Inlägg

Inlägg som IceDread har skrivit i forumet
Av IceDread

Vi får hoppas det kommer snart, nvidia tar ju vilka priser de vill nu i prestanda segmentet.

Av IceDread

Tala om en ordentlig satsning!

Om allt går som planerat ligger detta inte långt bort alls

Av IceDread

Med tanke på att den är ny och lät mer än min 7 år gamla laptop så orkar man inte med nå support annat än testa nya drivare så det blev att lämna tillbaka.

Av IceDread

Gillar du civ men tycker det blir lite mycket micro management, rätt segt på slutet tex, samt lite omoget än så länge så testa Stellaris. En annan scen kan vara rolig samt det är inte turn based men lugnt och mysigt och du kan pausa och höja sänka hastighet, du kan även köa upp actions vilket jag saknar i civ.

Av IceDread

Kan tillägga för lite perspektiv, tycks som att detta är ett generellt problem med 2-1 laptops även från vissa modeller av Lenovo 2-1 samt även Dell.

Av IceDread

Testade detta i multiplayer med en bekant som övertalade mig. Sjukt roligt var det.

Sen när jag råkade ha en flotta på 42k vaknade 2 st fallen empires till liv. Vi valde att inte ta en sida för endera och såg sen att det var lite hårt. För skojs skull testade vi att anfalla den ena tillsammans som hade en flotta på ~180k medan vi hade 100k tillsammans. Gick sådär, vi förlorade allt och fallen empire förlorade endast ~22k.

Ser fram emot nästa omgång!

Lite kul att att det kändes som att liret var inspirerat av babylon 5.

Av IceDread

Retur blir det och känner mig tveksam till asus framöver som företag.

Ingen uppdatering finns som löser problemet och det förekommer på alla tycks det som om man söker på nätet. Trodde inte ett företag kunde misslyckas så fatalt 2016 med något så grundläggande.

Hur dessa datorer som alla har problem kan ha gått igenom hela utvecklings- och test processen och hamnat i produktion är för mig inte förståeligt.

Av IceDread

ASUS ZenBook Flip UX360UA - högljud fläkt

Är det normalt att fläkten låter på ASUS ZenBook Flip UX360UA ?
Nyinköpt bärbar som jag just körde igång och fläkten låter verkligen, svårt att ignorera.
Fläkten låter utan att något program ens är igång.

Nu undrar jag om det är vanligt för denna modell? Det finns ingen uppdatering att hämta ned heller enligt asus update som kommer med förinstallerat.

Kan tillägga, svärtan är inte direkt svart, kör man svart bakgrundsbild så känns det som en hel del backlight bleeding.

Riktigt stor besvikelse.

Cpu ligger för övrigt på under 5% (!) och ändå är det fläktljud.

Av IceDread
Skrivet av Wingren:

Inte den engelska men den Tyska däremot de har även precis infört fri frakt till Sverige på beställningar över 39€

Skickades från m.sweclockers.com

Ja hehe så blir det nog om 1-2 år.
Skulle vilja ha en liten forumdel dedikerad på sweclockers med lista på utlänska trovärdiga återförsäljare och rödlistade, det skulle kunna vara soft.

Av IceDread

Kemikalieskatt + befängd privat-kopierings kostnadspåslag lär ju helt klart göra det intressant att leta upp några bra utländska alternativ. Låter som att man då kan spara tusenlappar i slutändan.

Vi kanske borde upprätta någon form av lista av trovärdiga återförsäljare.
Amazon i Storbritannien kanske kan funka.
https://www.amazon.co.uk/

Av IceDread

@AReal_Human:
Ser ut som en uppgradering i mina ögon isf så det blir nog bra.

Av IceDread

2-1 behöver inte vara dåligt för lir, beror på vad dator har för hårdvara samt vilka lir / appar du tänker använda. Tycks som 2 i 1 är framtiden inom pc efter att microsoft gjorde Surface Book Pro, som pga brist på komponenter inte säljs i norden. De flesta håller just nu på att efterapa microsoft.

Vissa 2-1 tar någon sekund på sig att switcha mellan de 2 lägena men det ska inte vara något konstigt i övrigt.

Av IceDread

Testade på diety mot 2 på tiny karta, dvs jag +2 diety ai'n på karta gjord för 2 spelare. Inte någon hit. Tysken attackerade direkt och hade sina 5-6 städer och jag 2 st, tryckte ut en 3je under krigets gång. Höll på att vinna men så kom 3e ai'n och slog in sin religion i allas städer och tog hem vinsten, missade helt hans spridning och för att stå emot det hade jag behövt deklarera krig på honom också för att dräpa prästerna.

Vann nyligen 3vs mig på diety. Norge attackerade mig när jag just fått min 2a stad och han hade 6 städer. han var sjukt långt bort med sina 6-7 städer som växte till 10 under krigets gång. Efter att slagit tillbaka honom (man måste ha fet militär tidigt) så tog jag en av honom och av någon anledning befriade jag en city state på vägen. Det var svår att nå hans säder som låg långt bort och på svår terräng så jag han hann få ut knights under krigets gång vilket var drygt. Tog ett par till städer av honom. Sen blev hans städer för feta för mina enheter, 70+ i defence. Jag lät kriget fortgå och fick fram katapulter mot hans gräns som tog bra många turns att nå dit tillsammans med crossbowmen.
Under tiden byggde jag en del libs för att inte falla efter i mass-skapandet av enheter. Jag försökte att inte förlora enheter, viktigt att hålla dem vid liv. Så blev det dags för att uppgradera katapulterna och då kunde jag ta hans 70+ defense städer.
Riktigt långvarigt krig var det, fick muta de andra 2 ai'na med gratis resurser för att de inte skulle bli riktigt sura på mig och deklarera krig.
Efter hårt stridande så fick jag till en fred och nu hade jag alla norrmannens städer utom huvudstaden efter en deal. När den dealen gick ut tog jag krig på honom igen och ena ai'n blev sur och deklarerade krig på mig från andra fronten och den sista ai'n blev sjukt glad och hejade på mig.
Så blev det snabbt avslut för norrmannen och så slog man tillbaka fienden i öst. Flyttade om massor med trupper och invaderade. Längs vägen börjar jag få tag på industriella enheter. Mot slutet hade jag moderna enheter.
Problem längs vägen var happyness och cash men gck rätt fint att trycka ut lite sådana byggnader på bra ställen, happynes byggnaderna nära andra städer också så de kunde dra nytta.
När 2a ai'n nästan var utslagen så deklarerade den 3e ai'n som tidigare var nöjd hade nu blivit sur. Det var inge problem för nu hade jag lvl 4+ på många enheter som jag uppgraderat längs vägen.
Var faktiskt lite svettigt det där men också jäkligt kul. Lite väl mycket micro management var det jämfört med civ 5 kan jag tycka, att städer inte kan köa upp saker (eller jag inte hittat hur) störde en del.

Tipps, början av liret, 2 scouts, tryck ut monument, warrior, builder sen massor med warriors/ slingers i massor. Så kan du upptäcka och slå ut barbs samt andra ai'n borde inte anfalla dig för snabbt. Sen om läget passar kan du anfalla dem

Edit: Fuskade eller missbrukade aldrig systemet, så som att sälja enheter, känns inte roligt att köra ett spel för mig om man fuskar, då försvinner hela poängen.

Av IceDread
Skrivet av broderick:

Jag slår till på 15 tummaren med 256gb ssd ikväll. Kände på den i butik och bra ljud och betraktningsvinklar är det som avgör för min del. Verkar finnas en uppsjö varianter dock med t ex gtx 960 2gb eller 128gb ssd+1tb mekanisk osv. Men stämmer Elgigantens produktbeskrivning så blir det den för min del.

Det ser ut att vara mycket dator för pengarna så det blir nog fint det.

Av IceDread
Skrivet av XGI93:

Yes, men skall du kunna lira lite spel på den datorn kommer du nog inte under 12000kr tänker jag. Och som sagt 13" är för litet.

Skickades från m.sweclockers.com

Om inte ssd var ett bekymmer så ser den bra ut. En sak tänker jag på där och det är extremt hög upplösning på skärmen vilket är snyggt men kräver mer av grafikkortet, det skulle jag nog fundera över / undersöka.

Av IceDread
Skrivet av XGI93:

Ja, kanske det! Dock finns en stor 2tb hdd också. Men man kan väl byta ut HDDn mot en ssd efter något år också om behovet finns kanske 😊
Något annat förslag på laptop?

Skickades från m.sweclockers.com

För lagring om ni tänker att en ssd på säg 256-512gb inte räcker långsiktigt så, finns ju externa små ssd enheter som inte är så dyra heller för att spara saker på.
Själv vill jag ha en smidig bärbar som är lätt men hyfsad kraft och då helst 256-512gb ssd. Allt är så mycket snabbare med ssd tycker jag.

Sitter just nu själv och letar, kan skriva vad jag kommer fram till här sen. Svårt att få allt man vill ha, min 8gb ram helst 16gb, min 256gb ssd helst 512. Bakbelyst tangentbord är skönt. Helst vikt under 2 kg. Tror det blir ~13" tums skärm för mig för smidigthet och lätthet.

Av IceDread

Skulle kunna tycka att du borde få mer än 128 gb ssd för det priset.

Av IceDread

Skulle säga att SSD nu för tiden är krav. Har du råd med större ssd, ta det annars skippa men ssd bör det vara. Sjuk hastighetsskillnad.
Grafisk modellering, vet inte hur mycket grafikminne det tar men om det bara skiljer sig några hundringar för mer samt ssd så hade jag tagit det.

Av IceDread

Testa the secret world. Hela quest-kedjan är bra där och kräver lite mer problemlösningsförmåga än wow.

Av IceDread
Skrivet av Drickz:

Synd att inte artikeln nämnde det. Om du går in på länken till spelets hemsida kan du se att dom gjort flera ändringar till AIn. Det tar tid att utveckla en effektiv men rättvis AI eftersom man också måste ta till hänsyn hur människor spelar spelet.

Klart det gör, men ett spel bör inte heller släppas före det är klart. Bra om de har förbättrat ai'n.
Tycker det är lite förvånande att man med rätt lite erfarenhet i det nya liret kunde vinna så lätt mot ai'n och tråkigt att ai'n fick så enorma startbonusar.