Inlägg

Inlägg som SueCia har skrivit i forumet
Av SueCia
Skrivet av MojoGurra:

Vilket streck menar du? Sorry. Kan du markera med röd färg i bilden vad det är jag letar efter?

Sorry, tog fel på modell. Trodde du hade Z690 moderkort. Det gäller endast dessa.
Jag hade som flera andra säger, provat byta nätagg.

Av SueCia

(EDIT)
Sorry, vart tvungen att googla ditt moderkort. Trodde av någon anledning det var Z690 men det var det ju inte. Du kan bortse från den felvända komponenten då det endast gäller Z690

Av SueCia
Skrivet av MojoGurra:

Jag har en PC som jag byggde själv för två år sedan.

Häromdagen spelade jag lite, gick iväg en stund, kom tillbaka och märkte att datorn var avstängd.

Sedan dess startar den inte.

Jag har provat att koppla ur komponenter som GPU, SSD, och minne för att se om det funkar då. Men än så länge fungerar inget.

Har även provat att nollställa CMOS både genom att klicka på I/O-knappen och genom att ta ur batterier några minuter.

Det som händer är att vissa lampor lyser om strömmen är på, framförallt olika dekorativa LEDs på moderkortet, samt Start-knappen som sitter på moderkortet.

Däremot fungerar inte den lilla panelen som sla visa POST-koden när datorn startar. Så jag får inga felkoder.

Om jag pluggar ur sladden i väggen helt, sätter i den igen, och klickar på Start, så startar fläktar och lampor i schassit upp en halv sekund före det stendör. Men därefter händer ingenting om jag klickar på Start.

Min misstanke är att PSU eller Mobo dött, men har aldrig upplevt det förut. Vad är bäst sättet att bekräfta detta på?

Vad har du för grejer? Har du t.ex ett Hero moderkort så finns där ett känt fel med en felvänd komponent, men jag tycker inte den borde dra igång fläktarna över huvud taget om det var det det berodde på.

Mer info vore bra men det första du ska prova är att ta bort grafikkortet och hårddiskar, prova starta, beter den sig exakt likadant ändå har du uteslutit dessa komponenter. Sen kan du göra samma sak för ramminnen och annan kringutrustning också.

Av SueCia
Skrivet av Shakermaker:

Är det något värde i ett defekt 1080 Ti? Det sade poff och stängde av en dag och startar sedan inte.

Om du vill så kan jag kolla på det åt dig, jag håller på o lär mig laga gpuer

Annars går det att sälja på tradera som sagt tidigare.

Av SueCia

Marknaden har sjunkit lite men det blir nog inte bättre än såhär skulle jag tro.

Av SueCia
Skrivet av nike900:

Någon här som vet av någon som är duktig att laga grafikkort / kretskort som kan ge sig på ett nvidia 1070 evga som bara helt plötsligt slutade fungera. Inga synliga skador på kretskortet. Inga fläktar snurrar samt att kärnan inte blir varmt. Tack på förhand

Jag har börjat hålla på lite med gpu reparationer så jag skulle kunna ta en titt på den om du vill.

Jag har lyckats laga ett par stycken men har lägre än 50% success rate, så jag skulle inte kalla mig själv ett proffs

Hör av dig via PM om du vill att jag kollar på det
MVH //

Av SueCia
Skrivet av Zippeer:

Hahha har du sett hur det "Vanliga repairshops" sätter ihop en telefon?

De bemödar sig med att försöka få tag i original delar för att sedan limma ihop telefonen med en limpistol eller nått istället för att försöka få tag i original tejperna

Har sett hundratals videor från folk som louis rossman som visar genomsnitts kunskapsnivån hos officiella reparatörer. De duktiga reparatörerna jobbar inte på officiella verkstäderna. Däremot finns det mycket dåliga reparatörer där ute…

Av SueCia
Skrivet av skanepiraten:

Ja fast för att förtydliga så menar jag original verkstad och inte dom "andra" som är billigare/dyrare ^^

Har iphone o all rep görs hos dom om det måste göras

//skane

Det är originalverkstäderna som är värst… kolla bara ett par videos med louis rossman så inser du att de som är duktiga reparatörer jobbar på vanliga repairshops och de som inte klarar av jobbet hamnar på branded repairshops.

Av SueCia
Skrivet av skanepiraten:

Eller en vild idee.. Bara lämna in den o få det utbytt ^^ folk är bara snåla eller inte villiga av att betala den lilla kostnaden, samma fenomen som fri frakt ^^

//skane

Skönt resonemang. Betala för att någon klåpare ska slarva ihop ett batteribyte annars är man snål.

Jag slänger hellre telefonen än att betala för att något klappträ ska förstöra den. Det är kanske 5% av de som jobbar med batteribyten som klarar av att göra ett dugligt jobb.

Av SueCia
Skrivet av BigConne:

Tänkte sälja mitt grafikkort, vad tror ni det är värt på marknaden?

Fläkten har varit konstig också, jag vet dock inte om det är en inställning på något eller om det är fel på fläkt, men här är en video på hur den har agerat.

https://vimeo.com/upload/videos/585377dd-7171-4d84-9750-5bfbd...

Den lät väldigt mycket, men sist jag använde detta grafikkort så verkade det som att ''felet'' var borta.

Någon som har några tips eller råd?

Mvh

En defekt fläkt kommer inte påverka priset på tradera. Det är miners som köper dom där korten och en trasig fläkt fixar de flesta utan ansträngning.

Se till att det framgår att fläktarna låter illa bara.

Av SueCia
Skrivet av megaman01:

Ja spekulationer givetvis men jag antar att folk spelar 1-2 timmar i snitt per dag kontra 24 så borde kortet slitas betydligt fortare. Tror miners och Gamers är lika slarviga/noga med kylningen överlag.

Det tror inte jag. Miners är måna om sin ROI. ROI når du inte om kortet thermal throttlar och avkastar dåligt eller t.o.m går sönder.

Genomsnittsgamern slänger in kortet i datorn o låter den stå o dammsuga golvet år efter år. Genomsnitts Sweclockaren är inte att jämföra med genomsnitts gamern här.

Av SueCia
Skrivet av megaman01:

Skulle tro att mentalt vet man att det är ”nerskalat” kort. Personligen bryr jag mig inte då jag va ute efter ett 3080ti och vad jag förstått har dessa alla LHR. Jag skulle aldrig köpt ett begagnat kort som inte är LHR då man förmodligen kört många av dessa väldigt hårt dygnet runt, vad man än skriver i annonsen.

Spelar det någon roll om de är körda dygnet runt?
Det enda du kan vara ganska säker på är att miners kör sina kort svalare än många gamers gör. Hade varit mer rädd att köpa en GPU av gamer än miner.

Av SueCia

Jag försöker lära mig lite GPU-reparationer så om du inte hittar på något annat så kan du alltid skicka hit det så försöker jag laga det. Har dock bara lyckats laga 2 av 6 hittills så jag skulle inte få upp hoppet speciellt högt..

Hör av dig om du är intresserad

Av SueCia
Skrivet av GrezZeR:

Logistikchef
29 000 SEK/mån

Flexibla arbetstider, är nere på företaget typ 50% och resten hemma.

Ett chefsjobb med 29 000 i månaden?
Städerskorna i kommun ligger ju kring det.

Av SueCia

Kollar jag på detta test:
https://technical.city/en/video/GeForce-GTX-1070-Ti-vs-Radeon...

Så tycker jag det ser ut som du ska kunna välja en 1440p skärm helt utan problem. Jag har kört en 1070ti fram tills nyligen och det har inte varit några problem att spela de flesta spel. Det enda som varit lite kännbart är Warzone, där fick jag dra ner inställningarna rätt rejält för att kunna spela med tillräcklig FPS.

1070ti och rx6600 ser ut att vara ganska jämförbara

Av SueCia

Underbart rolig quiz! Mer sånt

Missade Sonic låten konstigt nog..

Av SueCia

AMD återlanserar Thunderbird, nu upphottad med 512KB L2Cache

Riktpris - 4500kr

EZmode!
Nu går det att tjäna pengar!

Av SueCia
Skrivet av VA77E:

Blir nog svårt för många inkl. mig själv att välja er i framtiden om ert beslut ang. detta kvarstår.

Tror att du överskattar rejält hur mycket folk bryr sig om detta. Jag handlar utan att tveka av webhallen och Dustin efter detta, kunde inte bry mig mindre då jag anser att de inte agerat felaktigt. Det elgiganten gjort med täckningsköp samt kompensation (om jag förstått rätt) är ren och skär goodwill och absolut inget man kan förvänta sig i en sån här situation.

Av SueCia

Vad är det för tecken som blir annorlunda? Du har inte bara råkat göra en alt+shift så att du fått engelskt tangentbord av misstag?

Av SueCia
Skrivet av CreativeX:

Jag är själv dålig på fonder etc etc.. E de värt att lägga en liten slant varje månad när man är snart 30? Och hur gör man en "fond"? Några tips gällande fonder också? Någon kunnig som kan dela med sig?

Jag är 36 och har gjort misstaget att ta tag i min ekonomi och sätta mig in i sparande för sent, så jag har redig uppförsbacke nu...

Jag har provat nybörjarmisstagen, man tror att man är bättre än marknaden på att köpa och sälja enskilda aktier, det är man givetvis inte. Jag har flera konton på avanza nu. Fonder som jag månadssparar i varje månad samma datum, aktier där jag styr köpen manuellt och ett riktat konto på en specifik råvara.

Vad som går bäst? Fonderna, mitt psyke kan inte förstöra där då allt är automatiserat.

När det gäller mitt aktiekonto så blir jag lite för köpsugen när börsen går bra och lite för säljsugen när börsen går dåligt, det är en katastrofal kombo.

Vad vill jag säga med detta svammel då?

Skaffa avanza, sätt upp ett automatiserat sparande där det dras 3000 från ditt lönekonto varje månad (eller en summa du har råd med) sätt upp automatiskt sparande i ett par olika fonder och vad du än gör, PANIKSÄLJ INTE när börsen går dåligt.

Avanza Zero, Avanza Global är två bra indexfonder som du inte behöver fundera så mkt kring, du får samma avkastning som börsen i stort sett.