Inlägg

Inlägg som SueCia har skrivit i forumet
Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bud_bundy
Det finns färdiga system för intelligenta hus idag.
T.ex: http://www.intelligenthouse.se/
Så jag skulle passa och fråga på husbyggarforum förutom elektronikforumet.

Annars går det alltid slänga ihop ett system själv, men det blir avancerat om man ska ha med dimmer, fjärrkontroll etc..

Mjo sant att det finns färdiga system för detta. Men just nu är jag mest inriktad på att bygga ett helt eget system, dels för att det e kul o dels för att man spar pengar förhoppningsvis :).

Just nu är det bara belysning samt draperier och persienner som ska styras i ett rum, i framtiden ska det gå att utökas, därav 50 relän, även om jag nog tycker att 50 relän är lite i överkant ;). går säkert med 25-30 st.

Av SueCia

Biten av ilsken dobberman på arbetstid.

Jag jobbar som elektriker och var iväg till en privatperson för lite kabeldragning. Direkt jag ringer på dörren börjar hunden skälla som fan och när ägaren öppnar dörren så försöker hunden attackera mig men blir stoppad av ägaren. Detta upprepas ett tiotal gånger innan hunden lägger sig ner och är "lugn". Vi går upp för trappan för att kolla vart elcentralen är, när vi kommit upp kommer hunden i full fart och försöker hugga mig, skydder mig med armen men får ändå ett litet märke från en av tänderna, blöder lite men inte allvarligt.

Vad hade ni gjort i min situation? Orka bry sig eller leva på som vanligt?

Det är en dobberman för er som kommer fråga

Av SueCia

Väldigt avancerad styrning.

Tjena alla, jag tänkte ge mig in på ett projekt där jag behöver styra ca: 50 st relän (12v styrning 230v genomgående) via datorn, USB kanske? Jag är inte ett dugg hemma på såna där grejer men kan säkert få lite hjälp med själva programerandet, det elektriska har jag full koll på men som sagt inte hur jag får en processor att kommunicera med datorn via USB. Eller om det finns något enklare sätt. Jag vet att det finns folk här på Swec som håller på med lite mer avancerad programmering och även moddning som involverar styrning av utrustning utanför datorn, hoppas någon läser denna tråd :).

Det jag vill göra kort sagt är att via ett program på datorn styra 50 st Relän individuellt. Det som ska styras är belysning i ett helt hus, men den biten klarar jag själv som sagt. Behöver bara hjälp med att fixa ihop styrningen till reläna, vet att det inte är "bara" men förhoppningsvis kan någon tipsa om vad jag ska titta på iallafall.

Jag vill säga igen att jag är verkligen inte bra på att programmera, jag har i princip aldrig gjort det rent ut sagt, jag kan få hjälp med detta senare.

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MorteM
Ryssland hade en mer eller mindre lyckad klan som kallade sig för "nordic" på den tiden det begav sig, kanske inte var helt lyckat utan några spelare ifrån vår del av Europa. Vi svenskar har väl inte varit så mycket bättre då några av våra främsta gamers spelat under det tyskklingande Schroet Kommando.

Touché. Du vinner

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vendin
SueCia...

Var en snubbe som hade samma nick som dig på Wc2 bnet för 7-10år sen.
Hehe, han var rätt duktig dock var han italienare så det är nog inte du.

Okay :).
Undrar varför en italienare skulle kalla sig för Sverige på spanska för Men det finns väl nån som vill det också

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MIFFo_BEast
men grina då, jag skojade

Jag grinar inte, jag ställde en fråga eftersom du kom med ett befängt påstående, att du var sarkastisk är lite svårt att märka över nätet.

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghiabi
Jag har även detta ljud, mina vägguttag är ojordat. Men datorn är inte kopplat direkt till vägguttaget utan jag har en massa grenuttag kopplade till varandra och datorn sitter i en av de.
Hur fixar jag detta problem?

Sen är frågan vad som måste vara jordat? Grenuttagen eller vägguttaget? Vad spelar det för roll för all elektronik om de är kopplade till jordade eller ojordade el-uttag?

Snabba svar uppskattas!

Har du inte jordat i vägguttaget spelar det ingen som helst roll om dina grenkontaker är jordade. Jorden tas från elcentralen i huset och den jorden kan du ju omöjligt få ut till en grenkontakt ifall vägguttaget där grenkontakten är ansluten inte har jord.

Det som händer med t.ex en dator när du ansluter den till ett jordat uttag är att eventuell läckström (extremt svag ström snackar vi nu) leds tillbaks till jord, istället för att ligga på chassit och orsaka t.ex brumljud i högtalare osv.

Av SueCia

Re: Är du en "Gamer"?

1. 22 årig man, singel, baggy jeans och huvtröjor. Ointresserad av politik. Bild hoppar jag över.

2. Bor ensam i min lägenhet, en 2:a varav jag inte ens använder ett av rummen, står inte en möbel där inne, i det andra rummet har jag soffa, projektor, säng och datorn.

3. Jobbar som elektriker.

4. På fritiden spelar jag mest Warcraft 3 eller cyklar, finns inte mkt mer att göra här :(. Jag har väl lika mkt fritid som de flesta, helger och vardagar efter 15:30.

5. Musik: Det mesta, inte klassiskt och annat gubbigt ;). Serier kollar jag på en hel del. Simpsons, south park, dexter, prison break, jericho, reaper, house, scrubs, 4400, sopranos. Osv osv.

6. Pengar: Mestadelen av mina pengar går till olika prylar såsom förstärkare, projektor, dator, TV, högtalare, cykel och diverse småprylar.

7. Kost: Äter på tok för onyttigt och aldeles för sällan, småäter som fan och är överviktig. Lagar mat själv sällan, 1-2 ggr i veckan. Annars köper jag ofta färdiga former från ica.

8. Fint/Fult: Denna fråga tycker jag är aldeles för omfattande och jag tänker inte svara på den. Men tjejer med platta magar och små bröst är fint som fan

9. Spel:

9.1 Vilka spel spelar ni?
Starcraft och Warcraft 3, spelar bara spel som blizzard gett ut av någon anledning.

9.2 Vilka plattformar använder ni och vilken gillar ni mest?
Spelar nästan bara på datorn, annars gillar jag PS3.

9.3 Hur mycket spelar ni och när på dygnet?
Från 18:00 till 22:00 på vardagar, på helger varierar det från inget
till hela helgen.

9.4 Var och hur spelar ni?
Hemma över nätet.

9.5 Hur mycket pengar lägger ni på ert spelande?
Kanske 4000 per år förutsatt att det involverar nytt konsolköp.

9.6 Behov och önskemål:
Ingen som helst aning, känns som strategigenren inte behöver så mkt tillbehör.

9.7 Normer och jargong:
Ehm, gamerspråk känner väl alla gamers till.

10. En "Gamer":
En typisk gamer spelar nog rätt mycket spel iallafall.

11. Övrigt
Nada.

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MIFFo_BEast
aha tror världens bästa wc3 spelare sitter hära

suck att man tappat bort cd-keyn till wc3 frozen. kul spel var det men man fick ju alltid vänta så länge på att det skulle börja

Behöver man vara världens bästa WC3spelare för att vinna mot en amatör som tror att hunts och björnar är allt man behöver för att vinna? Think again.

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunt3r
Oh kul me en wc3-tråd, dock är spelet grymt överskattat. Allt som behövs är superman o attack buton smashing me hunts o bears. GG....

Kort sagt, vill ni ha lite skill så kör sc bw i väntan på scII!!

Vi tar en 1on1 bäst av 5 i både WC3 och starcraft, jag lovar att jag kommer 5-0:a dig i båda. Du får göra hur mkt björnar du vill du kommer fortfarande förlora. Dra iväg med dina noobkommentarer nån annanstans, det var inte sånt där skitsnack tråden skulle handla om.

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korize-
Lite problem här.. lite backstory först.
2 av mina kompisar och jag ska dra iväg till island och jobba, så vi tänkte köra wc3 bl.a när vi var där, på fritid.
Och nu kommer själva problemet, vi kan inte hitta varandra på lan, vi kör en vanlig 4 ports hub, hittar varandra i alla andra spel (sc, UT och ett par till)
Och me tanke på att vi inte kommer ha internet där borta kan vi inte köra över b-net heller..
Vet någon vad problemet kan vara?
Alltså, Vi kan inte hitta varandra på LAN menyn.. försökt i typ en dag för att fixa det, men kan inte hitta något fel..

Detta är extremt grundläggande och ni har säkert redan kollat detta direkt.
Men kör ni samma patch? Så ni inte ligger på olika versioner.

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lucius
Jag hoppas du menar "Likadan som du har" - för annars sitter ni vid samma dator.

Sorry, ibland brinner jag av när det kommer till stavning!

Fast han stavade ju iofs. inte fel

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flashen
lvl 28 nu xD

<3 vi tar 30 till nästa helg

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rumpel
Jag hittade just ett par cpbra filmer http://www.sk-gaming.com/forum/3/41481/1/#900865 <- tanka främst be a part of it filmerna. Även om man inte spelar så är de sjukt colla att titta på.

Tja, hur höga är kraven? Jag och min allie är lvl 27 2on2, snart 28. Men vi känner oss inte direkt hemma på den leveln även om vi kan bibehålla den och stiga.

Misstänker att en clan som försöker bli bäst i sverige vill ha något bättre gamers?

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nokiaback
du kanske skulle ha lagt till resterande av min text mannen annars blir det fel (detta är det jag skrev)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nokiaback

Ursprungligen inskrivet av nokiaback
säger åxå metroid prime coruption . det bästa spelet som finns slår lätt crysis

Det var ju precis det han sa, vad yrar du om?

Du säger "det bästa spelet som finns slår lätt crysis" i en ny mening, alltså konstaterar du bara att det bästa spelet som finns är bättre än ett spel som inte är det bästa som finns. Ganska så imponerande slutsats

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BesteN
Dummaste jag hört. Blizzard får inte ett öre mer av att folk köper guld, snarare tvärtom då det ofta är hackade account guldet dom säljer kommer ifrån.

Var troligtvis inte så han menade. Han menade nog att blizz inte bannar hur som helst eftersom dom får mer betalt ju fler spelare dom har.

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TiNo
Därför de banar betalande bottar?

Eftersom botaccounten med största sannolikhet tjänar in bra mkt mer än vad det kostar att starta ett account innan det blir bannat så tjänar blizzard extra mkt på att banna dom då de bara köper nya konton igen.

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sanctus
Jag vill också skriva på listan. Det senaste halvåret har det hänt så oerhört mycket i mitt liv. Mest jobbiga, men även några bra. Kan ju rada upp dom:

Dåligt:
Pappas cancer börjar bli allvarlig
Flickvännens lillasyster har allvarlig anorexi
Flickvännen har varit otrogen 2 ggr på en månad
Flickvännen jättedeprimerad med självmordstankar
En syster som inte pratar med mig längre
En syster som är jättedeprimerad
Katten är borta, troligen död.
Hårddisk med hela mitt liv har kraschat.
Fått sparken
Blivit nekad socialbidrag = fattig som en räka

Bra saker:
Fått förstahandskontrakt på central trea
Fått nytt bra fast jobb
Katten har fått ungar

har säker glömt något, men som ni ser så är mitt liv inte heller någon dans på rosor längre =/ Så du är inte ensam Oddball. Vi skulle ta och samlas alla deppade sweclockare och bara peppa varandra och grilla korv eller nåt

Tråkigt med farsan din :(.

Att tjejen din varit otrogen 2 gånger och att du fortfarande kallar henne "flickvän" är ditt eget fel. Man gör slut efter första gången, sånt förlåter man inte, gör man det så får man må piss...

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av h3b0
1x 250mm (800rpm, man kan nog träna en kattunge att komma mellan bladen)
3x 120mm (Skoj med gallerfront, man kan sätta fast memos utan problem)
2x 8800gt originalfläktar, lâter förfärligt under belastning, tur att man har ljuddämpade hörlurar...
1x Standard CPUkylare
1x PSUfläkt, synd att man inte hör hur tyst den är pga grafikkorten

8st va?

Ja 1+3+2+1+1 brukar bli 8

Av SueCia
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bi99uy
Inte helt med, vad tänker du på?
Att det stannar typ i 2 sekunder medan allt bara "swirlas" in eller att det är en svart skärm i typ 2 sekunder efter animationen är färdig? Hade för mig att det vart samma i både, men NTSC är ju annars att föredra då du slipper Square´s halvhjärtade PAL konvertering med 50 hz och sorgekanter överallt.

Nja alltså, om man går runt ute i världen, så stannar spelet upp, alltså bilden fryser sig helt i 2 sekunder innan man swirlas in i fighten så att säga. De 2 sekunderna är sjukt jobbiga när man bara springer runt o levlar.

Alltså man skulle kunna säga att den laddar in fighten före swirlandet så att säga. Men de problemen har jag aldrig märkt av i FF7 eller FF8 om man nu ska jämföra bara plattformsvis.