Inlägg

Inlägg som SueCia har skrivit i forumet
Av SueCia
Skrivet av Fenrisulvfan:

MSRP kommer bli intressant nu när dem tvingas fortsätta tillverka 30-serien ett tag till av TSMC.

Har dom beställt för många chip från tsmc och nu måste fortsätta göra gamla kort för att förbruka chipen?
Det borde ju kunna halvera nuvarande MSRP framförallt om AMD inte sitter i samma situation.

Av SueCia

Kör två kablar, det är väl beprövat av miners att man kan få tråkiga resultat med en splittad GPUkabel. Nu är 3070ti inte jättehungrigt, men hellre överdimensionera när det ändå inte kostar något

Av SueCia
Skrivet av klogger:

Webhallen hade det billigaste 3080 jag sett för en månad sedan. ASUS TUF för 8799:- https://www.webhallen.com/se/product/338660-ASUS-TUF-GeForce-...

Beställde ett när den var gul och "<10 på väg in", fortfarande inte fått det och Webhallen säger att de inte har något datum att ge mig heller. Dessa "MSRP-batches" verkar komma in ett par gånger om året har jag märkt så hoppas jag inte behöver vänta 6 månader till nästa leverans..

Tror att det där priset kommer vara standard för ett 3080 inom 3 månader så isåfall kan du bara avboka det och köpa nån annanstans

Av SueCia
Skrivet av jonathan82:

Ok. Tackar samtliga för råden. Jag är enda ägaren av kortet
Jag har ingen ipa tyvärr men skulle 98% etonol funka tro?

Biltema säljer elektronikrengöring på sprayburk. Brukar spraya lite på en tops och gnugga, funkar perfekt.

Av SueCia
Skrivet av källarinvånare:

Säg att miljöfascister år 1996 hade bestämt att grafikkorten i en dator aldrig får dra mer ström än ett Woodookort, spel som Guardians of the Galaxy i 4K ultra settings hade troligtvis varit minst tusentals år bort. Handen på hjärtat, är det en värld som någon hade velat leva i? Vill man ha ett tyst och svalt kort så köper man ett 3050, vill man ha en maxad spelupplevelse så köper man ett 3090 Ti. Man kan inte både ha kakan och äta den.

Exakt så, grafikkorten måste tillåtas dra den ström som krävs för att leverera prestandan man vill ha. Korten maxar inte 24/7 om man inte minar så påverkan på elräkningen är i stort sett försumbar ändå.

Av SueCia
Skrivet av serverfel:

Varför har inte grafikkort egen psu nu när det spårar ur såhär?

För att det inte är några som helst problem att driva kort under 3090 på ett helt vanligt nätaggregat?

Av SueCia

Vega 64 verkar ju gå för 2900 på Tradera just nu. Flertalet annonser med slutpris därikring.

Angående mining och överklockning, jag tror inte att mining påverkar kortet nämnvärt. Överklockningen i samband med mining är troligtvis bara bättre för kortet än om det inte blivit överklockat i en miningrigg, på grund av miners vill ha ner strömförbrukningen, så man sänker spänningen, då går kortet svalare.

1 timme gaming i en random gamers speldator sliter troligen betydligt mer på kortet än 1 timme mining i en miningrigg. Däremot går ju miningkort 24/7.

Av SueCia
Skrivet av NordhNet:

Låter lite väl overkill. Det är såklart aldrig fel att installera om Windows när man byter komponenter men det bör ju räcka att köra med DDU för att få bort spår av gamla drivrutiner som kan störa

Däremot är det ju en bra grej att testa när man testat en massa annat

Overkill? Installera om windows är gjort på ett par minuter idag inklusive allt bös man ska installera.

Av SueCia

Man byter inte grafikkort utan att installera om windows. Så börja där ifall du inte redan gjort det.

Av SueCia
Skrivet av LeonHart:

Ja du kan ju tycka det. Men något som vore märkligt på riktigt är om den enda som tycker att detta är viktigt råkar finnas i den här tråden.

Jag har heller ingen statistik att luta mig emot men känns det inte ganska vedertaget att det finns kunder som köper produkter baserat på miljöpåverkan?

Jag köper ofta ett lite dyrare alternativ som är "miljömärkt" så länge det inte påverkar produktens kvalité, mest för att det känns som att man "borde göra det". Men att avstå från den bästa produkten och istället välja en sämre produkt pga. miljöskäl skulle jag inte göra i dagsläget. Det kanske ändras i framtiden, men jag inser ju att mitt val gör absolut noll skillnad någonstans så valet är enkelt.

Av SueCia
Skrivet av LeonHart:

Att någon väljer en produkt av miljö och integritetsskäl känns inte speciellt märkligt.

Jo det måste jag ändå påstå att jag tycker. Speciellt en telefon som man gärna vill ha fungera på önskat sätt. Man kompromissar inte med funktionalitet för att deras återvinningsprogram är vassare än konkurrenternas.

Integritet är en annan sak dock, men där är vi alla helt ovetande om hur vår integritet respekteras. Det vi får förutsätta är att vår integritet aldrig respekteras oavsett vilken telefon vi väljer.

Av SueCia
Skrivet av Lazerhawk:

Det här känns riktigt lovande! Överväger verkligen att byta till Iphone nästa gång om de kan få upp materialåtervinningen. Det i samband med deras bättre integritetshantering kan få mig att byta från Android vilket jag kört sedan min första smartphone.

Det här låter som det märkligaste argumentet någonsin att byta till Iphone. Men absolut, kör på det Jag har kört iphone ända sen jag gjorde mig av med min HTC hero och har aldrig funderat på att byta tillbaks.

Av SueCia

Om du vill så kan jag kolla på kortet åt dig om du vill. Kan laga vissa fel på grafikkort men defekt GPU / minnen har jag inte grejer till att fixa så jag lovar inte att jag kan göra mer än att konstatera vad som är trasigt.

Bara att du hör av dig via PM om du vill ha hjälp

Av SueCia
Skrivet av Networker:

Man kan "baka" trasiga grafikkort etc. Genom att lägga korten i ugnen. "Reflowar" lödtennet på BGA etc. Kan vara så att TS råkat störa BGA vid kylar-meckandet.

(BGA= Ball Grid Array).

Kolla när LTT bakar GPU:
https://www.youtube.com/watch?v=8Xanr4jkmEc

Jo tack jag vet att folk provar att baka sina GPU:er i brist på bättre kunnande. Jag klandrar ingen för det, om valet står mellan att kasta kortet eller göra ett försök i ugnen att återuppliva det så är ugnen ett bra alternativ. Nu är TS kort ett dyrt kort med stort värde om det går att få liv i igen, då är ugnen skitdåligt alternativ.

Bättre att skicka det till Tech Cemetery och få liv i det igen, northridge kunskap om gpu:er är i stort sett obefintlig. Men hans affärsidé bygger inte på att kunna detaljfelsöka heller. De fel han kan åtgärda på grafikkort är generella elektronikfel.

Tolka mig inte fel, jag gillar northridge fix, jag handlar ofta prylar av dom och följer dom på tuben. Men ett grafikkort för 13 000 hade jag skickat till Tech cemetery hellre än northridge alla dagar i veckan.

Av SueCia

Om någon överväger det här kortet för 2400kr så ska ni veta att jag kör schysst deal på mitt GTX 670 nu, ni får det för endast 1200kr, halva priset!

Av SueCia
Skrivet av SectionX2:

Skicka det till northridge fix

Varför? Han är inte speciellt duktig på grafikkort. Tech Cemetery löser i stort sett alla tänkbara fel. Även trasiga minnen osv.

Av SueCia

Kan göra ett försök att hjälpa dig kolla på det om du har lust att skicka hit det, släng upp det på tradera annars

MVH //

Av SueCia
Skrivet av xSean145:

Det förklarar varför fler byter från android till IOS

Av SueCia

Stålbolag
Uranbolag
Guld / Silver bolag

Är vad jag tror på inom överskådlig tid.

Techbolag håller jag mig undan just nu, förutom ett.
Intel, det har gått rejält trögt senaste åren (jämfört med sektorkollegor), men jag tror på Intel just för att det är Amerikanskt och jag är övertygad om att det kommer ske stora investeringar på inhemsk halvledarproduktion i USA.

Av SueCia
Skrivet av källarinvånare:

Nej, efterfrågan kommer inte vara lika hög som för 3000-serien. Ingen kommer köpa 500 kort för mining, som folk gjorde då, nu när alla vet att mining snart kan vara ett minne blott.

Det är så sant. Det är många som pratar om "vad ska man mina efter eth 2.0"

När det går upp för dem att när varenda jävel ska flytta sina riggar till Ergo, Ravencoin osv. osv. så kommer profitability på de coinsen säkert vara under 1 öre per spenderad kw/H (nu hugger jag siffror ur röven men det är t.o.m sannolikt att det kommer bli så) .