Inlägg

Inlägg som IceDread har skrivit i forumet
Av IceDread
Skrivet av Ekorrism:

För vi fanbois räknar allt med prestanda, watt och ljud och värme och ja allt vet vad. Men när man är inbiten hardcore till en grupp, typ Apple vs Android så blir det precis samma fight. Röd vs Grön, svart vs vit osv. Vi kommer inte vara nöjda öht förrens topkortet kommer som 90% av folket ändå inte kommer köpa för det är för dyrt.

jag menar hur många köper 1080ti idag? Förutom folk som verkligen vill ha det bästa? Jag menar jag ser dagligen folk som hellre kör 1060 eller 580x för det är "rätt pris för prestandan" och ja, det är ju det om man inte behöver dra på alla effekter på ultra.

Struntprat.
Ogillar både apple & google, pest eller kolera på mobilmarknaden.
Ren och skär idioti att vara fanboy åt ett företag. Välj produkt utefter vad som för stunden passar dig bäst i stället så blir du nöjdare.

Av IceDread

Snacka om tråkigt.
Drar extremt mycket ström = hög värmeutveckling och slår inte ~ett år gamla 1080... lågt pris dock så får hoppas det ändrar prisbilden på marknaden lite i alla fall.

Av IceDread

Med tanke på att din gpu borde ligga i pris på 2-3ggr högre för din cpu för en speldator är denna inte värd priset. cpu ger inte så stor skillnad som gpu ger, så om du inte bygger något annat specifikt så skulle jag avråda från att spendera så pass mycket pengar på en cpu.

Av IceDread

x-jobb görs bäst om du hittar ett bra företag där du bygger en microservice som är ansvarig för ett specifikt område exmpelvis, kanske har de ett äldre system som ansvarar för massor med delar och de är smarta nog att inse att monoliternas tid aldrig hade sin tid och de vill göra om och göra rätt.
Jag är ansvarig för 2 praktikanter i mitt team där en bygger varsina avgränsade nya system ansvarigt för ett mindre område men också ansvarar för hela det området och den andre indirekt avvecklar ett äldre mindre system genom att bygga en ny del i ett nytt system (med .net core) med bättre design och arkitektur för att avveckla några äldre hemska historier. Bägge säger sig vara riktigt nöja och vi ger dem stöd.
Före sitt exjobb har de gjort en viss praktik och de jobbar med det nya i branches så, misslyckas det är det tråkigt men jag är övertygad om att de kommer lyckas för de brinner för det de gör och det har gått bra hittills.

Om du inte har ett företag att göra ett exjobb hos, se till att avgränsa dig och göra något specifikt. Rapporten är en stor del och om du försöker göra något för omfattande så kan det ta mer tid än du först gissar att det skulle ta, det är vanligt.

Av IceDread

Bra med tydlig ärlighet / tyngd på de negativa aspekterna, jag hade inte stått ut med dem och funderar på en ny skärm till hösten.

Av IceDread

Så skönt att se de maktfullkomliga åka på en smäll.

Av IceDread
Skrivet av VideoyGTX:

Spela roll om tanken är bra eller inte, det är tråkigt med ingen variation och blir roligare om folk spelar olika tanks istället för samma hela tiden. Det är inte så att man magiskt blir bättre spelare om man lirar en bra tank, snarare att man blir skrattad åt om man spelar en bra tank och gör bort sig. En bra spelare i en udes är värd 100ggr mer än en kass spelar i en is3 eller defender enligt mig.

Jag skäms åt andra vägnar när jag ser folk göra bort sig eller spelar som bots i starka tanks så som defender eller vk100 eller amx 49.

Inte så jag menade, ser du mitt roaster så stämmer det inte heller, men får man senare för sig att köra klan aktiviteter så vill de gärna att man har vissa vagnar.

Av IceDread

Varit borta 2-3 år, testade för en kompis frågade och det har ju blivit roligare helt klart.

Jag undrar nu, vilka vagnar är värda att spara? Handlar det om jämna tal fortfarande?
Om så är fallet, vilka 6or och 8or är värda att spara?

Uppenbarligen har jag tappat massor, http://wotlabs.net/eu/player/icedread inget annat att förvänta sig, men hoppas på att återta det. Inte för sakens skull utan för att det är roligt att lira och roligare att vinna. Jag har det bäst när jag kör aggressivt och chansar, helt i plutt med vänner, oftast roligast att skratta med vänner och högre chans att påverka, jag är inget s.k. unicum.

Av IceDread

Ser fram emot 2an som fan.
chaos var lätt roligast i 1an, även om det var stress med pengar, de arga nordborna var helt grymma, som förväntat

Av IceDread
Skrivet av MrDoggo:

Tack för era svar.

Någon som vet hur det ser ut på somrarna förresten, är det hopplöst att söka under sommaren då ingen finns tillgänglig för att rekrytera eller hur ser det ut?

Har haft funderingar på det, nu när det vart svårt att hitta här i regionerna.

Hur svårt är det att få tag i ett boende där dock? Finns det något bra sätt att fixa jobb i andra regioner, tänkte med att få intervju och sådant.

Boende är dyrt, jag hyrde i andra hand första året innan jag köpte. Kolla också efter de som vill ha en inneboende. Har du väl ditt första jobb och även om du bor en bra bit bort, så är det värt det i längden.
I början får man ta vad man än kommer över, fördel om det är nära tunnelbana, du klarar dig utan bil.

Edit: ang. att boendet är dyrt så lär det inte förändras, mycket jobb och massor av folk som letar bostäder så har du möjlighet att efter ett tag köpa så tror jag det är bra. Är det dessutom seriöst med tjejen så är det lättare för då är ni två, ska ni leva resten av livet ihop så kanske det ändå inte är fel att testa Sveriges huvudstad. Sen kan ni flytta tillbaka efter några år och då när du har några års erfarenhet så kommer det vara lättare att hitta något vart du än vill, rekryterare kommer ringa dig.

Av IceDread

För tio år sedan när jag tog mitt första jobb gjorde jag det som konsult, det var en bra väg in. Jag var utbildad datoringenjör, programmering. Jag kände ingen men bevisade mig, när du tar ditt första jobb så beroende på läge så är det kanske en lyxfråga att välja vad, mer att du bara skaffar ett. Har du sen jobbat ett par år så är det lätt att byta till något som kanske är intressantare.

Så sök allt du kan hitta, kolla linkedin för din stad, kolla monster.se osv. Får du dock för dig för att flytta, vilket jag gjorde, så är det riktigt lätt att få tag i jobb i fjölträsk, jag menar Stockholm. Bättre stad än du kan ana, finns mycket av allt.. Har du sen jobbat några år är det nog inte svårt att hitta jobb där du vill leva.

Av IceDread

Man får ju ont i huvudet och blir illamående om det är kassa 30 fps.

Av IceDread

6an har sin charm men längre in i spelet tar det mycket tid.
AI'n i 6an är inte imponerande, deity nivå så blir det intressant endast har jag för mig, var ett tag sen jag körde nu. Lite tråkigt att AI'n behöver så mycket fuskbonusar för att vara en utmaning. Kändes som större fokus på krig och enheter i 6an.

Av IceDread

warhammer 2 ser jag fram emot, första warhammer av total war var grymt bra. Kanske bortsett från de fåniga erbjudanden man får, 1k för försvarsallians, snarare så att jag hade krävt 100k för det.

Av IceDread

asp.net core är det som gäller på moderna bolag, angular 2 ser vissa bolag som bonus. Bootstrap är vanligast men kan du det ena torde inte det andra vara svårt att greppa vilket andra också borde förstå. EF för db's är vanlig, nhibernate också för den delen, bra att kunna. Ibland krävs stored procedures, sql, för mer prestandaoptimering men inte så många bolag behöver det dock meriterande att kunna.
Att skriva enhetstester med xunit är bra, lika så integrationstester, många ser det som meriterande.

Av IceDread
Skrivet av Carmen Al Kebab:

http://nackademin.se/utbildningar/programutvecklare-net/
http://nackademin.se/utbildningar/programutvecklare-java/

.NET och java.

Jag vill helst bara fokusera på någon/några utbildningar med programmering som ger ganska hög lön utan några speciella antagningskrav som 1.6 hp för att komma in på datateknik på KTH.

Spelar ingen roll vilken utbildning, däremot om du tänker dig konsultyrket så kan det variera mer ibland.
Ingångslön runt 30k, även om det spelar mindre roll för efter några år om du startar lägre så kommer du korrigera det på arbetsplatsen eller byta.
~50k + tjänstepension i Stockholm efter ca 10 år (mer om du räknar med inflation etc) eller så kommer du ha om du är bra samt, hyfsad på löneförhandla alt byter företag.

Edit: Kör du egen konsult och är bra så, ge bort 10-15% till säljare, ta 900-1100kr timme, så tjänar du riktigt bra och kan ta fet semester också, om det är det du är ute efter. Vill du se långsiktighet så försök hitta rätt bolag kan vara mer värt än lön.

Av IceDread

Snacka om att sänka sig själva.
Det här är inte någon liten händelse.
Hur många företag och privatpersoner har nu keyloggers aktiva hos sig?

Av IceDread
Skrivet av ZalamanderRelic:

@IceDread: ja vi får se vad som händer. jag lär mig just nu i huvudsak bara för att jag tycker det är roligt att lära mig saker.
Har precis läst 3st nätverkskurser också. Om jag ska jobba med programmering får jag se jag kanske bara gör hobby projekt och hobby beställningar i framtiden när jag lärt mig mer. har rätt ok jobb just nu där jag kan programmera på jobbet och samtidigt arbeta så har tid att lära mig programmering.

och jag tycker det är riktigt roligt med programmering och lära sig att se ett program eller spel utvecklas och se det komma framåt. mitt största problem är att faktiskt göra något med programmering också jag fastnar ibland med andra saker. men när jag gått klart denna kurs så ska det bli mer programmering och göra några enkla program och lära mig oop bättre

Du tycker det är roligt med programmering, då har du alla förutsättningar för att lyckas på din sida. Att fastna ibland är inget konstigt.

Av IceDread
Skrivet av ZalamanderRelic:

@IceDread: nja jag uppskattar allt det är inga konstigheter och jag uppskattar det du skrivit. det jag tänkte på var det du skrev att om jag tycker detta är svårt så kommer det bli värre framåt. inte exakt dem orden men i princip.

Jag tänkte på det sen att det kanske blir feltolkat. Ofta i yrkeslivet kommer man stött på mycket svagt formulerade uppgifter och behöva reda ut resten själv, men det går oftast att föra en dialog med beställarna. Ibland går det som här att läsa på mer på andra sidor, i detta fall skatteverket.
Min andra mening hoppades jag mer på att du skulle ta till dig, det blir lättare. Man bekantar sig snabbare och snabbare med olika typer av scenarion från olika områden. Det här är egentligen ingen konstig uppgift, om man bara tar sig tiden för den.
Exempelvis så byter ett företag ut ett banksystem och en av en radda av uppgifter är att rapportera viss information till skatteverket, dokumentation är bristfällig och man får leta bäst man kan och kontrollera nytt system med vilken data som finns var och jämföra mot föregående lösning för att ta sig fram. Inte svårt men, drygt att leta i gammalt system och nytt och gissa testa och vada genom dålig tokmycket dokumentation.

Av IceDread
Skrivet av PHJ:

Uppgiften handlar också bara om att beräkna den STATLIGA skatten, det finns inte tillräcklig information i uppgiften för att kunna beräkna den kommunala och totala skatten.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo det gör det, det som ställer till det något är avdraget. Men går att läsa på hos skatteverket hur det fungerar om uppgiften är otydlig.