma mot Intel, startade rättsprocessen då de gjorde anmälan om konkurrensbrott. EK visar på ett tillfälle då AMD försökte skänka en miljon processorer till en datortillverkare men tog endast emot 160 000 eftersom de annars brutit mot ett avtal de hade med Intel."

Av ddelin
Skrivet av Commander:

Mer en så har man inte då Adobe har droppat sitt stöd för Linux bra länge sen när de inte klarade av att fixa fullscreen eller för den delen alla säkerhetshål.

Tyvärr har Adobe återupptagit utvecklingen av Flash för Linux igen, senaste version är 24.0.0.221, samma som andra plattformar.

Av ddelin
Skrivet av Dennix123:

@Kolsvart Katt: USD499 = EUR470 = SEK 4500

USD499 = EUR470 = SEK 4500 multiplicerat med världens näst högsta moms = 5600 kr. Fortfarande ett bra pris om den presterar som det ryktas.

Av ddelin
Skrivet av Tigerhamster:

Mitt moderkort har börjat krångla. (USB-portarna som randomly dör, även utan att ha klockat FSB eller alls t ex)
Det logiska, då det fortfarande har garanti, vore att skicka in det på garanti.
Men hur roligt är det?

Jag vet att jag kommer att leta ursäkter för att köpa på mig en sån här på något vänster till slut ändå..

Fan vilket guldläge! Jag önskar mig också nått litet haveri, men det får gärna vänta till en sådär runt 3:e mars.

Av ddelin
Skrivet av Aleshi:

Att kretsarna designmässigt är modulära innebär inte att de inte är 8 kärnor per krets. De kan såklart tillverka kretsar med bara 4 kärnor per krets, vilket vi antagligen kommer få se framöver. Men de behöver fortfarande konstruera en separat 4-kärnig variant först.

Där ser man , trodde faktiskt att det fanns en "riktig" 4-kärnig redan, måste ju vara bra mycket billigare tillverkningsmässigt.

Av ddelin
Skrivet av Enigma:

Förhoppningsvis så är dom flesta quad och hex-core's defekta 8-kärniga med 2 inaktiverade kärnor. Det snackas också om SKU's med inaktiverad SMT, men detta kan ha vart enskilt för ES/QS som gått genom tullarna.

Men Zen arkitekturen bygger väl på 4-core moduler, både för Ryzen och servervarianterna ? Isåfall borde defekt kisel hamna i 6-core varianterna, medans 4-core tillverkas direkt med bara en modul, om det inte är extremt mycket defekter, vilket jag inte tror då 14nm processen verkar hyfsat mogen nu.
Frågan är väl hur mycket defekter det faktiskt är, risken är väl att man kommer få stänga av kärnor på fullt fungerande chip för att möta behovet av 6-core som jag personligen tror blir populär om den prissätts rätt.

Av ddelin
Skrivet av THB:

"Vi vet", har du sett några oberoende tester?
De har tidigare lovat guld och gröna skogar men det har inte ens varit i närheten.

Atf folk fortfarande tror på vad AMD säger är sorgligt.

Har AMD levererat processorer som drar mer än deras specificerade TDP ? Vilka är dessa ?, hade varit intressant att veta.
Carnard PC har lite siffror på ES av Ryzen http://www.guru3d.com/news-story/french-magazing-posts-engineering-sample-amd-ryzen-processor-benchmarks.html troligen kan man tweeka effektförbrukningen ytterligare någon i den slutgiltiga produkten.

Av ddelin
Skrivet av DST:

Sure, men för dem som följer nyheter/rykten bla på sweclockers har hört det han har att säga upp till en månad innan. Men för någon som inte har en koll, sure.

Absolut, själv har jag följt tråden från första dagen, men precis som i andra liknande trådar dyker det upp folk som frågar om saker som klargjordes redan på sidan 3 av 70 för dom inte orkar läsa hela tråden. För dom är väl en liknande video användbar även om man inte gillar Adoretv i sig. En positiv grej med hans kanal är iallafall att man lär sig skotsk dialekt, ibland har jag fått hoppa tillbaka för att lyssna en andra gång

Av ddelin
Skrivet av Bengt-Arne:

Antagligen!
Ingen vet väll helt säkert, men då det talas om prestandamodell så får man anta att det är 8c/16t.
Misstänker att AMD arbetar dygnet runt för att finslipa det mesta i och runt Ryzen.
http://www.guru3d.com/news-story/amr-ryzen-new-speculation-on-prices-and-release.html

Är rätt säker på att AMD bekräftat att det skall släppas en "full range" av CPUer på lanseringsdagen. I mina öron låter det som det kommer CPUer med annat kärn antal också, så himla många 8-core varianter borde dom väl inte ha. Den som lever får se.

Av ddelin
Skrivet av Aleshi:

Han kan inte mer än snittkillen på SweClockers. Han spånar fritt och tror för mycket om sin förmåga att gissa rätt. Att han länkas som någon slags auktoritet är bara dumt. Vem som helst här kan sammanfatta vad vi vet i denna tråden och sedan fabulerat lite egna spekulationer och krydda med lite fanboyism så har vi en sån där video.

Skillnaden är väl att han sammanfattar på 10 minuter, går lite fortare än att läsa en tråd på 70 sidor

Av ddelin
Skrivet av jOnÄTÄn:

Idag finns inte RT kvar utan alla windows 10 datorer kör vad jag vet X86 och kan köra alla program en vanlig dator kan (bara hårdvaran orkar med det)
Det ska även komma nya ARM versioner av windows men då kommer de kunna emulera X86 och köra vanliga program så det förhoppningsvis inte blir samma skit som windows RT blev.

Det finns ju Surface som har fin hårdvara, men det är ju en helt annan prisklass. I mitt fall är jag dessutom inte intresserad av Windows överhuvudtaget även om det är en fullversion, då jag helt gått över till Linux.

Av ddelin
Skrivet av NoNamesWayne:

Bättre då att köra på en hybrid istället. Då har man även tillgång till tangentbord. CB:s - är mer låsta än vad Windows RT var. 

Jag behöver i princip bara en browser, och då är Chromebooken inte så dum. Är inte Windows RT ungefär samma skit som Windows mobile ? det är det ju inte direkt någon stor efterfrågan på isåfall. Dessutom måste man väl köra applikationer från Windows store, så den känns rätt nerlåst också.
På min CB har jag dessutom installerat Linux parallellt med ChromeOS, så jag har rätt stor valfrihet när det gäller vilka applikationer jag vill köra på den.

Av ddelin
Skrivet av ArnePlanka:

@ddelin: Vilken Chromebook kör du på?

Minns inte modell , men det är en gammal Smasung med ARM processor. Finns mycket bättre modeller idag, har en kollega som har en HP som har riktigt bra skärm, tyvärr låg väl den på 6000 mot dom 3000 jag betalade.

Av ddelin
Skrivet av MakeCoke:

Fast om AMD går in i en marknad måste de erbjuda något som inte redan finns. Antingen någonting bättre, eller lika bra till lägre pris. Det är så konkurrens fungerar.

Det är nog sant då det finns många "Intel Inside" skadade personer som gärna betalar mer även om Intel skulle ha än sämre produkt, det har vi ju sett tidigare i historien när AMD var mer konkurrenskraftiga än idag.
Jag resonerar så här, Om Intel och AMD har var sin CPU som är exakt lika snabb till exakt samma pris så väljer jag i dagsläget AMD då det gynnar konkurrensen och därmed priserna. Detta gynnar alla konsumenter oavsett vad man i slutändan köper.

Av ddelin

Köpte först en platta och senare en Chromebook, plattan används inte alls längre. Gillar att ha ett riktigt tangentbord. Så jag skulle rekommendera en CB helt klart.

Av ddelin
Skrivet av crash:

Någon som vet om CIV6 kommer till Linux nångång, dom lovade ju Linux förut när dom berättade att CIV 6 skulle komma tidigare iår.

Yes!

https://www.gamingonlinux.com/articles/exclusive-civilization-vi-now-fully-confirmed-to-be-coming-for-steamos-linux-and-soon-too.8860

Av ddelin
Skrivet av AMD-FX:

Har du redan köpt en 7700K så finns det väl ingen anledning?

Enda kundgruppen för ett sånt byte är väl dom som egentligen ville ha en 6900k men tyckte det var rövarpris och tog en 7700k istället.

Av ddelin
Skrivet av anon12433:

Min erfarenhet är att den breda massan sällan lägger 15000kr på en dator såvida det inte finns ett halvätet äpple på den.

Nä, det beror ju lite på vad man menar med breda massan, men många gamers som ju AMD verkar siktat in sig på spenderar ju en hel del. Nvidia 1070 & 1080 kort säljer ju bra trots att dom kostar skjortan, och var och varannan speldator verkar ha en 6700k så jag tror inte AMD är helt fel ute med ett pris på 4-5kkr på den 8-kärniga, om den nu håller vad den lovar. Jag kommer definitivt att köpa 8-kärnig då jag gör lite mer än att spela, men dom 4-kärniga kommer helt klar bli intressanta för många andra beroende på prissättning.