Inlägg

Inlägg som Dreadlock har skrivit i forumet
Av Dreadlock

Intressant vad du hittat för lösning som du känner är lika bra som wireless hdmi men som inte kostar skjortan?

Av Dreadlock

Står det DTS-MA eller DTS-HD osv i förstärkarfönstret är det bitstreamat, vilket dock du behöver 5xxx för att få till

Av Dreadlock
Skrivet av Markie:

Jag har alltid undrat, hur stor är en bluray film i 1080p? 8gb eller 40gb? För om en "elak" person skulle ladda ner en hd-film i vi sägerr 720p som är 6gb stor, är den rippad eller hel?

Snarare 40 än 8. Hittar du 8gb bluray är det på en tracker.

Av Dreadlock
Skrivet av MarcusW:

Det finns så många fler saker än upplösningen som spelar in ändå. T ex har många filmer för låg inspelningskvalitet för att man ska kunna märka skillnad mellan 720p och 1080p. Man behöver ju inte vara ett geni för att förstå att 1080p innehåller dubbelt så många pixlar som 720p, klart det blir skillnad om källan är detaljrik nog. (jag märker rätt stor skillnad, men jag sitter 1m ifrån min 46")

Ursäkta att jag frågar - det har inte med inspelningskvaliteten att göra då denna är gjord på 35mm film - vad som snarare spelar roll är vilken kvalitet encoden från blu-ray görs och jag rekommenderar att du köper dina filmer om du tycker du har dassig kvalitet.

Av Dreadlock

Bättre dethär än att spela psyksjuk eller att bomba tunnelbanevagnar med grafitti. Faktiskt en hel del bra idéer.

Av Dreadlock

Göra om? Du har ju missförstått helt hur det funkar. Ace of Sweden kommer inte be deras nuvarande leverantörer att step it up utan de vänder sig till nästa elektroniska fabrik utanför någon obskyr ort i Kina som levererar nya agg enligt specifikationer. Att ett litet entrepenörföretag som Ace of Sweden skulle få kinatillverkningen att ändra på produktionen händer inte.

Av Dreadlock

Det kommer inte hända ett skvatt, för tvärt emot vad vissa här verkar tro så sitter inte Ace of Sweden och skruvar ihop nätagg för glatta livet i en källarlokal på Hisingen, utan vad det handlar om är kreativa herrar som åkt på affärsresa till CeBit i Hannover och kommit i kontakt med bilighetstillverkare av nätagg.

Jag var i den vevan runt 1999 när ett externt usb-kabinett i sverige kostade 1500 spänn men gick att beställa från Kina för dryga hundralappen. Första exemplaren som kom höll jämn och bra kvalitet så vi beställde en större batch som visade sig hålla lägre kvalitet än testerna visat.

Ace of sweden kommer senast 12.00 imorgon komma med en pressrelease där de beklagar sig över att deras underleverantör brustit i kvalitetskontrollen, att de nu bytt leverantör alt. infört hårdare testning innan de skickas och att de lovar att det hela inte skall inträffa igen. För att bevisa detta kommer Ace of Sweden förse Sweclockers med nya nätagg om ca 3 veckor som kommer testas och kallas betydligt bättre och kanske till och med prisvärda.

It's just all just a little bit of history repeating.

Av Dreadlock

Nu har jag också beställt at3ionT-deluxe och kör i ett Acekabinett som jag inte kommer använda nätagget i. Kör 40gb intel SSD-disk vilket gör datorn helt ljudlös. Vi får se hur temperaturerna utvecklar sig. Kan återkomma med lite byggbilder när alla prylar kommit

Av Dreadlock

Märkligt att denna debatt fortfarande orsakar så många heta känslor. Jag trodde vi konstaterade att varje plattform har sin för- och nackdelar och att det är upp till var och en att välja operativsystem utifrån sina egna preferenser. Jag kör fyra olika OS hemma hos mig - OSX på bildbehandlingsdatorn, Win 7 på HTPC, Windows Home Server på servern och Ubuntu 10.04 på min laptop. Varför? Jo för att varje OS är valt utifrån vad jag vill göra och åstadkomma.

Vidare tror jag att det inte enbart är tillgången till källkod som gör att företag väljer *nix-plattformar, snarare att du kan köra en avskalad installation med enbart det du behöver och därmed nyttja din hårdvara längre i kombination med att enterprise-licenser för windows kostar endel.

Så kan vi inte bara lägga ner hela fanboydiskussionerna och acceptera att olika OS har olika fördelar såväl som nackdelar.

Om det saknas några 'a' och 't' i texten ovan pga dåligt tangentbort har jag bifogat dem här: aaaaaaa ttttttt

Av Dreadlock
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nerylf
Ser lovande ut.

Tryck ur dig en flock bilder till så blir alla glada o mätta

Om du sätter raditorn med slangarna inåt mitten så den täcker lite av den andra fläkten så kan du nog ha båda i.
Bara en tanke.
Klart sugen på ett sånt chassi med.

Nix, gör jag så sticker den ut 3 mm utanför chassit i sidled.

OCZ bracketen kommer från webhallen

Av Dreadlock

Trodde det var datorn och inte bildernas presentation som vi diskuterade, men okej - skall tänka på det till nästa gång...

Av Dreadlock

Kan sammanfatta med att 9 av 10 av er på sweclockers bör se över vad fasen ni äter

Av Dreadlock

Kontrollerkort med SATA MP

En enkel fråga: Det kontrollerkort jag köpt (Ett St-lab som är baserat på SIL3132 chippet) verkar inte fungera alls (ingen kontakt med diskar varesig på de interna eller externa portarna) med följden att mitt externa Sohotank-kabinett inte går att hitta.

Jag behöver därför tips på ett kontrollerkort som stöder sata port multiplication och som fungerar till mitt Stardom SohoTank.

Hittade ett på dustin, men ingen leverans förrens den 12/2 och så länge kan jag ju inte vänta

Av Dreadlock

VIll inte köra någon raid i botten då min WHS tycker illa om det.

Bäst blir väl att jaga ett SiL-3124 kort eller motsvarande?

Av Dreadlock

Vad är det för moderkort?

Av Dreadlock

Om du bara har en disk (alltså den du skall flytta) har du ju ditt OS på den - och då behöver du en till att boota från.

Har du två eller flera diskar och flyttar ut en disk som inte är systemdisk är det inga problem.

Av Dreadlock

Stardom SohoTank ST8-S2P

Har funderat att köpa en Stardom SohoTank ST8-S2P men blir lite konfunderad.

Och läser på deras sida att

"The ST8-S2P model (see spec.) integrates 2 sets of SATA port multiplier connecting up to 4 drives each with one single SATA cable to see and work each drives independently, effectively reducing messy and inconvenient cabling. Two cables are all that’s required!"

Det tolkar jag som att man kan se var och en av diskarna individuellt när jag ansluter dem till min dator - korrekt? För om man sedan läser dustins beskrivning står det JBOD - och med JBOD ser man inte diskarna individuellt utan som klump.

Läser man i manualen (http://www.stardom.com.tw/stardom_products_data/sohotank_seri...)

Står det:

"The ST8-S2P utilizes the SATA port multiplication function where storage read/write of data to multiple hard drives can be performed through one single eSATA interface connection rather than multiple. In other words, once you've connected the ST8-S2P using the eSATA interface connection to the computer system, all hard drives installed would appear on the operating system for storage purposes. However, this would mean the eSATA host
connectivity in the computer system will also require to being equipped with the port multiplication function. Normally, if your computer system is not equipped with such, you are required to purchase a eSATA expansion adapter card with the port multiplier function available."

Det tolkar jag som

1) Man behöver ett e-sata kort med stöd för port multiplication

och

2) När man köpt sådant kort så kommer man se alla 8 diskar som individuella enheter.

Korrekt?

Någon som har tips på sådant kort som kan användas? Vet att stardom (raidsonic) har ett sådant med 4 portar som stödjer 20 enheter men det känns lite overkill?

Av Dreadlock

Jag håller med Leedow där... Att köra ION bara för att visa alla andra hur mycket snålare de KAN köra och därmed ha en atom + grfx känns lite dumt ur den vinkelns skull, men skillnaderna i pris och värme är imo nästintill försumbara vilket gör diskussionen till enbart akademisk.

Av Dreadlock

Alright, så ner på pumpsidan? Hade en Eheim 1048 varit ett bättre val?

Av Dreadlock

Det går att få in en 80mm radiator extra i loopen i bakkant bredvid nätagget, men då blir det ÄNNU mer slang - vilket jag inte är sådär sugen på. Tänkte 1/2" ID precis som ni säger.

Vill gärna ha bort 4890s hårfön-fläkt så jag vill gärna ha båda med i loopen - därav den lite större pumpen, samt att jag inte tänker på luft alls?

Vad det gäller snäva böjar så klarar jag mig nog med smarta kopplingar (45graders/90 graders) samt lite coils runt tror jag. Är itne ute efter att köra 4ghz 24/7 utan kanske ligga runt 3,5 med bibehållna temps + tystare.